Zestiger slaat uit onvrede met advies spoedarts in AZ West in gezicht

Een 67-jarige man uit Veurne riskeert een principiële straf van een maand cel met uitstel en 240 euro omdat hij een spoedarts in het AZ West in Veurne met de vlakke hand in het gezicht sloeg. J.D. was het niet eens met het advies van de spoedarts.

De feiten deden zich voor in het ziekenhuis van Veurne op 21 april. Zowel de 67-jarige J.D. als zijn vrouw waren naar de spoedafdeling gekomen en werden in de box onderzocht door de aanwezige spoedarts. “De spoedarts van wacht deelde hen na het onderzoek mee dat J.D. opgenomen zou worden op de dienst hartbewaking en zijn vrouw op de dienst geriatrie”, legde de procureur uit.

Onvrede

“Daar was hij het om een of andere reden niet mee eens. Plots sloeg J.D. met het vlakke van zijn hand in het gezicht van de spoedarts, om zijn onvrede kenbaar te maken. Hij wilde zich nadien nog excuseren, maar daar wou de spoedarts niets meer van weten en hij verliet de box. Dit kan voor ons niet door de beugel en we stelden J.D. een minnelijke schikking van 250 euro voor, die hij niet betaalde. Daarom werd hij gedagvaard en nu vragen we een principiële straf van een maand cel met uitstel en 240 euro boete.”

De advocaat van J.D. vroeg de opschorting. “Hij heeft een blanco strafblad en was die dag door de omstandigheden zichzelf niet. Hij had pillen genomen en kon zichzelf niet controleren.” Vonnis op 12 januari. (JH)

The post Zestiger slaat uit onvrede met advies spoedarts in AZ West in gezicht is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Vlinderhof van wzc De Vlinder feestelijk geopend in Harelbeke

De langverwachte tuin is er eindelijk. De oude tuin moest verdwijnen omdat de omgeving niet aangepast was aan de bewoners van de centra en gebruikers. “Met de nieuwe tuinen wilde Zorgbedrijf Harelbeke een ruime tuin die alle zintuigen van mensen maximaal prikkelt”, zegt voorzitter Lynn Callewaert van Zorgbedrijf Harelbeke.
The post Vlinderhof van wzc De Vlinder feestelijk geopend in

Lees meer »

Voetpad in Stadenstraat en parkeervakken in Cassierslaan

Het stuk Stadenstraat tussen de Eug. De Grootelaan en de Kasteeldreef krijgt een voetpad en in de Cassierslaan worden parkeervakken aangelegd. Dat keurde de gemeenteraad in Houthulst donderdagavond goed. Goed voor een kostprijs van bijna 150.000 euro.
The post Voetpad in Stadenstraat en parkeervakken in Cassierslaan appeared first on KW.be.

Lees meer »

Hooggerechtshof VS geeft Trump deels gelijk: president gedeeltelijk immuun tegen vervolging Capitoolrellen. Trump: “Grote overwinning voor grondwet en democratie”

Het Amerikaanse Hooggerechtshof in Washington DC heeft met 6 tegen 3 geoordeeld dat Donald Trump deels presidentiële immuniteit genoot tijdens de bestorming van het Capitool in 2021. Een vonnis over Trumps vermeende beïnvloeding van de verkiezingen in 2020 vóórdat de Amerikanen in november naar de stembus gaan, lijkt daardoor steeds minder waarschijnlijk.

Lees meer »

“Da’s flink schat!”: zware celstraf voor moeder die speed snoof met 12-jarige dochter en vriendinnetjes

Zonder enige schroom voorzag Mieke W. haar amper 12-jarige dochter van speed en cannabis. De 46-jarige Oostendse deinsde er zelfs niet voor terug om samen met het meisje en haar minderjarige vriendinnetjes een lijntje te snuiven. Tot een gsm-filmpje haar de das omdeed. Nu krijgt de vrouw vier jaar cel. “Ze sleurde jongelui mee in een inferno van drugs”, aldus

Lees meer »

Infrastructuurwerken voor uitbreiding bedrijventerrein De Noordvaart van start

Stad Nieuwpoort en WVI slaan de handen in elkaar om het bedrijventerrein De Noordvaart op een kwalitatieve en duurzame manier op te schalen. Het gaat over een uitbreidingszone van 9 hectare die aansluit op het bestaande bedrijventerrein. “De nood aan bijkomende ruimte in de regio is hoog. Met de start van de infrastructuurwerken krijgt de uitbreiding eindelijk vorm.”
The

Lees meer »

Van oude brouwerij tot oud klooster: vijf bijzondere zomerbars

Genieten van een frisse pint, een glaasje rosé of een mocktail kan weer in de 215 zomerbars die onze provincie telt. Om die allemaal te bezoeken tijdens de zomervakantie, moet je er meer dan drie per dag doen. Onbegonnen werk, dus stellen wij vijf opvallende nieuwkomers voor. Proost!
The post Van oude brouwerij tot oud klooster: vijf bijzondere zomerbars

Lees meer »