Speciale aanklager hoopt op snelle uitspraak Hooggerechtshof over immuniteit Trump

Speciale aanklager Jack Smith wil dat het Amerikaanse Hooggerechtshof zich uitspreekt over de presidentiële immuniteit voor ­ex-president Donald Trump.

 

Meer krantenkoppen in België

“Als spektakel altijd voorrang krijgt, zijn we bezig met Romeinse Spelen”: Benoot vraagt dat UCI voor veiligheid kiest en meer technologie toelaat in koers

Had een tracker op de fiets het leven van Muriel Furrer kunnen redden? Hadden de hulpdiensten haar tijdig kunnen vinden als er een crashdetectiesysteem was geïnstalleerd? Na het dodelijke ongeval op het WK in Zürich klinkt de roep luid om meer technologische hulpmiddelen toe te laten in de koers. Tiesj Benoot: “Als je door het toelaten van technologie één mensenleven

Lees meer »

Wansmakelijke gezangen van Atlético-fans lokten reactie uit bij Courtois, die daarop bekogeld werd in beladen derby

Een tumultueuze Madrileense derby is op een gelijkspel geëindigd. Thibaut Courtois eiste een hoofdrol op: na de openingsgoal van Real reageerde hij richting de Atlético-fans, die ervoor “Courtois sterf” hadden gezongen. De keeper werd nadien bekogeld met projectielen, waarop de match een tijdje werd stilgelegd. Volgens Real-coach Carlo Ancelotti liep z’n keeper ook een spierblessure over tijdens de match.

Lees meer »

UHasselt, PXL en UCLL willen studenten stimuleren om te carpoolen met nieuw platform: “Je kan er je ideale carpoolmatch mee vinden”

Om studenten op een meer duurzame manier naar de campussen te laten komen, zetten UHasselt en hogescholen PXL en UCLL samen extra in op het promoten van carpoolen. Via het platform Swidg kunnen studenten zich registreren, waarna het algoritme achter Swidg op zoek gaat naar een geschikte carpoolmatch. UHasselt voorziet ook zo’n 80 parkeerplaatsen voor personeelsleden en studenten die willen

Lees meer »

Zoo Antwerpen neemt afscheid van icoon: nijlpaard Hermien (43) is ingeslapen

Droevig nieuws uit de Antwerpse zoo. Nijlpaard Hermien is vandaag ingeslapen in het bijzijn van haar dierenverzorgers. Het dier was hoogbejaard en sukkelde al enkele jaren met haar gezondheid. Ze werd 43 jaar oud. Haar stoffelijke resten worden onderzocht. “Zo blijft ze na haar dood een verschil maken voor haar soortgenoten”, schrijft de zoo in een bericht.

Lees meer »

“Na 25 jaar op die stoel, wou ik eens iets anders doen”: Boom uit ‘The Masked Singer’ blijkt bekend VRT-gezicht

“In mijn job heb je een zekere sérieux die je niet zomaar op het spel wil zetten”. Het schermgezicht dat vrijdagavond afviel in ‘The Masked Singer’ had wel wat overtuiging nodig om het pak van Boom aan te trekken. Maar zijn deelname was een welgekomen verademing van zijn dagelijkse job. “Dit heeft deugd gedaan.” Opgelet, hierna volgen spoilers.

Lees meer »

China wil astronauten op de maan tegen 2030: in deze nieuwe ruimtepakken zullen ze daar rondwandelen

China bouwt aan een razendsnel tempo zijn ruimtevaartprogramma uit. Nieuwe raketten, een eigen ruimtestation rond de aarde, complexe maanmissies, … het zijn slechts enkele voorbeelden van hun verwezenlijkingen in de afgelopen jaren. En nu gooien ze hun volgende ambitieuze plan op tafel: een bemande missie naar het oppervlak van de maan tegen 2030 en dat in gloednieuwe ruimtepakken.

Lees meer »

Dortmund laat geen spaander heel van Celtic, ook Barcelona en Inter winnen makkelijk

Doelpunten, doelpunten en nog eens doelpunten in de Champions League. Borussia Dortmund, Barcelona en Inter Milaan hebben met duidelijke cijfers gewonnen in eigen huis. De Duitsers deden dat op indrukwekkende manier tegen Celtic (7-1) en dankten vooral Karim Adeyemi voor zijn drie goals in één helft. Barcelona rolde Young Boys Bern probleemloos op (5-0) en Inter had geen kind aan

Lees meer »