“We willen bezoekers in een andere wereld onderdompelen”: bevriende ondernemers bundelen krachten voor Black Box op Bedrijvencontactdagen

Een van dé blikvangers tijdens de Bedrijvencontactdagen in Kortrijk wordt ongetwijfeld de Black Box. Een achttal bevriende ondernemers uit Izegem, Ardooie en Roeselare slaan de handen in elkaar voor een gemeenschappelijke stand. “Samen staan we zoveel sterker”, klinkt het.

De tweejaarlijkse Bedrijvencontactdagen in Kortrijk Xpo zijn uitgegroeid tot een begrip. Woensdag 13 en donderdag 14 december strijken een zeshonderdtal West-Vlaamse bedrijven er neer om er hun activiteiten in de beste omstandigheden aan te prijzen.

Enkele bevriende ondernemers uit Izegem, Ardooie en Roeselare besloten om de krachten de bundelen en een gemeenschappelijke stand in het leven te roepen: de Black Box.

Achter het initiatief zitten Frederick Verhelst (41, KFC Mandel United), Frederik Stragier (46, Belgium Trucks & Trailers en Schuttershof), Steven Thermote (44, Rendeer), Jaron Robbe (26, Rendeer), Annelies Van Hamme (44, Infinity Jobs), Jelle Vandenbussche (41, VV Real Estate), Julie Roels (36, Smart Solutions), Peter Huyghe (TOPradio) en Stef Dejonghe (Obuz-bier).

Levensgroot sleutelgat

“De Bedrijvencontactdagen zijn een erg belangrijke afspraak voor onze bedrijven”, luidt het gezamenlijk. “Heel veel sterke ondernemingen tonen er hun verhaal, maar door samen te werken, willen we er toch uit springen. Onze Black Box moet een van dé eye-catchers worden. Samen staan we zoveel sterker.”

De vrienden bouwden een halfgesloten gitzwarte box waar beleving centraal staat. “We willen onze bezoekers in een andere wereld onderdompelen. Via een levensgroot sleutelgat – waar een portier voor een vlotte circulatie zal zorgen – treed je onze Black Box binnen.”

“Daar zal je alles over onze bedrijven kunnen ontdekken en creëren we een unieke sfeer. Een dj zorgt voor de juiste ambiance, de betere hapjes en dranken staan te wachten en we zullen ook enkele leuke prijzen verloten. Zo kan je bij ons onder andere een ballonvaart winnen, net als je gewicht in Obuz-bier en een etentje in het Schuttershof in Ardooie.”

Data

Wie het interieur van de Black Box wil ontdekken, moet zijn gegevens achterlaten. “Data is belangrijker dan ooit. We willen er in een gemoedelijke sfeer netwerken, maar ook gegevens hebben om nadien aan de slag te gaan.”

“De beste samenwerkingen en ideeën ontstaan nog altijd in een lossere omgeving. Wij willen die aanbieden, maar tegelijk onze expertise promoten. De perfecte kruisbestuiving.”

De Black Box is te vinden in hal 2 van Kortrijk Xpo, op stand 21-22.

The post “We willen bezoekers in een andere wereld onderdompelen”: bevriende ondernemers bundelen krachten voor Black Box op Bedrijvencontactdagen is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Walz en Vance houden civiel debat zonder knock-out

Anders dan in het debat tussen de presidentskandidaten Donald Trump en Kamala Harris, hielden hun running mates J.D. Vance en Tim Walz af en toe een ernstige beleidsdiscussie. Daarin was de geroutineerde Republikein duidelijk meer op zijn gemak dan zijn Democratische tegenstrever. “Ik kan soms een oen zijn.”

Lees meer »

Geert Bourgeois over schoondochter en nieuwe Vlaams minister Cieltje Van Achter: “Ik zal haar niet schoonvaderen”

Cieltje Van Achter (45) is de nieuwe Vlaams Minister van Media en Brussel en dat als rasechte Brusselse. Maar de politica is ook de schoondochter van Geert Bourgeois (73), stichter en lange tijd ook partijvoorzitter van N-VA. “Ik heb haar niet in de politiek gebracht, maar uiteraard ben ik trots op het parcours dat ze al heeft afgelegd.”
The

Lees meer »

Sergio Quisquater niet blij dat gênant fragment waarin hij bijna stikt, blijft opduiken op VTM

Tegen de wil van Sergio Quisquater (59) duikt er nog regelmatig een fragment over hem op uit een oud VTM-programma bij de zender. “Ze hebben daar het recht niet voor, dat staat contractueel vast”, legt hij uit. Het gaat om zijn deelname aan het programma ‘Wondere wereld’ uit 1999, gepresenteerd door Ingeborg. “Haar man en manager, Roland Keyaert, overtuigde me

Lees meer »

De nieuwe Vlaamse ministers zijn nog niet aan de nieuwe patatjes

Voilà, we hebben een nieuwe Vlaamse regering. 113 dagen na de verkiezing van 9 juni kunnen straks de nieuwe Vlaamse excellenties de eed afleggen in het Vlaamse parlement. Een nieuwe Vlaamse regering die met minister-president Matthias Diependaele en vier andere ministerposten erg N-VA kleurt. De twee andere regeringspartijen CD&V en Vooruit krijgen elk twee ministerposten. De namen zijn ondertussen genoegzaam

Lees meer »

Nooit minder verkeersdoden dan in eerste zes maanden van dit jaar, maar wel stijging bij één type weggebruiker

In de eerste zes maanden van dit jaar vielen er in ons land 198 verkeersdoden, het laagste aantal ooit. Dat blijkt uit de driemaandelijkse Verkeersveiligheidsbarometer van verkeersveiligheidsinstituut Vias op basis van gegevens van de federale politie. Ook op de autosnelwegen waren er minder doden dan ooit, wat mogelijk verklaard kan worden door de uitrol van trajectcontroles en de toegenomen filedruk.

Lees meer »

Nooit eerder geziene stoelendans in Knokke-Heist

Op zondag 13 oktober kan je weer kiezen wie jou mag vertegenwoordigen in de gemeenteraad. Maar wie een zitje krijgt, neemt dat niet altijd op… en zeker niet voor de volle zes jaar. Van de 31 kandidaten die in 2018 verkozen raakten in Knokke-Heist, zetelen er vandaag nog 24 in de gemeenteraad.
The post Nooit eerder geziene stoelendans in

Lees meer »

Van muur naar boek: alle kunstwerken van The Chrystal Ship gebundeld

In boekhandel Corman in Oostende stelde curator Björn Van Poucke van All About Things de catalogus ‘The Crystal Ship – Streetart in Ostend’ voor. Een bundeling van de voorbije acht edities van het Oostendse streetartfestival.
The post Van muur naar boek: alle kunstwerken van The Chrystal Ship gebundeld appeared first on KW.be.

Lees meer »