Café Epsom is opnieuw open

Midden oktober besloot Andrea Goemaere na 38 jaar te stoppen met café Epsom. Voor de trouwe klanten is er goed nieuws, want het café ging op 29 november opnieuw open. Bovendien vinden ze Andrea nog twee dagen per week achter de toog. De twee andere dagen zal Carine Vandenbussche de klanten bedienen.

“De aanzet om het café te heropenen kwam eigenlijk van mij”, steekt eigenaar Carole Maes van wal. “Mijn man en ik hebben het gebouw eind 2017 gekocht met de bedoeling het volkscafé Epsom zo lang mogelijk te behouden met Andrea als vertrouwde gezicht achter de toog. Dit jaar liet Andrea ons echter weten dat ze wou ophouden, waar we zeker begrip voor hadden. Dat bracht uiteraard het voortbestaan van het volkscafé in het gedrang. We hebben het café dan te huur gezet, maar ik ben toch ook nog eens rond de tafel gaan zitten met Andrea, met succes. In onderling overleg werd overeengekomen dat Andrea als flexi twee dagen in de week het café zal openhouden. Andrea kwam op het idee om Carine Vandenbussche, die in het verleden al sporadisch eens bijsprong, hetzelfde voorstel te doen en ook zij was bereid om twee dagen in de week achter de toog te staan. We hebben een paar aanpassingen gedaan en ons volkscafé leeft weer.”

Ideale balans

“Het was met pijn in het hart dat ik afscheid nam van het café, maar het werd echt te zwaar”, gaat Andrea (76) verder. “Toen Carole met het voorstel kwam om nog twee dagen open te houden als flexi was dit een geschenk uit de hemel. Ik ben graag onder de mensen en hele dagen niets doen is niets voor mij. Ik zal nu weer bij mijn trouwe klanten zijn. De regeling is de ideale balans tussen actief bezig zijn zonder de stress van fulltime zelfstandig te zijn.”

“Voor mij geldt eigenlijk nagenoeg hetzelfde verhaal”, vervolgt Carine (63). “Ik heb 37 jaar een kapsalon in Stasegem gehad en ben ook niet de persoon om in mijn zetel te blijven zitten. Dit is een nieuwe uitdaging waarbij ik gezellig onder de mensen kan zijn en dat in het kader van een volkscafé, wat mij erg aanspreekt.” (JG)

Het café is op maandag, woensdag en vrijdag vanaf 15 uur open. Op zondag van 8.30 tot 13 uur en opnieuw vanaf 15 uur.

The post Café Epsom is opnieuw open is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Op de speedboot, in het zomerdorp of schilderen met een drankje: Leie Waterdag pakt uit met boeiend programma

Aan de oevers van de Leie kan je op zondag 7 juli met een speedboot varen, genieten in het tijdelijke zomerdorp, deelnemen aan een sumo-hanengevecht of een eigen meesterwerk creëren tijdens Paint&Sip. Leie Waterdag wordt ter ere van het Emile Clausjaar overgoten met een kunstig sausje.
The post Op de speedboot, in het zomerdorp of schilderen met een drankje:

Lees meer »

Bijna 13.500 zwerfkatten gevangen in Vlaanderen in 2023

In 2023 zijn er in de Vlaamse steden en gemeenten bijna 13.500 zwerfkatten gevangen. Zo bericht ‘De Zondag’ vandaag, op basis van cijfers van minister van Dierenwelzijn Ben Weyts (N-VA). Het gaat om exact 13.428 dieren, oftewel 8 procent minder dan in 2022, toen meer dan 14.600 katten van de straat werden gehaald.

Lees meer »

LIVE RODE DUIVELS. Tedesco ziet België niet als favoriet, maar gaat vol voor kwalificatie: “Moeten er van bij de start in geloven”

Matchdag min één voor de Rode Duivels. Maandag wacht de clash met Frankrijk, deze voormiddag werd er getraind in het Team Base Camp in Freiberg. Met de volledige groep, want ook Axel Witsel was van de partij. Na de korte afreis naar Düsseldorf zullen om 17u45 bondscoach Tedesco samen met Orel Mangala de pers te woord staan in de Düsseldorf

Lees meer »

Post Title

Nog tot en met zondag 1 september kan je in vakantiehuis d’Heksescheure in de Oude Kortrijkstraat 50 in Beselare terecht in een zomerbar. “We hebben zonnige plaatsjes in onze ruime tuin, maar je kunt er ook genieten van de natuurlijke schaduw onder de knotwilgen”, vertelt eigenaar Steve Melsens.
The post appeared first on KW.be.

Lees meer »

Vermiste 85-jarige man na zoekactie dood teruggevonden in beek

De 85-jarige Michel Lion uit Koksijde, die afgelopen weekend vermiste raakte na een wandeltocht, is maandagochtend dood teruggevonden. Zijn lichaam werd door een politiehelikopter opgemerkt in een beek, een aantal kilometer van zijn woning. “Na onderzoek door een wetsdokter gaan we uit van een tragisch ongeval, er is geen tussenkomst van derden”, meldt het West-Vlaamse parket.

Lees meer »

KIJK. Beelden tonen hoe woedende DJ Hardwell abrupt zijn optreden beëindigt op Saga Festival: “Zo kan ik dit niet”

De Nederlandse Robbert van de Corput (36), beter bekend als DJ Hardwell, heeft zijn optreden op het Saga Festival in Boekarest op vrijdagavond vroegtijdig beëindigd. Tijdens zijn set uitte hij zijn frustratie over het festival, omdat hij naar eigen zeggen niet betaald werd. Daarnaast klaagde hij ook over de gebrekkige kwaliteit van de apparatuur. “Zo kan ik niet optreden.”

Lees meer »