Zo zal je loon eruitzien in 2024: vooral poetshulpen en winkelbedienden mogen op mooie sprong rekenen

Lees het volledige artikel op de website van De Morgen.

Meer krantenkoppen in België

KIJK. Joe Jonas schrapt verwijzing naar Diddy uit bekend nummer, ook in Sportpaleis zingt hij aangepaste versie

Joe Jonas (35) van de Jonas Brothers distantieert zich van Sean ‘Diddy’ Combs, nadat de Amerikaanse rapper is gearresteerd op verdenking van sekshandel en afpersing. De songtekst van de megahit ‘Cake By The Ocean’ is daarom aangepast. Wat eerst klonk als ‘I’ll be Diddy, you’ll be Naomi’, wordt nu gezongen als ‘I’ll be Watts, you’ll be Naomi’. Ook in het

Lees meer »

Leven tussen de deadlines: “Laat je niet in de luren leggen in het stemhokje”

Jan Devriese leeft tussen deadlines. De Brugse stukjesschrijver maakte 45 jaar geleden zijn allereerste artikel, toevallig (of niet?) voor deze krant. Na een lange omzwerving is de cirkel rond en de pen weer thuis. Elke twee weken zal Jan hier wat woorden in een meer dan aanvaardbare volgorde zetten. Hij wisselt af met Laura Schuyesmans, die leeft met een deadline.<br

Lees meer »

Steeds meer zwaargewonde fietsers. Ook Paul (64) werd slachtoffer: “Gevallen als een kind dat leert fietsen en nu kan ik het misschien nooit meer”

Het aandeel fietsers bij mensen die ernstig gewond raken in het verkeer stijgt jaar na jaar volgens een analyse van verkeersinstituut Vias. Hoe een domme val met de fiets van de ene op de andere seconde je leven helemaal kan veranderen, daar kan Paul Willems (64) wel over getuigen. “Op woensdag 31 juli trok ik ‘s ochtends in koerskleren de

Lees meer »

Werken nieuwbouw ZAS Palfijn in Merksem gestart

De werken voor de nieuwe voorbouw van het Jan Palfijnziekenhuis in Merksem zijn gestart. Tegen 2028 verrijst vóór het huidige ziekenhuis een gebouw met een nieuwe kraamafdeling, een uitgebreide geriatrie, een oncologisch dagziekenhuis en een onderzoekcentrum naar geneesmiddelen van Johnson & Johnson. Het gaat om een investering van 86 miljoen euro.

Lees meer »

Robin Ramaekers en Stijn De Smet zien elkaar terug na aanval in Beiroet: “Wat tijd nodig om te plaatsen en te verwerken”

De Zonhovense VTM-oorlogsjournalist Robin Ramaekers heeft een foto gedeeld op sociale media waarop hij te zien is met cameraman Stijn De Smet. De twee werden aangevallen toen ze een reportage wilden maken in de Hezbollah-wijken in Beiroet. “Kogelwonde, gebroken oogkas, gekneusde ribben doen pijn, maar vooral aan de binnenkant wat tijd nodig om te plaatsen en te verwerken”, schrijft hij.

Lees meer »

Zes doden en meerdere gewonden bij schietpartij in Tel Aviv

Twee vermoedelijke terroristen hebben rond 19 uur lokale tijd het vuur geopend in het station van Jaffa, een voorstad van Tel Aviv. Dat melden lokale media. Eerder op de avond melden Israëlische media daarbij acht doden, de politie stelt dat aantal nu bij naar zes. Minstens negen anderen raakten gewond.

Lees meer »

Gilbert en Jeannine zijn 60 jaar getrouwd

Gilbert Renty (79) en Jeannine Choquet (81) stapten op 26 september 1964 in het huwelijksbootje. Dat betekent dat ze hun 60ste huwelijksverjaardag mochten vieren.
The post Gilbert en Jeannine zijn 60 jaar getrouwd appeared first on KW.be.

Lees meer »

“Belgisch leger klaar om Belgen te evacueren uit Libanon” – Israëlisch leger meldt dood van acht soldaten in Libanon

De zuidelijke buitenwijken van Beiroet zijn in de vroege uren van woensdag minstens vijf keer getroffen door Israëlische aanvallen, nadat Iran gisteravond 200 raketten heeft afgevuurd op Israël. Het is momenteel onduidelijk of er slachtoffers gevallen zijn bij de aanvallen. Het Israëlische leger is Libanon maandag binnengevallen voor een “beperkte grondoperatie”. Volg alle ontwikkelingen over de oorlog in het Midden-Oosten

Lees meer »