Bewolkt begin van de dag, later volgen opklaringen

Vrijdag blijft de bewolking overheersen en vooral in het oosten kan deze voormiddag nog wat regen of motregen vallen. Dat meldt het KMI.

 

Meer krantenkoppen in België

“De Vlaamse regering heeft van verkeersveiligheid een verdienmodel gemaakt, hoog tijd om die fout terug te draaien”

Hoe ver mogen gemeenten gaan om de verkeersveiligheid in hun gemeente te waarborgen? Het debat zal de komende weken in heel Vlaanderen opduiken. VRT NWS berekende dat de Vlaamse gemeenten samen vorig jaar 124 miljoen euro verdienden aan boetes. Het gros daarvan komt via lokale trajectcontroles en zogenaamde GAS-boetes. Sinds enkele jaren mogen die Gemeentelijke Administratieve Sancties worden ingezet voor

Lees meer »

Kinderen plantten een jaar geleden berm vol nieuwe boompjes, nu is alles weggemaaid: “Het was een ongelukje”

De gemeentediensten van de gemeente Pepingen zijn iets te enthousiast begonnen met het maaien van de berm in de Kareelstraat in deelgemeente Bellingen. Alle plantgoed dat de kinderen van het buurtschooltje Spring in ’t Veld in de lente vorig jaar hadden aangeplant om de holle weg te herstellen, bleek tot op de grond mee afgemaaid. “Een ongelukje”, zegt de gemeente.

Lees meer »

Israël zegt Hezbollah-kopstuk Ibrahim Aqil te hebben gedood met luchtaanval op Beiroet: wie was hij?

Het Israëlische leger zegt dat het Ibrahim Aqil heeft gedood, een kopstuk van de extremistische groepering Hezbollah. In de jaren 80 was Aqil een belangrijke figuur bij de ondertussen opgedoekte Libanese Islamitische Jihad. De Verenigde Staten verdenken hem onder meer van medeplichtigheid aan 2 bomaanslagen in 1983, waarbij in totaal meer dan 350 mensen om het leven kwamen.

Lees meer »

108ste Koolskamp Koers brengt volksfeest op de been: “Dit is onze hoogdag”

Vrijdagmiddag vond de jaarlijkse hoogdag in Koolskamp plaats. Het Kampioenschap van Vlaanderen – dat als officieus WK voor sprinters geldt – liet het dorpscentrum van de Ardooise deelgemeente volstromen. Een massa volk genoot van de stralende herfstzon en twaalf passages van het profpeloton. “Hiervoor nemen we met plezier een dag verlof”, klinkt het.
The post 108ste Koolskamp Koers brengt

Lees meer »

Vier op de vijf studenten gebruiken ChatGPT. Zal dat hen luier en dommer maken? Experts: “Wie het niet gebruikt, scoort slechter”

Vier op de vijf studenten hebben het afgelopen academiejaar regelmatig ChatGPT gebruikt. Dat blijkt uit de onderwijsbarometer van Acco, de uitgeverij van studiemateriaal. En dat is blijkbaar zo slecht nog niet. “Dommer en luier gaan ze er niet van worden”, meent onderwijsexpert Pedro De Bruyckere. Hij legt uit waarom net het tegendeel waar is.

Lees meer »