Familie Lips neemt Delhaize in Sint-Kruis over en is vanaf volgend jaar ook open op zondag

De Delhaize van Sint-Kruis heeft nieuwe uitbaters en wordt een AD Delhaize. Het gaat om de familie Lips, die ook in Heist en Aalter warenhuizen heeft. Voor de 68 werknemers wordt het vanaf volgend jaar wennen, want de winkel zal vanaf januari 2024 ook open zijn op zon- en feestdagen.

Op woensdag 6 december van 14 tot 17 uur verwelkomen de nieuwe uitbaters van AD Delhaize in de Schaakstraat in Sint-Kruis samen met Sinterklaas hun klanten. De opening als zelfstandige Delhaize supermarkt is een belangrijk moment voor de nieuwe uitbaters en hun 68 medewerkers. Maar ook voor de klanten verandert er een en ander.

Familie

Sylvie, Lode, Benoit en Maxime Lips staan vanaf woensdag officieel aan het roer van Delhaize Sint-Kruis in Brugge. Het overnemen van de winkel is overduidelijk een familie-aangelegenheid: Sylvie en Benoit zijn broer en zus en Maxime is de zoon van Benoit. Allemaal zijn ze gepassioneerde ondernemers en gebeten door verse voedingsproducten.

Vooral Sylvie en Benoit brengen heel wat Delhaize-ervaring mee. Beide ondernemers zijn al een hele tijd actief bij Delhaize, als uitbaters van de AD Delhaize in Heist en in Aalter. “Het is een spannende, nieuwe stap waar we allemaal veel zin in hebben”, vertelt Benoit. “Onze positieve ervaring met werken bij Delhaize heeft ervoor gezorgd dat we de sprong gewaagd hebben en we met veel vertrouwen en enthousiasme beginnen aan dit avontuur”.

Ook het team van Delhaize Sint-Kruis is er naar verluidt klaar voor. “De afgelopen weken maakten we kennis met Benoit, Sylvie, Lode en Maxime en leerden zij ons en de supermarkt kennen”, vertelt Wendy Sandyck, verantwoordelijke Service in Delhaize Sint-Kruis. “De onzekerheid die vaak gepaard gaat met verandering, heeft ondertussen plaatsgemaakt voor een gevoel van vertrouwen en vooral veel zin in dit nieuwe hoofdstuk!”.

Vers vrouwelijk rundvlees

In de Delhaize van Brugge Sint-Kruis staan volgens Benoit Lips de klant en zijn beleving centraal: “Onze focus ligt op een uitgebreid aanbod en service. Klanten die tijdens het winkelen op zoek zijn naar inspiratie, kwaliteit, nieuwigheden en gemak vinden hier absoluut hun gading. We verkopen 15.000 projecten in onze 2333m grote winkel.”

“We zijn vastberaden om in de toekomst nog meer aandacht te hebben voor vers in alle departementen. We zullen dan ook enkele veranderingen doorvoeren om hun klanten nog beter van dienst te zijn. In de beenhouwerij wordt bijvoorbeeld vrouwelijk rundvlees ingevoerd en worden de traiteurgerechten uitgebreid met onder andere zelfbereide Thaise gerechten en producten van de lokale Italiaanse traiteur Cuccina per Tutti.”

“Verder kunnen klanten voortaan genieten van ambachtelijke pannenkoeken, vers sinaas- en granaatappelsap van de persautomaat en wordt er ingespeeld op de beleving van de klant met tal van degustaties in de winkel. In het voorjaar van 2024 wordt de winkel nog uitgebreid met een Mr. Georges bedieningstoog, met een aanbod van lokale en zuiderse delicatessen”, aldus Benoit Lips.

De openingsuren blijven dezelfde, maar vanaf januari 2024 is AD Delhaize Sint-Kruis ook open op zon- en feestdagen.

The post Familie Lips neemt Delhaize in Sint-Kruis over en is vanaf volgend jaar ook open op zondag is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

KIJK. Zo klopte Girmay zowel Philipsen als De Lie, die ingesloten zat, in de spurt: de momenten van rit acht

Nadat de Noor Jonas Abrahamsen maar liefst 168 kilometer in de aanval reed, barstte het geweld rond tien kilometer van de finish in Colombey-les-Deux-Églises los. In het helse strijdgewoel voor de beste posities, kwamen zowel Philipsen als De Lie bijna ten val. Uiteindelijk werd de machtsspurt gelanceerd door Coquard, maar kwamen onze twee landgenoten net te kort om Biniam Girmay

Lees meer »

Papa Andy (39), mama Kyra (33) én baby Naud zijn alle drie op dezelfde dag jarig: “Dat de kans wel héél klein zou zijn, vertelde onze gynaecoloog nog”

Toen de gynaecoloog de uitgerekende geboortedatum van hun klein spruit verklapte, gniffelden Andy en Kyra meteen naar elkaar. ‘30 juni? Een dag later op 1 juli zijn we samen jarig’, zei het koppel uit het Limburgse Lanaken. Hun stiekeme wens kwam ook nog eens uit, want maandag kwam baby Naud gezond ter wereld. “Een mooier verjaardagscadeau is er niet”, vertelt

Lees meer »

KIJK. Deze BV kon Erik Van Looy niet overtuigen om mee te doen aan ‘De slimste mens’: “Hij wilde liever nieuwe BBQ-technieken leren”

