Anouk uit Sint-Michiels speelt hoofdrol in eigen kinderboeken

Grafisch ontwerpster Anouk Van der Jeught (34) heeft haar derde kinderboek uit, en dat draait opnieuw rond échte gebeurtenissen en personages. Ook de locaties in ‘Anouk vindt een katje’ zijn weer uit het leven gegrepen. “Ik ben inderdaad de échte Anouk”, glimlacht ze.

Drie jaar geleden debuteerde ze met De eendjes van Anouk, ditmaal is zwerfkatje Ralph het uitgangspunt. Anouk Van der Jeught maakte er een gewoonte van om in haar waargebeurde kinderverhalen ook nog eens echte personages van vlees en bloed op te voeren. In haar tweede boekje, Anouk en Kanoo in de sneeuw, was er zelfs een rolletje weggelegd voor ‘Bas de buurjongen’.

Verwaarloosd katje

“Toen ik onlangs op Boektopia zat, kwam er een jongetje naar me toe: of ik de échte Anouk was? Kinderen vinden het gewéldig dat de personages uit de reeks echt bestaan”, zegt ze met een glimlach. De verhaaltjes in de Anouk-reeks zijn gebaseerd op de dagdagelijkse avonturen die Anouk samen met haar trouwe metgezel Kanoo beleeft.

“Op een keer waren we hier in de buurt aan het wandelen toen we een verwaarloosd katje over straat zagen lopen. Dierenvriend die ik ben, kon ik dat beestje moeilijk aan zijn lot overlaten”, vertelt ze. Ook met Kanoo klikte het meteen. “Kanoo is heel zorgend naar andere dieren toe. Hij voelt wanneer er iets niet pluis is”, aldus Anouk. Spoiler alert: uiteindelijk kwam het dus wel goed met katje Ralph.

De boekjes van Anouk zijn geschikt voor kinderen van twee tot negen jaar.

Trouwe fans

“Peuters vinden de prentjes leuk, en doordat de verhaaltjes zo eenvoudig zijn, zijn ze ook geschikt voor eerste lezertjes. In de illustraties zitten bovendien genoeg details om nog de al wat oudere kinderen te kunnen boeien”, aldus Anouk. De kleurrijke illustraties zijn ook van haar hand. “Dat is wat het zo tijdrovend maakt. Maar het loont. Ik haal hier veel voldoening uit.”

De Brugse verzamelde ondertussen een trouwe schare fans. “Na Anouk en Kanoo in de sneeuw kreeg ik geregeld de vraag wanneer er een vervolg op kwam”, klinkt het.

Dat op de eerste pagina van Anouk vindt een katje al meteen een illustratie van Café PerronGeluk prijkt, is een leuke binnenkomer. “Mijn kleindochtertje van drie was door het dolle heen toen ze dat zag: ‘Kijk!,’ riep ze, ‘mammie staat erin!’”, glimlacht uitbaatster Conny Decleer. “Ik ga trouwens met mijn hondje naar dezelfde dierenarts als Anouk. Leuk dat de locaties in het boekje allemaal zo herkenbaar zijn.” “Anderzijds mis je ook niets als je de locaties níét herkent”, werpt Anouk op. “Da’s gewoon een leuk extraatje voor de insiders.” (WK)

‘Anouk vindt een katje’, Van Driel Publishing (www.vandriel.be), 36 pagina’s, 12,50 euro.

The post Anouk uit Sint-Michiels speelt hoofdrol in eigen kinderboeken is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Kunstencentrum BUDA haalt Europese Interreg-middelen binnen en investeert 320.000 euro in samenwerkingsplatform

Het project EMERGE werd goedgekeurd binnen Interreg VI France-Wallonie-Vlaanderen. Het is het eerste project van culturele spelers sinds 2015 dat wordt erkend binnen deze Europese subsidielijn. BUDA is één van de 3 Vlaamse kunstorganisaties die daardoor middelen binnenhaalt om in totaal 12 onafhankelijke theater- of dansgezelschappen uit deze euregio te begeleiden en ondersteunen.
The post Kunstencentrum BUDA haalt Europese

Lees meer »

Westende-Dorp krijgt nieuw plein

Westende-Dorp krijgt een groen plein. Het oude gemeentehuis van Westende en de bibliotheek worden daarvoor afgebroken.
The post Westende-Dorp krijgt nieuw plein appeared first on KW.be.

Lees meer »

Een model in New York, shopverslaafde of basketbalspeler die drumt in de kerk: één van deze mannen wordt Mister World Belgium

De fotoshoots zijn beoordeeld, het defilé in zwemshorten klaar om gehouden te worden. Nu zondag kiest Miss België-organisatrice Darline Devos uit één van deze acht mannen een Mister World Belgium. “Hij vertegenwoordigt ons land op de verkiezing van Mister World in Vietnam. Na tien jaar doet ons land eindelijk weer mee”, zegt ze. Het wereldkampioenschap voor mooie mannen vindt plaats

Lees meer »

Meerkamper Simon Versavel (Flac Ieper) hoopt op titel in eigen club

Komend weekend kan je in Ieper terecht voor het PK meerkamp. Bij de atleten van Flac Ieper is het onder meer uitkijken naar Simon Versavel (22). Voor Simon is het komend weekend een van de hoogtepunten van het seizoen. “Ik heb er echt naar uitgekeken”, zegt de Zonnebekenaar. “Op het Vlaams kampioenschap begin mei werd ik tweede op de tienkamp

Lees meer »

Bewoner van huis dat getroffen werd door explosie zit nu zélf in de cel: “Hij ontkent elke betrokkenheid”

De Brugse politie is donderdagochtend in alle vroegte binnengevallen op meerdere locaties in ’t Brugse, waaronder in de woonwijk De Blauwe Poort. Daar werd de bewoner van het huis dat eind februari getroffen werd door een explosie opgepakt. Karam B. verscheen inmiddels voor de onderzoeksrechter op verdenking van cocaïnehandel en blijft aangehouden. Volgens de advocate is er geen link met

Lees meer »

Zes WO I-soldaten uit Wales krijgen een graf met hun naam op, meer dan een eeuw na hun dood

Afgelopen week vond op verschillende CWGC-begraafplaatsen een plechtigheid plaats voor WO I-soldaten uit Wales die een grafsteen met hun naam op kregen. Na grondig onderzoek werd ontdekt waar ze lagen begraven. De herinwijding van het graf van kapitein Clifford Nichols werd bijgewoond door zijn achternicht en haar kinderen.
The post Zes WO I-soldaten uit Wales krijgen een graf met

Lees meer »

‘Vrienden van Hlohovec’ verwelkomen hun Slovaakse vrienden aan het station van Adinkerke

Na twee jaar was het een blij weerzien met de 33 Slovaakse vrienden die aan het station van Adinkerke werden opgewacht door de vereniging ‘Vrienden van Hlohovec’. Het uitwisselingsproject groeide uit de jaarlijkse herdenkingsplechtigheden die sinds 1970 worden gehouden voor de Tsjechische en Slovaakse soldaten die sneuvelden bij de bevrijding van onze streek.
The post ‘Vrienden van Hlohovec’ verwelkomen

Lees meer »