Kerstman doet zijn intrede in Roeselare

Zaterdagochtend maakte de Kerstman zijn opwachting in de Rodenbachstad. In een stoet trok hij in zijn slee door de Ooststraat en Noordstraat in Roeselare om iets voor de middag aan te komen in zijn tijdelijke thuis op De Munt. Ondanks het regenweer begroetten tientallen kinderen de Kerstman bij zijn aankomst.

Enkele dagen nadat Sinterklaas Villa van de Walle verliet heeft Roeselare al een nieuw belangrijk man op bezoek. De Kerstman nam zaterdag kort voor de middag zijn intrek in zijn gezellig ingericht huis op plein De Munt. De Kerstman kwam met zijn slee, voorgetrokken door paarden, de Ooststraat ingereden. Onder andere een meters hoge ijsbeer en de stadsharmonie luidden zijn aankomst in. “Hier ligt geen sneeuw, maar spijtig genoeg regent het”, aldus de kerstman die gelukkig een paraplu bij zich had en toch enthousiast de mensen langs de weg toewuifde.

Eenmaal aangekomen in zijn erg gezellig kersthuis op de Munt nam hij uitgebreid de tijd om tientallen kinderen te ontvangen. “Het is de eerste keer dat we de Kerstman in het echt zien. Onlangs gingen we ook langs in het Huis van Sinterklaas. Donderdag kwamen we hier al eens kijken hoe mooi het huis van de Kerstman wel is”, aldus Sig (2) en Imme (4) Dewanckele. Ook Liv Soenen (3) genoot met volle teugen van de intrede van de Kerstman. “Ik ben vanochtend gaan turnen en daar hoorde we dat de Kerstman hier zou zijn. Samen met mijn papa ben ik dan ook hier om hem te verwelkomen.”

The post Kerstman doet zijn intrede in Roeselare is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Man aangehouden na burenruzie in Kruisem die fataal afloopt

In Ouwegem, een deelgemeente van Kruisem, is een man aangehouden door de onderzoeksrechter, na een burenruzie die uit de hand liep. De man zou zijn buurman hebben aangereden. Het slachtoffer overleed een paar dagen later aan zijn verwondingen. De 2 hadden al jaren ruzie over de aanbouw van een nieuw huis, waardoor waterschade was ontstaan. Het parket onderzoekt de zaak

Lees meer »

“Buitenwipper perste familie Schumacher voor 15 miljoen euro af met foto’s van pas gevallen F1-held”

De Duitse politie heeft een buitenwipper en zijn zoon aangehouden voor het afpersen van de familie van zevenvoudig Formule 1-wereldkampioen Michael Schumacher (55). Dat meldt de Duitse krant ‘Bild’. De mannen, afkomstig uit Wuppertal, zouden 15 miljoen euro hebben geëist en in het bezit zijn van beelden van Schumacher vlak na het ski-ongeluk waar hij nu nog steeds de gevolgen

Lees meer »

“Uiteraard win ik liever zelf. Maar ik gun Cavendish zijn 35ste ritzege van harte”: tien razendsnelle vragen voor onze grote sprinttroef Jasper Philipsen

Turijn, Corso Galileo Ferraris. Gedroomd decor vandaag voor de eerste massasprint in deze Tour: Als opwarmertje: tien razendsnelle vragen voor onze grote troef Jasper Philipsen (26). Met steller dezes als leadout, keurig afgewerkt door de kopman. “Bordeaux, vorig jaar, was een hele mooie ritzege. Maar ook… een afknapper.”

Lees meer »

Vier personen opgepakt voor plannen van staatsgreep in Oekraïne

In Oekraïne zijn zondag vier personen opgepakt die ervan verdacht worden dat ze een staatsgreep wilden plegen in Kiev. De groep zou al enige tijd in de weer zijn geweest met het posten van berichten op sociale media om de huidige Oekraïense regering in diskrediet te brengen. Daarin werd onder meer opgeroepen tot een staatsgreep.

Lees meer »

Stroompanne bij Cambio opgelost: autodelen in Vlaanderen wordt hervat

Autodeel-bedrijf Cambio lag zondag urenlang plat. Hierdoor was het nergens in Vlaanderen nog mogelijk om deelauto’s te gebruiken. Rond 14.30 uur werd het probleem verholpen en kon het autodelen weer hervatten. “Door het slechte weer in Duitsland was er een grote stroompanne”, klinkt het bij Geert Gisquière, directeur van Cambio.

Lees meer »