Zeven intoxicaties vastgesteld bij nachtelijke controleactie op Kortrijkse invalswegen

Op zaterdag 9 december voerde de PZ VLAS vanaf ’s avonds tot ver na middernacht gerichte alcohol- en drugscontroles uit op enkele invalswegen in Kortrijk en Kuurne. Daarbij werden 50 bestuurders uit het verkeer gehaald en gecontroleerd. Zeven van hen waren geïntoxiceerd.

Vóór middernacht stond de controlepost opgesteld in de Brugsesteenweg in Kuurne. Na middernacht werden verschillende uitvalswegen van het centrum van Kortrijk gecontroleerd.

Zeven intoxicaties

In totaal werden 50 bestuurders uit het verkeer gehaald en gecontroleerd. Zeven van hen waren geïntoxiceerd, waarvan zes door alcohol en één door drugs. Dit leidde uiteindelijk tot drie inhoudingen van het rijbewijs gedurende 3 uur, één inhouding van het rijbewijs gedurende 6 uur en twee onmiddellijke intrekkingen van het rijbewijs voor 15 dagen wegens alcohol in het verkeer. Daarnaast volgde nog één onmiddellijke intrekking van het rijbewijs voor 15 dagen wegens drugs in het verkeer. Tegen deze bestuurder werd ook een gerechtelijk dossier opgestart voor drugsbezit en -vervoer.

Verder werd ook nog één geseind persoon aangetroffen en kregen negen bestuurders een proces-verbaal van waarschuwing omdat ze niet meteen een geldige autoverzekering en/of rijbewijs konden voorleggen. Ten slotte kreeg nog één bestuurder een proces-verbaal omdat hij met een voorlopig rijbewijs reed op een tijdstip dat niet toegelaten was.

The post Zeven intoxicaties vastgesteld bij nachtelijke controleactie op Kortrijkse invalswegen is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Flakka-gebruiker pleegt inbraak bij dokter in Poperinge en steelt… cactus

De drug flakka doet blijkbaar vreemde dingen met de gebruikers. De rechter van Ieper veroordeelde een twintiger tot 11 maanden voor onder meer een inbraak bij een arts in Poperinge. De druggebruiker ging er bij de dokter vandoor met een cactus.
The post Flakka-gebruiker pleegt inbraak bij dokter in Poperinge en steelt… cactus appeared first on KW.be.

Lees meer »

Koning van de Kasseien Sep Vanmarcke neemt afscheid van zijn supporters in café de Sportduif in Anzegem

Een jaar nadat de hemel op Sep Vanmarcke zijn kop viel, was hij nu klaar om afscheid te nemen van zijn supporters. Dat gebeurde in zijn supportersclub De Sportduif waar hij zijn trouwe fans trakteerde op een paar pintjes. Tegelijkertijd stelde hij ook zijn boek voor dat hij samen met Bahamontes’ hoofdredacteur Jonas Heyerick schreef: ‘Sep! Met hart en ziel’.<br

Lees meer »

ZOMERREEKS. Froya en Mark kochten stukje berg in de Alpen: “Hier leven is leren loslaten en berusten in wat komt”

Wie definitief uit Antwerpen vertrekt, laat veel achter. Dat zou je toch denken. Wij spraken Antwerpenaren die lang geleden of heel recent hun koffers pakten, iedereen die hen lief was dag zeiden en naar het buitenland verkasten. Vijf keer een verhaal over met weinig of niks vertrekken en (wellicht) nooit meer willen terugkeren. Aflevering 1: Froya en Mark uit Borgerhout

Lees meer »

Nederlandse huizenprijzen op hoogste niveau ooit

De huizenprijzen op de krappe woningmarkt in Nederland zijn nog nooit zo hoog geweest als afgelopen kwartaal. Dat meldt de Nederlandse Vereniging van Makelaars (NVM). De gemiddelde verkoopprijs van bestaande huizen was in het tweede kwartaal 468.000 euro, 7,2 procent meer vergeleken met het eerste kwartaal van 2024. Dit is een “uitzonderlijke” toename, vindt de makelaarsvereniging, omdat dit sinds het

Lees meer »

Bert en Hanne zijn nieuw Poorterspaar van Sint-Pietersparochie: “In de finale ebde de stress snel weg”

De Kuurnse Sint-Pietersparochie heeft een nieuw poorterspaar. Nadat vrijdagavond de eerste proef werd afgenomen van de negen kandidaten, volgde op zaterdagavond de finale van de verkiezing, afgewisseld met optredens van The New Sint-Pieters Collection. Uiteindelijk werden Bert Deroo (52) en Hanne Simoens (37) in de late uurtjes uitgeroepen tot het nieuwe poorterspaar van het Sint-Pietersfestival.
The post Bert en

Lees meer »

Dit zijn de populairste mannen- en vrouwennamen in jouw gemeente

Olivia en Noah waren ook vorig jaar de populairste voornamen in Vlaanderen. Dat blijkt uit cijfers van Statbel. Bij de meisjes staat Olivia al vijf jaar onafgebroken aan de leiding. Emma staat op twee, Louise op drie. Noah is sinds 2020 de populairste jongensnaam, gevolgd door Arthur en Liam. Bij de familienamen komen Peeters, Janssens en Maes het meest voor.

Lees meer »