Diamant voor Roger en Maria

Roger Lams (87) en Maria Pauwels (85) waren op 13 november precies zestig jaar getrouwd. Ze hebben hun diamanten huwelijksjubileum gevierd in zaal Puur in Klerken. Roger en Maria zijn allebei afkomstig van Reninge. Roger woonde samen met zijn ouders en zijn zus in café De Knokke, Maria een eindje verderop. Zo leerden ze elkaar kennen. Roger werkte voor zijn huwelijk thuis op de boerderij. Ze bedienden ook de brug over de IJzer. Na hun huwelijk bleef het koppel op de Knokke wonen, en dat 27 jaar lang. Roger werkte zijn hele leven in de melkerij in Lo, Maria als poetsvrouw en huishoudster bij verschillende families. Roger en Maria hebben één dochter, Nadine, en twee kleinkinderen. Sinds 1990 wonen ze in de Noordstraat in Lo. Allebei zijn ze fervente kaarters. Het stadsbestuur van Lo-Reninge kwam langs om de jubilarissen te feliciteren. (KVCL/foto ACK)

The post Diamant voor Roger en Maria is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Reconstructie dood Annie De Poortere gestart zonder verdachte

Na bijna dertig jaar hopen de nabestaanden en speurders eindelijk antwoorden te vinden in de moordzaak rond Annie De Poortere want vandaag vindt er een reconstructie plaats over die fatale zaterdag in 1994. Al zal de reconstructie plaatsvinden zonder verdachte, want Hans D. stuurt zijn kat.

Lees meer »

Nederland geeft Indonesië 288 museumstukken terug

Nederland geeft Indonesië vrijdag 288 cultureel erfgoedstukken terug. Ze zijn in de koloniale tijd “onterecht” mee naar Nederland genomen, aldus het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap (OCW). Het zijn objecten uit de Rijkscollectie die tot nu toe beheerd zijn door het Wereldmuseum, dat meerdere vestigingen en depots in het land heeft.

Lees meer »

Ziekenhuisnetwerken maken droom van betere zorg niet waar

Ziekenhuisnetwerken slagen er onvoldoende in efficiëntere zorg te bieden. Dat stelt een grootschalig onderzoek van de UGent en het UZ Gent, gefinancierd door Zorgnet-Icuro, waarover De Tijd donderdag bericht. De samenwerking “staat zowel de doelmatigheid als de duurzaamheid van de zorg in de weg”.

Lees meer »

Opnieuw verschillende ontploffingen in Beiroet: “Explosies gehoord tijdens begrafenis zoon van Hezbollahparlementslid”

Op verschillende plaatsen in de Libanese hoofdstad Beiroet zijn woensdagnamiddag opnieuw explosies gehoord. Daarbij zouden opnieuw gewonden zijn gevallen, nadat dinsdag tot liefst 2.800 mensen gewond raakten en twaalf doden vielen verspreid in heel het land bij een aanval. Plots ontploften massaal en gelijktijdig duizenden Hezbollah-biepers. De machtige Libanese militie gebruikt die toestellen, waarmee je iemand een bericht of signaal

Lees meer »

Nieuwe VR-kijker in Brugge vertelt volgend hoofdstuk over de Verdwenen Zwinhavens

De zes virtual reality kijkers van het project ‘Verdwenen Zwinhavens’ werden sinds de start in 2021 al 217.500 keer bekeken. Dinsdagnamiddag werd ter hoogte van de Koninklijke Stadsschouwburg, op de hoek van de Vlamingstraat en de Adriaan Willaertstraat, een zevende VR-kijker onthuld, als volgend hoofdstuk in een boeiend historisch verhaal.
The post Nieuwe VR-kijker in Brugge vertelt volgend hoofdstuk

Lees meer »

Dankzij Jo Lernout kan je Jean-Marie Pfaff in huis halen: oprichter Lernout & Hauspie richt zich nu op hologrammen en robots

Jo Lernout (76), een van de oprichters van het failliet gegane spraaktechnologiebedrijf Lernout & Hauspie, wil opnieuw zijn stempel drukken. De Ieperling heeft zich met een tiental investeerders helemaal op de wereld van hologramtechnologie en robotica gegooid. Eind deze maand opent in het centrum van zijn thuisstad een eerste showroom. “Als dit een succesverhaal wordt, wil ik hiermee een deel

Lees meer »

Zes lijsttrekkers in de clinch tijdens debat Unizo Ieper: “Accountmanager voor ondernemers is geen wonderoplossing”

Unizo Ieper slaagde erin de zes lijsttrekkers samen te krijgen voor haar debat in de aula van AC Auris. Voor vuurwerk was het echter wachten tot het einde toen moderator Xavier Taveirne doorvroeg over het uitsluiten van Vooruit uit de stadslijst. “Onze eerste bekommernis is de stadslijst in de oppositie krijgen”, zei Philip Bolle (Vooruit).
The post Zes lijsttrekkers

Lees meer »