‘Dorpspunt In Nouter’ in Dranouter officieel geopend: “Zowel een buurtwinkel, als ontmoetingsplaats”

Dit weekend opende het ‘Dorpspunt In Nouter’, gevestigd in het pand op het Planciusplein 2 in Dranouter en een initiatief van De Lovie vzw. Het is een lokale buurtwinkel en ontmoetingsplaats. Personen met een verstandelijke en fysieke beperking samen met hun begeleiders staan in voor de uitbating.

Het was Henk Vandaele, bezieler van Vrijstaat Heuvelland, die het idee nu twee jaar geleden lanceerde. De mensen van 4 Sprong werkten het uit. “We willen meer zijn dan een buurtwinkel, we nodigen iedereen ook uit voor een koffie met vers gebak of een tas soep. We organiseren gezellige namiddagen en helpen de bewoners van Dranouter graag met klusjes,” zeggen Carlos en Sofie Roelens-Corne uit Dranouter, Danny en Miriam Polley-Lemenu uit Dranouter, Patrick en Inge Tamsin-Lefere uit Nieuwkerke en Paul en Tine Sohier-Tournicourt uit Wulvergem samen 4 Sprong.

Kaarnamiddagen en sportwedstrijden volgen

Het Dorpspunt in Nouter vindt onderdak in de oude meubelwinkel van de familie Boudein, recht tegenover de kerk. “We verkopen goederen afkomstig van handelaars uit de omliggende dorpen. Fruit en groenten, maar ook vlees –en zuivelproducten komen uit Heuvelland zelf, net als de wijnen en de bieren. Brood zal op bestelling verkrijgbaar zijn. Ook decoratieartikelen bieden we aan.”

De buurtwinkel is ook een ontmoetingsplaats. Achteraan het pand bevindt zich naast het sanitair blok een ontmoetingsruimte met volledig ingerichte keuken. Ideeën over de verdere invulling van het dorpspunt zijn welkom en kunnen neergeschreven op het infobord ter plaatse. Nu al staan kaartnamiddagen en het volgen van een sportwedstrijd met stip genoteerd.

Fietsbib

Na Nieuwjaar opent het ‘Dorpspunt in Nouter’ in Dranouter ook de Fietsbieb en in samenwerking met Beweging.net Heuvelland, Vrijstaat Heuvelland en Gemeente Heuvelland. Bij de Fietsbieb kunnen kinderen van 2 tot 12 jaar een kinderfiets ontlenen en dit aan 20 euro met een waarborg van 20 euro.

De gebruiker kan gedurende dat jaar de fiets inruilen voor een ander model, kleur of maat. Er wordt ook een hersteldienst georganiseerd waarvoor vrijwilligers worden gezocht. Vooral mensen met enige technische vaardigheden zijn van harte welkom om de tweedehands fietsen terug volledig in orde te zetten.

Dorpspunt In Nouter is elke dag open, op maandag, dinsdag, woensdag en vrijdag van 8.30u tot 17.30u en op donderdag van 8.30u tot 18.30u. In het weekend van 8u tot 12u

The post ‘Dorpspunt In Nouter’ in Dranouter officieel geopend: “Zowel een buurtwinkel, als ontmoetingsplaats” is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Trots op ‘onze’ minister Melissa: Ouders en burgemeester Alain Top over hun toppolitica

Preus zijn ze, de Harelbekenaars. Melissa Depraetere is de eerste stadsgenote die het tot minister schopt en dat maakt flink wat los. Niet in het minst bij haar ouders en burgemeester Alain Top. “Ik heb haar talent destijds ontdekt”, zegt die laatste.
The post Trots op ‘onze’ minister Melissa: Ouders en burgemeester Alain Top over hun toppolitica appeared first

Lees meer »

Dominiek Vanhoolandt exposeert op Kunstmuur in d’Iefte: “Het is zalig om vanuit niets te vertrekken op een leeg canvas”

