Nooit eerder waren zoveel zelfstandigen tevreden met hun job

Nog nooit waren zoveel zelfstandigen tevreden met hun baan. Dat blijkt uit een vierjaarlijks onderzoek van de SERV, de sociaal-economische raad van Vlaanderen. Zelfstandigen blijken vaker gemotiveerd dan werknemers en hebben meer aandacht voor de werk-prive-balans. Toch blijft werkstress een werkpunt, zeker bij zelfstandigen met meer personeel. 

Meer krantenkoppen in België

Vlaamse regering zet licht op groen voor belangenconflict over Boeing-vliegtuigen DHL

De Vlaamse regering heeft vrijdag via een elektronische procedure het licht op groen gezet voor een belangenconflict in de Boeing 777-kwestie. Het belangenconflict komt er op voorstel van uittredend minister van Vlaamse Rand Ben Weyts. Volgens de N-VA-minister verspreidde de federale minister van Mobiliteit, Georges Gilkinet (Ecolo), onlangs “heimelijk” een nieuwe instructie waardoor de Boeing 777-toestellen niet meer mogen landen

Lees meer »

LIVE. Histori­sche gevangenen­ruil tussen Rusland en Westen: dit weten we al over de grootste ruil sinds Koude Oorlog

Rusland en enkele westerse landen hebben donderdag 26 gevangenen geruild, waaronder de Amerikaanse journalist Evan Gershkovich en de voormalige Amerikaanse marinier Paul Whelan. Dat zegt Turkije, dat de gevangenenruil coördineert. Het zou gaan om de grootste gevangenenruil tussen Rusland en het Westen sinds het einde van de Koude Oorlog. Volg alle updates over deze historische deal in onze liveblog.

Lees meer »

Marc Vanden Bussche (74) stopt onverwachts eind dit jaar als burgemeester van Koksijde: “Geef fakkel door aan volgende generatie”

Koksijds burgemeester Marc Vanden Bussche (74) stelt zich bij de komende gemeenteraadsverkiezingen in oktober niet opnieuw verkiesbaar. Tegen de verwachtingen in legt hij eind dit jaar zijn functie neer. Een duidelijke verklaring voor zijn keuze geeft hij niet. Eerste schepen Stéphanie Anseeuw (Open VLD) is voorgedragen als lijsttrekker van Team 8670, al moet het partijbestuur dat nog goedkeuren.

Lees meer »

Vzw Izegemse Helpende Handen helpt ’t Venster: “Droom wordt gerealiseerd”

De vzw Izegemse Helpende Handen (IHH) heeft een cheque met een mooi bedrag geschonken aan provinciaal centrum ’t Venster in Emelgem, dat zich inzet voor mensen met een niet-aangeboren hersenletsel. Met het geld werd onder ander een caravan voor een zomerbar met bijpassend meubilair aangekocht.
The post Vzw Izegemse Helpende Handen helpt ’t Venster: “Droom wordt gerealiseerd” appeared first

Lees meer »