Kerstmarkt met verenigingen en marktkramers

Voor het tweede jaar op rij organiseert het kerstmarktcomité Moorslede een gezellig, winters gebeuren op de Marktplaats in Moorslede. Op zaterdag 16 december palmen verschillende kraampjes het centrum van de gemeente in. “Een mooie mix van marktkramers en verenigingen.”

De kerstmarkt in Moorslede groeide door de jaren heen uit tot een echte traditie. Toen ondernemersvereniging Unizo na de coronacrisis aangaf het gebeuren niet meer te organiseren, dreigde het winterevenement echter te verdwijnen. Een nieuw kerstmarktcomité kon dit gelukkig voorkomen.

Vorig jaar vond de kerstmarkt op de Marktplaats in Moorslede weer plaats. “De jaarlijkse kersttraditie in Moorslede is springlevend. We zijn klaar om opnieuw het hart van de gemeenschap te verwarmen”, aldus Arno Monteyne, Benny Galle, Ferdi Messelis en Filiep Vandaele van het kerstmarktcomité.

“Na een succesvolle editie vorig jaar organiseren we op zaterdag 16 december vanaf 17 uur weer een betoverende kerstmarkt die belooft te schitteren als een wit winterwonderland”, klinkt het enthousiast.

Lokale verenigingen

Voor de organisatie van het gebeuren kan het kerstmarktcomité ook dit jaar rekenen op het enthousiasme van verschillende lokale verenigingen. Onder andere de sportievelingen van wielertoeristenclub WTC Mwoslé, de leden van de Landelijke Gilde Moorslede en de jongeren van KSA Moorslede staan samen met het comité klaar om de Moorsleedse Marktplaats om te toveren tot een sfeervol gebeuren. “Als organisatie streven we ernaar om een gezellige mix van marktkramers en verenigingen te brengen. Hun kraampjes zullen gevuld zijn met tal van winterse lekkernijen, ambachtelijke producten en leuke feestelijke snuisterijen.”

De organisatoren hopen alvast dat vele Moorsledenaars, maar ook mensen van buiten de gemeente, de weg vinden naar het centrum van Moorslede. “Laat ons samen de feestdagen inluiden met warmte en gezelligheid. We hopen dat het een onvergetelijke dag vol winterse charme wordt.” (BF)

The post Kerstmarkt met verenigingen en marktkramers is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Eerst vijf jaar wachten op de hand, nu vieren ze hun diamanten huwelijk: Rafaël en Andrea uit Meulebeke zijn 60 jaar getrouwd

Liefde drijft mensen tot buitengewone prestaties. Dit ondervonden Rafaël Geldhof en Andrea Verhaeghe aan den lijve. Toen Rafaël om de hand van Andrea ging vragen, antwoordde haar vader dat hij nog vijf jaar geduld moest uitoefenen. Rafaël gehoorzaamde en heeft er tot op heden nog geen minuut spijt van gehad. Het diamanten bruidspaar was op zondag 15 september op uitnodiging

Lees meer »

Chris (67) is nieuwe uitbater van openbare toiletten op de Burg: “Niemand wil dat nog doen… terwijl iedereen wel naar het toilet moet”

De 67-jarige Chris Quicke is sinds kort de nieuwe uitbater van de openbare toiletten op de binnenkoer van het Administriatief Centrum ’t Brugse Vrije op de Burg.
The post Chris (67) is nieuwe uitbater van openbare toiletten op de Burg: “Niemand wil dat nog doen… terwijl iedereen wel naar het toilet moet” appeared first on KW.be.

