Zware brand veroorzaakt veel schade in alleenstaande woning in Bredene

In Bredene brak vrijdag kort na 9 uur brand uit in een alleenstaande woning in de Parklaan. De woning wordt momenteel verbouwd en daardoor was er heel wat isolatiemateriaal aanwezig in het pand. Er vielen geen gewonden, maar er is wel heel wat schade aan de woning.

De brandweer kreeg kort na 9 uur melding van een brand. Bij aankomst bleken de vlammen al uit de woning te slaan. “Toen we aankwamen zagen we meteen dat de situatie ernstig was”, vertelt majoor De Langhe van Hulpverleningszone 1. “Het ging om een uitslaande brand en dat ging gepaard met heel wat rookontwikkeling.”

Brandhaard snel gevonden

Meteen werd versterking opgeroepen. Uiteindelijk snelden vier verschillende brandweerposten van Hulpverleningszone 1 ter plaatse met drie autopompen, een ladderwagen en een tankwagen. “Het was meteen duidelijk dat het achteraan de woning te doen was”, vervolgt de brandweermajoor. “Toen we zeker wisten dat er niemand thuis was, konden we rustig en op een veilige manier de woning betreden om de brand aan te vallen. De brandhaard werd uiteindelijk snel gevonden en het vuur zelf was relatief snel onder controle.”

“Het belangrijkste is dat er niemand gewond is geraakt”

De bewoner van het huis is momenteel bezig met verbouwingswerken aan het pand. Daardoor was er heel wat werk- en isolatiemateriaal aanwezig. “Dat verhoogt uiteraard de brandlast en dat vergemakkelijkt ons werk niet. Maar het belangrijkste is dat er niemand gewond is geraakt”, aldus De Langhe.

Opvang?

Burgemeester Steve Vandenberghe (Vooruit) kwam ter plaatse. “Voor mij is het allerbelangrijkst dat er geen slachtoffers zijn en dat er geen gevaar is voor omwonenden”, zegt Vandenberghe. “Daarom kom ik poolshoogte nemen. Er bleek uiteindelijk geen gevaar te zijn voor omwonenden. Uiteraard bekijken we dan met de gemeente of we eventueel opvang moeten voorzien voor de bewoner. De man zou bekijken of hij ergens terecht kan voorlopig. We staan in nauw contact met de bewoner en volgen verder op.”

Veel schade

De woning zelf raakte zwaar beschadigd door de brand. “Er is vooral rook- en waterschade”, duidt commissaris Dennis Goes van politiezone Bredene/De Haan. “De gemeentelijke diensten zullen de woning voorlopig afsluiten aangezien onder andere de garagepoort verwijderd moest worden.”

Op het moment van de brand waren de verbouwingswerken in de woning alvast niet aan de gang. Voorlopig is er nog geen duidelijkheid over de oorzaak van de brand. De Parklaan bleef enige tijd afgesloten voor alle verkeer.

The post Zware brand veroorzaakt veel schade in alleenstaande woning in Bredene is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

“Hou je mond, kale eikel”: Declan Rice in de clinch na affluiten, ook obsceen gebaar van Bellingham toont spanning bij Engelsen

Engeland ontsnapte op een onwaarschijnlijke wijze aan een nederlaag tegen Slovakije. De spelers lieten hun emoties dan ook de vrije loop, op alle mogelijke manieren. Jude Bellingham vierde zijn doelpunt met een obsceen gebaar richting de Slovaakse bank, Declan Rice ging zelfs fysiek in de clinch met de Slovaakse bondscoach en noemde hem “een kale eikel”.

Lees meer »

ZOMERREEKS. Froya en Mark kochten stukje berg in de Alpen: “Hier leven is leren loslaten en berusten in wat komt”

Wie definitief uit Antwerpen vertrekt, laat veel achter. Dat zou je toch denken. Wij spraken Antwerpenaren die lang geleden of heel recent hun koffers pakten, iedereen die hen lief was dag zeiden en naar het buitenland verkasten. Vijf keer een verhaal over met weinig of niks vertrekken en (wellicht) nooit meer willen terugkeren. Aflevering 1: Froya en Mark uit Borgerhout

Lees meer »

Koolskampse ondernemers blazen De Sloeber nieuw leven in: “Hopelijk volgend jaar open”

Drie Koolskampse ondernemers willen de horeca in hun dorp nieuw leven inblazen. “We kochten De Sloeber en zullen het café annex zaaltje, samen met de binnentuin, helemaal opknappen”, zeggen Bert Duyck en de broers Jurgen en Jimmy Houttekier. “Het moet wel nog steeds een bruine kroeg blijven, zoals het dertig jaar lang met Erik Blondeel was. Voor de uitbating zoeken

Lees meer »

André en Simonna zijn 60 jaar getrouwd

De 85-jarige André Vanluchene en de 83-jarige Simonna Struyve vierden hun diamanten huwelijksjubileum tijdens de receptie op het gemeentehuis in Olsene.
The post André en Simonna zijn 60 jaar getrouwd appeared first on KW.be.

Lees meer »

Zware botsing met twee personenwagens in Alveringem

Zondagavond kwam het tot een zware botsing tussen twee personenwagens ter hoogte van de Lampernissesteenweg en de Steendamstraat op het grondgebied van Alveringem.
The post Zware botsing met twee personenwagens in Alveringem appeared first on KW.be.

Lees meer »

Politie-interventie bij paleis van Versailles door geschil tussen verkopers

Er heeft donderdagnamiddag een interventie van de veiligheidsdiensten plaatsgevonden bij het paleis van Versailles, in de buurt van Parijs. Dat zou het gevolg zijn van een geschil tussen twee verkopers, waarbij een van hen een mes had getrokken. Dat meldt de krant ‘Le Figaro’, die sprak met een politiebron. Er zou geen sprake zijn van terreur.

Lees meer »

TERUGLEZEN GAZA. Israël beveelt evacuatie van Khan Younis en Rafah – Iraanse generaal dreigt met raketaanvallen op Israël

Het Israëlische leger heeft maandag de evacuatie bevolen van Khan Younis en Rafah in het zuiden van de Gazastrook. Daar werden honderdduizenden Palestijnen enkele weken geleden al gedwongen te vluchten voor gevechten. En duizenden Israëlische ultraorthodoxe mannen zijn zondag in Jeruzalem de straat op gegaan om te protesteren tegen de dienstplicht. Zij doen dit vanwege een uitspraak van het Israëlische

Lees meer »

Prefinanciering Vlaamse subsidie voor tennisloods in Veurne

De bouwwerken voor de nieuwe indoortennishal met padel op het Will Tura-sportpark in Veurne schieten goed op, maar toch blijkt er ineens een onverwachte kink in de kabel te zijn. De toegekende Vlaamse subsidie voor sportinfrastructuur ten bedrage van 533.160 euro zal pas worden uitbetaald na de voorlopige oplevering van de sportinfrastructuur. Daardoor zit de bouwheer even met een liquiditeitsprobleem.<br

Lees meer »

Kapster Xantippe krijgt Lifetime Achievement op Brugge Awards

In het Beurs Meeting en Congres Center (BMCC) vond de gala-avond van de tweede editie van de Brugge Awards plaats. ‘Onderneming van het Jaar’ is ECS European Containers. Christine Waeyaert van kapsalon Xantippe krijgt de ‘Lifetime Achievement Award’. Ook Cactus Muziekcentrum is als ‘Brugs Ambassadeur’ bij de winnaars.
The post Kapster Xantippe krijgt Lifetime Achievement op Brugge Awards appeared

Lees meer »