Jeroen Van Renterghem (33) versterkt lokale verruimingslijst CD&VPLUS in Blankenberge

CD&VPLUS stelde maandag nieuwe kandidaat Jeroen Van Renterghem (33) voor.

Verlanglijstje

Jeroen is gehuwd met Jady Cordonnier en papa van de 4-jarige Anna. Zijn jeugdjaren speelden zich af binnen de KLJ, van daaruit werden Jeroens interesses voor landbouw, natuur, milieu, klimaat en het daaraan gekoppelde energiebeleid volgens lijsttrekker Sandy Buysschaert verder versterkt. “De voorbije jaren hebben we met onze partij heel wat in beweging gezet. Het werk konden we niet afmaken door de coalitiewissel, maar ons verlanglijstje blijft intact. Daarop staat onder andere het realiseren van randparkings, meer fietspaden aanleggen, en de open ruimte die we hebben bewaken en versterken. Om die ambitie mee verder vorm te geven, kunnen we rekenen op Jeroen”, klinkt het.

“De voorbije jaren, en recent nog de wateroverlast is onze provincie hebben aangetoond dat klimaat, milieu en het daaraan gekoppeld energievraagstuk de grootste uitdagingen van onze generatie zijn. Voor iedereen, maar in het bijzonder voor onze jeugd en onze kinderen, wens ik hard in te zetten op deze beleidsdomeinen”, zegt Jeroen.

Samenwerken

Al sinds zijn jeugd was hij gedreven door innovatie en progressie, wat zich ook uitte in zijn studies farmacie en doctoraat. Vandaag is hij beroepsmatig bezig met de ontwikkeling van innovatieve plantaardige vleesvervangers. “Om deze nieuwe ontwikkelingen te kunnen verwezenlijken, hebben we onze landbouwers hard nodig. We mogen als maatschappij niet vergeten dat ook zij hard inzetten op innovatie en de basis zijn van ons maatschappelijk weefsel. Maar in Blankenberge moeten we beleidsmatig ook innovatiever en ambitieuzer zijn als het op de gezondheid en de leefomgeving van de mensen aankomt. Het moet onze ambitie zijn de gezondste stad aan de kust te zijn. Er zijn nog heel wat stappen te zetten op vlak van mobiliteit, biodiversiteit, vergroening, open ruimte en energie. We kunnen dat enkel bereiken door samen te werken, over de partijgrenzen heen en die mentaliteit vind ik terug binnen de ploeg van CD&VPLUS”, aldus Jeroen.

The post Jeroen Van Renterghem (33) versterkt lokale verruimingslijst CD&VPLUS in Blankenberge is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Groen kondigt einde samenwerking aan met Vooruit in Hasselt: “Want de socialisten werken achter onze rug aan voorakkoord met N-VA” 

Groen Hasselt wil in oktober met een eigen lijst deelnemen aan de gemeenteraadsverkiezingen. Dat maakt de partij net zelf bekend. Daarmee komt er een einde aan ruim 24 jaar samenwerking tussen de groenen en de socialisten in Hasselt. Volgens Groen zelf heeft Vooruit eerder gemaakte afspraken rond een kartel voor de verkiezingen in oktober "eenzijdig opgezegd". “Maar we staan sterker

Lees meer »

Heiligverklaring van ‘God’s influencer’ Carlo Acutis (15) goedgekeurd

Paus Franciscus heeft maandag, samen met het college van kardinalen de heiligverklaring van Carlo Acutis goedgekeurd. Acutis overleed in 2006 aan leukemie, maar verspreidde tijdens zijn leven het geloof via het internet en kreeg zo de bijnaam ‘God’s influencer’. Sinds zijn overlijden werden al twee wonderen aan hem toegeschreven. In 2025 zal hij naar alle waarschijnlijkheid de eerste millennial worden

Lees meer »

Vanaf nu kan je de rijen toeristen vermijden aan de Akropolis in Griekenland, tegen een prijskaartje van… 5.000 euro: “Ronduit elitair”

Een van de drukst bezochte monumenten uit de Oudheid, de Akropolis in Athene, laat voortaan privébezoeken buiten de officiële openingsuren toe. Een machtige ervaring met een prijskaartje van… 5.000 euro. Hellenic Heritage verkoopt de privébezoeken als de “Acropolis Experience”. Bij de aankondiging ervan kwam er al veel kritiek. Die laait nu weer op.

Lees meer »

Kathleen Vermang is verruimingskandidaat op lijst Team Bredene: “Ik wil ook buiten het onderwijs mijn steentje bijdragen”

Kristof Vermeire, kopman van Team Bredene, heeft onlangs een nieuwe verruimingskandidaat voor zijn lijst voorgesteld. Het gaat om Kathleen Vermang, onderwijzeres aan de Oostendse GO!-basisschool Vogelzang. “Ik vond het moment aangebroken om iets te doen voor mijn gemeente”, verklaart Kathleen haar debuut in de lokale politiek.
The post Kathleen Vermang is verruimingskandidaat op lijst Team Bredene: “Ik wil ook

Lees meer »

De mens achter de nieuwe Britse premier Keir Starmer: “Als je het gespot van je kinderen kan overleven, is de politiek kinderspel”

Een stijvere bovenlip kan hij niet houden. Evenmin kan zijn naam nóg doordeweekser klinken. “Een saaie dossiervreter”, menen zijn tegenstanders. “De rustige vastheid”, volgens zijn aanhangers. Toch boekte Keir Starmer (61) een monsterzege in de Britse verkiezingen en is hij als premier voortaan de machtigste man van het Verenigd Koninkrijk. Wie schuilt er écht achter dat wandelende maatpak?

Lees meer »

Jeremy (29) en Maité (28) kunnen weer in woning na trouwcadeau van 2.000 bierbakken: “We ruimen 360 bakken per uur”

“We ruimen in etappes.” Jeremy Desmet (29) en Maité Beernaert (28) zijn druk in de weer om hun huis in Zandvoorde bij Zonnebeke te bevrijden uit de burcht van 2.000 bierbakken, een trouwcadeau van hun vrienden. “We hadden geluk: bij onze thuiskomst was de voorgevel al omgewaaid.”
The post Jeremy (29) en Maité (28) kunnen weer in woning na

Lees meer »

Woordvoerster van Franse regering en team aangevallen tijdens campagnemoment

Prisca Thevenot, woordvoerster van de Franse regering, is woensdagavond aangevallen in Meudon, ten zuidwesten van Parijs. Volgens AFP werden de Française en “haar team” geviseerd door een twintigtal personen toen ze er verkiezingsaffiches ophingen. Zondag vindt de tweede ronde van de Franse parlementsverkiezingen plaats, in een zwaar gepolariseerd politiek klimaat.

Lees meer »

KIJK. “Dit is onmenselijk”: youtuber IShowSpeed aangevallen in Noorwegen, fans trekken zijn haar uit en gooien met urine

De 19-jarige youtuber IShowSpeed, wiens echte naam Darren Watkins Jr. is, is woensdag in Oslo aangevallen op straat. Een grote menigte stond hem buiten een souvenirwinkel op te wachten. Toen hij naar de auto probeerde te lopen, werd er plotseling aan zijn haar getrokken en sprong een fan bovenop hem. Daarnaast kreeg hij ook urine over zich heen. Watkins noemt

Lees meer »