Minister De Sutter slaat mea culpa: “We hadden meer kunnen doen als we meer hadden samengewerkt”

Vicepremier en minister van Ambtenarenzaken, Overheidsbedrijven, Telecommunicatie en Post Petra De Sutter (Groen) heeft bij VTM Nieuws toegegeven dat de regering een betere beurt had kunnen maken als er minder geruzied was. “We hadden meer kunnen doen als we meer hadden samengewerkt. In het politieke midden ontbreekt het aan samenwerking”, zei ze. 

Meer krantenkoppen in België

Koolskampse ondernemers blazen De Sloeber nieuw leven in: “Hopelijk volgend jaar open”

Drie Koolskampse ondernemers willen de horeca in hun dorp nieuw leven inblazen. “We kochten De Sloeber en zullen het café annex zaaltje, samen met de binnentuin, helemaal opknappen”, zeggen Bert Duyck en de broers Jurgen en Jimmy Houttekier. “Het moet wel nog steeds een bruine kroeg blijven, zoals het dertig jaar lang met Erik Blondeel was. Voor de uitbating zoeken

Lees meer »

Start verbouwingen gemeentehuis voor nieuwe lokalen Scouts Tiegem: “Dit is nodig, want de huidige locatie is erg verouderd”

Deze week begon men met de verbouwingen in het voormalige gemeentehuis van Tiegem. Nu de cultuur- en toeristische dienst verhuisd zijn naar het gemeentehuis aan De Vierschaar 1, kan het gebouw heringericht worden tot jeugdlokalen voor de Tiegemse Scouts. “Dit is nodig, want de huidige scoutslokalen zijn erg verouderd”, aldus oud-scout en schepen van Jeugd Yannick Ducatteeuw (Inzet). “Op deze

Lees meer »

Meer dan 100 mensen laten hun spullen gratis schatten in Herkenrode: “Elektrische pen van Thomas Edison ontdekt met een waarde van 15.000 euro”

Meer dan 100 mensen zijn vandaag naar Herkenrode in Hasselt gekomen om hun spullen te laten schatten. Veilinghuis Heritage Auctions Belgium hield er afgelopen namiddag een gratis schatting. Schilderijen, munten, servies, beeldjes en nog heel wat andere voorwerpen werden door de experts naar waarde geschat. De ontdekking van de dag is een elektrische pen van de Amerikaanse uitvinder Thomas Edison

Lees meer »

EXCLUSIEF. In dit beveiligd luxeresort houdt van miljoenenfraude verdachte ex-wielrenner (45) zich schuil: “Het loopt hier vol slachtoffers”

Een oase van privacy en natuurpracht aan de zonovergoten Costa Blanca: dit is de beveiligde ‘Las Colinas Golf & Country Club’ in Spanje, waar de van miljoenenfraude verdachte ex-wielrenner Stijn V. (45) zich volgens getuigen al jarenlang schuilhoudt. Hij licht er schaamteloos medebewoners op. “Het loopt hier vol slachtoffers”, klinkt het. “Hij bedreigt mensen die iets openbaar willen maken.”

Lees meer »