Tot en met dinsdag 15 oktober stelt Dominiek Vanhoolandt tentoon op de Kunstmuur in d’Iefte. Het gaat vooral om abstracte werken waarvoor hij de inspiratie haalt uit positieve en negatieve ervaringen in zijn persoonlijke leven.
The post Dominiek Vanhoolandt exposeert op Kunstmuur in d’Iefte: “Het is zalig om vanuit niets te vertrekken op een leeg canvas” appeared first on

Lees meer »

Leon (5) heeft kanker, zusje Mia (3) onderging twee hartoperaties: “Het heeft geen zin om te piekeren”

Een jonge familie met twee zwaar zieke kinderen: soms is het leven een vieze brij. Zo ook voor het gezin van pediater Eline Hensels (32) uit Balen. Toen dochter Mia (3) voor de tweede keer herstelde van een openhartoperatie, vonden haar collega-artsen bij zoontje Leon (5) een hersentumor. Vorige maand kreeg hij zijn 70ste chemo. “Of de tumor ooit verdwijnt,

Lees meer »

Vlaamse dokters geschokt door uitspraken paus Franciscus, die abortusartsen ‘huurmoordenaars’ noemt: “Wij doden niet, wij hélpen mensen”

Vlaamse abortusartsen reageren onthutst op de uitspraken die paus Franciscus zondagavond deed, luttele uren na zijn driedaags bezoek aan ons land. “Dokters die abortussen uitvoeren, zijn huurmoordenaars, daar is geen discussie over”, zei hij in het vliegtuig terug naar Rome aan enkele journalisten. Abortusarts Pedro De Seranno gaat stevig in het verweer: “Geloof me vrij: vrouwen wandelen niet fluitend mijn

Lees meer »

“Belgisch leger klaar om Belgen te evacueren uit Libanon” – Israël verklaart VN-topman Antonio Guterres “persona non grata”

De zuidelijke buitenwijken van Beiroet zijn in de vroege uren van woensdag minstens vijf keer getroffen door Israëlische aanvallen, nadat Iran gisteravond 200 raketten heeft afgevuurd op Israël. Het is momenteel onduidelijk of er slachtoffers gevallen zijn bij de aanvallen. Het Israëlische leger is Libanon maandag binnengevallen voor een “beperkte grondoperatie”. Volg alle ontwikkelingen over de oorlog in het Midden-Oosten

Lees meer »

De Panne lanceert unieke sensibiliseringscampagne voor meer wederzijds respect in het verkeer

Het lokaal bestuur De Panne pakt uit met een unieke en innovatieve sensibiliseringscampagne rond verkeer onder de veelzeggende naam ‘Ik zwaai naar jou’. De campagne maakt deel uit van het bredere verkeersveiligheidsplan Project V4, en is bedoeld om het wederzijdse respect tussen alle weggebruikers te bevorderen, met een speciale focus op kinderen in het lager onderwijs.
The post De

Lees meer »

Vlaams minister-president Matthias Diependaele: “Ik wil niet saai en grijs zijn, maar ik wil wel degelijkheid uitstralen”

Saai? Grijs? Matthias Diependaele (N-VA) wil die vooroordelen over zichzelf de wereld uit helpen. “Dat ben ik niet. Maar ik wil wel degelijkheid uitstralen. Want wil de Vlaming echt show en spektakel van politici?” Zijn goed voornemen als kersvers minister-president: niet weglopen van camera’s of uit ramen klauteren. “Ik ga aan de Vlamingen uitleggen waarom we moeilijke beslissingen nemen.”

Lees meer »

Oekraïne: “Russische troepen schieten 16 krijgsgevangenen dood”

De Oekraïense stad Cherson is het doelwit geworden van een Russische artillerieaanval. Daarbij zijn zes burgers omgekomen en ook zes gewonden gevallen. België heeft sinds het begin van de Russische invasie van Oekraïne al zowat 3.100 Oekraïense militairen opgeleid. Volg alle ontwikkelingen rond de oorlog in Oekraïne in deze liveblog.

Lees meer »