Het nieuwe seizoen van ‘De slimste mens ter wereld’ gaat pas op 14 oktober van start, maar van de deelnames van Xander De Rycke, Aster Nzeyimana, Bo Van Spilbeeck en Hannelore Knuts zijn we nu al zeker. Wie nog meer meedoet, kan presentator Erik Van Looy (62) momenteel niet vertellen. Wel verklapt hij in de podcast ‘Mid Mid’ wie niet

Lees meer »

Julie Vermeire doet oproep aan Gert Verhulst: “Als je daar voor iemand nodig hebt, bel mij”

Zondagnamiddag vond in het Studio 100 Theater in Plopsaland De Panne de première plaats van de sprookjesmusical ‘Sneeuwwitje’. Meer dan 25 jaar na de eerste voorstelling steekt Studio 100 deze klassieker in een nieuw jasje en dat lokte heel wat nieuwsgierige BV’s naar de rode loper. Reporter Jarne strikte er Marie Verhulst en Julie Vermeire voor een gesprek. Bekijk het

Lees meer »

Een rollercoaster aan emoties: ontgoochelde Engelse fans vernemen buiten het stadion gelijkmaker van Bellingham

In sommige gevallen tot honderden euro’s betalen voor een wedstrijdticket en dan toch nog de fantastische omhaal van Jude Bellingham missen. Het overkwam enkele Engelse fans, die vroegtijdig het stadion verlieten bij een 0-1-achterstand tegen Slovakije. Balen en tegelijkertijd vieren. Intussen klinkt de kritiek in de Engelse pers – ondanks de kwalificatie – steeds luider. Buiten bij Rio Ferdinand…

Lees meer »

Keir Starmer officieel nieuwe Britse premier na monsterzege van Labour tijdens verkiezingen

Sir Keir Starmer is officieel de nieuwe Britse premier. Zoals verwacht vond vannacht een politieke aardverschuiving plaats in het Verenigd Koninkrijk. Nadat de rechtse Conservatives van huidig premier Rishi Sunak veertien jaar lang aan de macht waren, won oppositiepartij Labour de Britse verkiezingen. En nog geen klein beetje. Nadat de exitpolls “een verpletterende overwinning” voorspelden, staat de partij van Sir

Lees meer »

Coldplay treft eindelijk een schikking met voormalige manager: band moet miljoenen betalen

Coldplay en hun voormalige manager, Dave Holmes, hebben eindelijk een schikking getroffen. Al in 2023 spande Holmes een rechtszaak aan tegen de muziekband en eiste hij tien miljoen dollar (9,2 miljoen euro) als schadevergoeding voor onbetaalde commissies. Holmes en de muziekband zijn intussen dus tot een overeenkomst gekomen en hij zal effectief miljoenen van Chris Martin en Co ontvangen.

Lees meer »

De macabere reden dat de nieuwe Britse premier een brief schrijft aan vier duikbootkapiteins als één van zijn eerste taken

In zijn eerste toespraak als premier beloofde Labour-leider Keir Starmer verandering. Hij wil het vertrouwen in de politiek herstellen en zijn land heropbouwen. Na zijn verhuis naar Downing Street 10, wordt net als bij andere nieuwe Britse premiers van hem verwacht om instructies te bezorgen aan de kapiteins van de vier Britse onderzeeërs met kernwapens.

Lees meer »

Snellegem maakt zich op voor vijfde editie van Cava-Festibar: “Een driedaags evenement waarbij zeven livebands de revue passeren”

Tijdens het weekend van 5 tot en met 7 juli vindt de vijfde editie van Cava-Festibar plaats in Snellegem, een driedaags feestweekend van én voor Huis Snello.
The post Snellegem maakt zich op voor vijfde editie van Cava-Festibar: “Een driedaags evenement waarbij zeven livebands de revue passeren” appeared first on KW.be.

Lees meer »

Voorstel commissie aan Vlaams Parlement: verkiezingen zijn geldig, geen hertelling nodig

De commissie voor de geloofsbrieven van het Vlaams Parlement zal de plenaire vergadering voorstellen om de kiesverrichtingen in de kieskring geldig te verklaren. Er zou volgens de commissie “onvoldoende zijn aangetoond dat de hertelling van de papieren stembiljetten in de kieskring Brussel een correctere vaststelling van het kiesresultaat zou opleveren”, zo blijkt uit de conclusies die Belga heeft kunnen inkijken.

Lees meer »

Meer dan 210 kandidaten hebben zich teruggetrokken voor tweede ronde van Franse parlementsverkiezingen

Meer dan 210 kandidaten die zich hadden gekwalificeerd voor de tweede ronde van de presidentsverkiezingen in Frankrijk hebben zich teruggetrokken. Het gaat hoofdzakelijk om kandidaten van de linkse alliantie Nouveau Front populaire en van het kamp rond de Franse president Emmanuel Macron. Op die manier hopen ze om de kandidaten van het rechts-radicale Rassemblement National (RN) van een parlementszetel te

Lees meer »

Nieuwe wet verbiedt kindhuwelijken in Sierra Leone

De president van Sierra Leone heeft dinsdag een wet afgekondigd die kindhuwelijken in het land verbiedt. In 2017 waren in het West-Afrikaanse land 800.000 meisjes jonger dan 18 jaar oud al getrouwd. De helft van was onder de 15, zo blijkt uit gegevens van VN-kinderrechtenorganisatie UNICEF.

Lees meer »