Lees meer »

OPINIE – Leven met een deadline: “Elke euro die je in jeugdwerk investeert, verdien je gegarandeerd terug”

Laura Schuyesmans (27) leeft met een deadline. De jonge West-Vlaamse lijdt aan een chronische ziekte waardoor ze wellicht maar tien jaar meer te gaan heeft. Laura werkt bij Oxfam, engageert zich als covoorzitster voor Jong Groen en maakt tweewekelijks een openhartige column voor deze krant. Ze wisselt af met Jan Devriese, de stukjesschrijver die leeft tussen deadlines.
The post

Lees meer »

Geen Vlaams Belang-lijsttrekker Jackie Vercamer op debat in Houthulst: “Ik blijf achter mijn uitspraken staan”

Donderdagavond kruisen de politieke kopstukken van Houthulst de degens tijdens een debat. Daarbij één opvallende afwezige: Jackie Vercamer, lijsttrekker van Vlaams Belang die na een veelbesproken interview met deze krant in het oog van de storm staat. “Maar ik blijf lijsttrekker”, zegt hij. “Om voor onze mensen te vechten.”
The post Geen Vlaams Belang-lijsttrekker Jackie Vercamer op debat in

Lees meer »

Meer winst voor Crelan

De bankengroep Crelan, de op vier na grootste van ons land, heeft de winst in de eerste zes maanden van het jaar zien stijgen. Dat blijkt uit de halfjaarresultaten van de coöperatieve bank.

Lees meer »

Zo kon Israëlische geheime dienst explosieven verstoppen in duizenden biepers en ze allemaal tegelijk laten afgaan

Toen Hezbollah uit veiligheidsoverwegingen 5.000 nieuwe biepers bestelde, had niemand in de smiezen dat in elk geleverd toestelletje 3 tot 5 gram springstof zat verstopt. Verschillende bronnen onthullen nu hoe de Mossad, de Israëlische geheime dienst, daarin is geslaagd. Van een maandenlange voorbereiding en een infiltratie in de bieperfabriek tot een speciaal stukje code in het toestel: zo ging de

Lees meer »

Anne Teresa De Keersmaeker reageert voor het eerst op beschuldigingen: “Ik wil me excuseren voor iedereen die ik teleurgesteld en gekwetst heb”

Anne Teresa De Keersmaeker, oprichtster van dansgezelschap Rosas, heeft voor het eerst publiekelijk gereageerd op de getuigenissen van gewezen medewerkers over grensoverschrijdend gedrag. “Ik wil me excuseren voor iedereen die ik teleurgesteld en gekwetst heb.” “Ik neem de volledige verantwoordelijkheid voor het werkklimaat.”

Lees meer »

Iran laat Oostenrijkse gevangene vrij

Een Oostenrijker die in Iran om onbekende redenen in de gevangenis zat, is vrijgelaten. Dat meldt Mizan Online, het mediabureau van de rechterlijke macht, en de Oostenrijkse autoriteiten bevestigen het nieuws.

Lees meer »

Personeel klaagt overbevolking in Mechelse gevangenis aan: “156 gedetineerden in plaats van 84, dat is om problemen vragen”

De Mechelse gevangenis zit over- en overvol. Er is plaats voor 84 gedetineerden, op dit ogenblik zitten er bijna dubbel zoveel. Voor veertien gevangenen is er zelfs geen bed meer beschikbaar. Zij kunnen niet anders dan op de grond slapen. “Dit is gewoon om problemen vragen. Je ziet en voelt de spanningen elke dag toenemen”, reageert een cipier.

Lees meer »

Gevangenisdirecteur Haren nadat hallucinante beelden opduiken: “Drugs of gsm’s over de muur? Niet te voorkomen”

Drugs worden op het terrein gegooid, gevangenen klimmen op de daken en er wordt gejoeld vanuit de cellen. De beelden die opduiken uit de gevangenis van Haren doen denken aan Zuid-Amerikaanse toestanden, waarbij het lijkt alsof de gevangenen het voor het zeggen hebben. Hoe zit het echt? We vroegen het aan de baas zelf, de gevangenisdirecteur van Haren: “Ik geef

Lees meer »

#iedereenwestvlaming

Vanavond en morgen Memorial Van Damme in Brussel. Een van de topatleten die je er aan het werk kan zien is polsstokspringer Mondo Duplantis.
The post #iedereenwestvlaming appeared first on KW.be.

Lees meer »