Auto rijdt Antwerps premetrostation binnen: ‘Ze dacht dat het parking van hotel was’

Aan het Koningin Astridplein, bij het Antwerpse Centraal Station, heeft een bestuurder (45) zich vrijdagnacht ernstig vergist. Ze dacht dat ze de parkeergarage van het Radisson-hotel binnenreed, maar donderde naar beneden op de trappen van het premetrostation. Niemand raakte gewond.

 

Meer krantenkoppen in België

Project van middelbare school mee de ruimte in dankzij jeugddroom van leraar: “40 jaar geleden schreef ESA me dat dit niet kon, kijk nu”

De lancering van de eerste Ariane 6-raket wordt dinsdagavond met strak gespannen zenuwen gevolgd door de leerlingen van het Sint-Pieterscollege in Jette. Ze zijn de eerste middelbare school ooit die een experiment de ruimte in sturen, met dank aan hun fysicaleraar. “ESA verwachtte niet dat er onder de middelbare scholen buitenbeentjes zijn zoals de onze.”

Lees meer »

Toch geen enkelband voor verdachte van explosie

In het onderzoek naar een explosie in Brugge wilde de Brugse raadkamer een jonge Brusselaar onder elektronisch toezicht plaatsen. De Brugse afdeling van het parket West-Vlaanderen gaat echter in beroep tegen die beslissing, waardoor de verdachte toch nog twee weken langer in de cel blijft.
The post Toch geen enkelband voor verdachte van explosie appeared first on KW.be.

Lees meer »

“120.000 euro privégeld verloren en huwelijk op de klippen gelopen”: zowel Ina (39) als Pieter-Jan (32) moesten hun bedrijf failliet laten gaan

In de eerste helft van dit jaar zijn in Vlaanderen 3.537 ondernemingen failliet gegaan, een record. Steeds meer ondernemers laten zich bijstaan in hun zoektocht naar een nieuwe professionele activiteit, zoals Ina De Quint (39) uit Hoevenen (Stabroek) en Pieter-Jan Wouters (32) uit Boom. “Ik heb 120.000 euro privégeld in mijn zaak gestoken en dat geld is nu weg”, zegt

Lees meer »

De Wegelink kan schoolgebouw kopen: “Vlaamse subsidie van 1.387.849 euro”

Vlaams minister van Onderwijs Ben Weyts (N-VA) investeert 1.387.849 euro in de vrije basisschool De Wegelink in Vichte. Dit geld zal dienen om het schoolgebouw over te kopen van de gemeente Anzegem waaraan een totaalprijskaartje vasthangt van 2.071.400 euro, inclusief de speelplaats en grond. “De goedkeuring van deze subsidie, die aangevraagd werd door het vrij onderwijs, maakt dat de verkoopsakte

Lees meer »

Boeing pleit schuldig aan fraude in 737 MAX-dossier

De Amerikaanse vliegtuigfabrikant Boeing gaat ermee akkoord om schuldig te pleiten aan fraude in het dossier van twee dodelijke ongevallen met Boeing 737 MAX-vliegtuigen, omdat het de voorwaarden van een eerdere schikking geschonden heeft. Daar kan een boete tot bijna een half miljard dollar aan vasthangen, zo heeft het Amerikaanse ministerie van Justitie bekendgemaakt.

Lees meer »

Jasper Pillen (Open VLD) geen kandidaat-voorzitter, wel kandidaat-burgemeester in 2030: “Sta volledig klaar om hem of haar te steunen”

Tegen maandag 8 juli moeten alle kandidaturen voor het voorzitterschap bij Open VLD binnen zijn. Wie daar alvast niet tussen zal staan is Jasper Pillen, afgelopen verkiezingen lijsttrekker voor de West-Vlaamse lijst van het Vlaams Parlement. Hij wil zich volledig focussen op het Vlaams Parlement en op het burgemeesterschap van zijn geboortestad Brugge in 2030.
The post Jasper Pillen

Lees meer »

Willy Sommers en Wendy Van Wanten lang achtervolgd door roddels: “Ze dachten dat wij in de kleedkamer lagen te rollebollen”

Eén van de meest iconische duetten uit de geschiedenis van ‘Tien om te zien’ herleeft volgende week: dan zingen Willy Sommers (71) en Wendy Van Wanten (64) nog een keer ‘Kijk eens diep in mijn ogen’. Het duet was de aanzet voor heel wat roddels over de twee artiesten, vertellen ze in ‘Dag Allemaal’. Een gesprek over het ‘Wendy-effect’, weerbarstige

Lees meer »

Directeur-generaal Rassemblement National neemt ontslag na ontgoochelende verkiezingsuitslag

In Frankrijk heeft Gilles Pennelle, de directeur-generaal van de uiterst rechtse partij Rassemblement National (RN), ontslag genomen. Pennelle was de architect van het ‘plan Matignon’, de strategie waarmee het RN hoopte de grootste partij te worden bij de Franse parlementsverkiezingen. Intussen is er ook een onderzoek geopend naar mogelijke fraude tijdens de campagne van RN-boegbeeld Marine Le Pen voor de

Lees meer »

Politie en burgemeester ontvangen bovenbuur (27) die André (82) uit brandende woning redde in Knokke-Heist

De 27-jarige man die dinsdagmiddag met gevaar voor eigen leven een bejaarde man uit een brandende woning hielp in Knokke-Heist is door de politie en burgemeester Jan Morbee (GBL) persoonlijk bedankt. De 82-jarige André vecht ondertussen nog steeds voor zijn leven in het ziekenhuis.
The post Politie en burgemeester ontvangen bovenbuur (27) die André (82) uit brandende woning redde

Lees meer »

Leander Vivey speelt pittige scènes in ‘Vikings’-reeks: “Op die set ben ik m’n maagdelijkheid als acteur verloren”

Het nieuwe seizoen van ‘Vikings: Valhalla’ kleurt Belgisch. Met dank aan Leander Vyvey (34), een voormalige kampioen kitesurfen, die een rol in het kijkcijfersucces van Netflix wist te bemachtigen. Hoe is het om op de set van zo’n grote productie te staan? En wat met de obligatoire seks- en gevechtsscènes? “Het zijn fysiek intensieve opnames. Daar is vechtlust voor nodig.”

Lees meer »

Motorcrosser (64) komt om het leven bij ongelukkige val: “Net op de verjaardag van zijn vrouw”

Wat een gezellige zaterdagnamiddag onder motorcrossvrienden moest worden, eindigde op het motorcrossterrein in Komen in enorm verdriet. Eddy De Roust, een ervaren crosser uit Wingene, maakte een ongelukkige val en overleefde dat niet. Heel wat aanwezigen waren getuige van het drama en het was onmiddellijk duidelijk dat alle hulp te laat zou komen. “We hadden nog samen taart zitten eten

Lees meer »