“Had nood aan een nieuwe uitdaging”: Ann (47) uit Wingene wordt mede-uitbater van cafetaria in Gentse Topsporthal

De Wingense Ann Steenbeke wordt, samen met haar collega Yves Vandaele, de nieuwe uitbater van de cafetaria in de welbekende Topsporthal aan de Watersportbaan in Gent. “Ik had een nieuwe uitdaging nodig”, lacht Ann. “Dat geeft wel een beetje stress, want er moet nog veel gebeuren.”

Ann Steenbeke (47) heeft er al een loopbaan als verzorgster in een kinderdagverblijf opzitten en baatte twee jaar lang een bar uit in TC De Wilge in Pittem. Maar de cafetaria in de Gentse Topsporthal is heel andere koek.

Grootschalig

De sporthal kan tot vijfduizend zitplaatsen bergen, de cafetaria is goed voor 120 man en het voorlopig ongebruikte zomerterras kan nog eens 120 bezoekers ontvangen. Vier jaar lang diende zich geen enkele kandidaat-uitbater aan om de cafetaria te runnen. Maakt haar dat niet ongerust? “Toch niet”, reageert Ann zelfzeker.

“Vroegere uitbaters wilden nooit op de sportieve evenementen inspelen. Wij gaan dat wel doen. We hebben al een atletiek-evenement achter de rug en dat liep soepel. Yves heeft – als uitbater van brasserie ’t Kolleke in Mariakerke – heel wat horeca-ervaring, dus extra personeel vinden is geen probleem.”

Nieuwe menukaart

“Via sponsoring willen we tegen de lente volgend jaar het zomerterras gezellig uitbouwen en ook in de cafetaria komen er nieuwe meubelen bij en een lounge-hoek, om het interieur wat moderner te maken”, legt Ann uit.

“De menukaart wordt volledig vernieuwd met pasta’s, slaatjes, pizza, kippenboutjes, enzovoort. Wie na 22 uur nog bijvoorbeeld een spaghetti bij ons wil komen eten, kan dat. Ook wie niet komt sporten, is hier welkom.”

Van darts tot karate

De komende weken en maanden staan er alvast heel wat grote sportevenementen op de agenda: de marathon van Gent, de kerstmeeting van Racing Club Gent, een uitgebreid dartstornooi en zelfs het wereldkampioenschap karate. “We hebben alvast geïnvesteerd in een extra grote televisie, nieuwe geluidsboxen, extra muziek, nieuwe frigo’s, … We zijn er klaar voor.” (GGM)

Cafetaria Topsporthal Gent (Zuiderlaan 14) is open op maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag van 17 uur tot middernacht. Op woensdag van 14.30 uur tot middernacht. Op zaterdag van 10.30 uur tot 17030 uur en op zondag van 10.30 uur tot 13 uur. Tijdens weekendactiviteiten is de cafetaria doorlopend open.

The post “Had nood aan een nieuwe uitdaging”: Ann (47) uit Wingene wordt mede-uitbater van cafetaria in Gentse Topsporthal is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Vrouw vindt rat in toilet, nadat ze iets voelt duwen tegen haar bil

In het Verenigd Koninkrijk schreeuwde een vrouw het uit van de schrik nadat ze een rat aantrof in het toilet, nadat ze “iets voelde duwen tegen haar bil”. Volgens rattenvanger Kieran Sampler is het knaagdier via een afvoerleiding omhoog geklommen en op die manier in het toilet beland. “Dit heb ik nog nooit meegemaakt.”

Lees meer »

Hooggerechtshof Brazilië dreigt met zware boetes als X toegang gebruikers niet opnieuw blokkeert

Het Braziliaanse Hooggerechtshof heeft het socialemediaplatform X, het voormalige Twitter, bevolen om de toegang tot zijn platform opnieuw te blokkeren voor Braziliaanse gebruikers, op straffe van 820.000 euro per dag dat het vonnis niet gerespecteerd wordt. X was woensdag tijdelijk weer bereikbaar in Brazilië, ondanks een eerdere ban door het Braziliaanse Hooggerechtshof.

Lees meer »

“Het openluchtzwembad nog uitstellen is geen optie”: Ieperse lijsttrekkers kruisen de degens over stadsontwikkeling

Het volgende stadsbestuur krijgt heel wat grote stadsontwikkelingsdossiers op zijn bord. Alle lijsttrekkers gaan akkoord om de herbestemming van het openluchtzwembad uit te voeren. Het witte blad dat de strategische spie en de toekomstige scholencampus nog zijn laat echter meer ruimte voor meningsverschillen. En wie wil een cinema?
The post “Het openluchtzwembad nog uitstellen is geen optie”: Ieperse lijsttrekkers

Lees meer »

KIJK. Jens Dendoncker verduidelijkt voor het eerst waarom Karen Damen niet meer meespeurt in ‘The Masked Singer’

Vanavond is het eindelijk zover: het nieuwe seizoen van ‘The Masked Singer’ begint. In de aflevering maken we kennis met Giraf, Boom, Mister Withlove, Medusa, Tik & Tok en Zeeduivel, die voor het eerst hun echte stem aan de jury en het publiek laten horen. Reporter Jarne mocht enkele maanden geleden die allereerste opname bijwonen. Hij sprak er met de

Lees meer »

Geen PFAS in 1e zelfgenomen grondwaterstaal van volkstuintjes in Waterschei: “Nog altijd wachten op definitieve resultaten van OVAM” 

In een volkstuintje vlak bij het oude terrein van het PLOT, de politie- en brandweerschool in Genk is geen PFAS in het grondwater gemeten. Dat blijkt uit een 1e grondwaterstaal dat Geneeskunde voor het Volk zelf heeft genomen in een tuintje, in afwachting van de resultaten van de Vlaamse afvalstoffenmaatschappij OVAM. Die resultaten zijn er na 2,5 jaar nog altijd

Lees meer »

Rumbeke krijgt eigen markt op zondagmorgen: “Rumbeekse Rambla’s met meer dan verse producten”

Deze week startte er in Krottegem een nieuwe zaterdagmarkt. Afwisselend met Beveren wordt er om de twee weken een markt georganiseerd. Op de gemeenteraad van 16 september vroeg raadslid Thomas Witdouck of er in Rumbeke ook een markt georganiseerd zal worden?
The post Rumbeke krijgt eigen markt op zondagmorgen: “Rumbeekse Rambla’s met meer dan verse producten” appeared first on

Lees meer »

En dan haalt de bruidegom tijdens de huwelijksnacht plots zijn apparaat boven: “Ik ben in behandeling”

Het derde ‘Blind getrouwd’-koppel is een feit. De ogenschijnlijk ijzig kalme Jidse (27) lijkt een uitstekende match voor de goedlachse Jorina (32), die in aanloop naar het programma een behoorlijke gedaanteverwisseling doormaakte. Bij Karlien en een opvallend openhartige Thomas leek het allemaal wat minder vlot te gaan. Inclusief hun eerste huwelijksnacht. “Daar zal ik me dan maar overzetten.”

Lees meer »