Wijkdienst politie Anzegem verhuist naar Gemeentepunt

De lokale post Anzegem van politiezone Mira vult deze week de verhuisdozen. “Vanaf 11 december kan je de medewerkers vinden in hun nieuwe kantoren in het Gemeentepunt op de Heirbaan 73 in Anzegem”, laat burgemeester Gino Devogelaere (Samenéén) weten. De wijkpost in Vichte zal daarom van 7 tot en met 9 december gesloten zijn.

Voor aangiftes kan men terecht in het zonaal onthaal in Waregem waar ook de telefoons naar worden doorgeschakeld. Vanaf 11 december kan men dan in het Gemeentepunt terecht.

De locatie is een verbetering tegenover de oude politiepost op het Ommersheimplein. “Op logistiek vlak is het een volwaardig wijklokaal met twee verhoorlokalen die voldoen aan de normen, een uitgerust onthaal voor de burger, dat beantwoordt aan de nodige veiligheidsvereisten, en sanitaire voorzieningen”, zegt hoofdinspecteur Geenens die de coördinatie doet van de posten Avelgem, Spiere-Helkijn en Anzegem.

Bundeling krachten gemeente

Vier wijkinspecteurs, een politieagent belast met verkeerstaken & toezicht en een CALog-bediende (Cadre Administrative et logistique) zijn operationeel vanuit deze uitvalsbasis. De lokale politiepost is belast met wijkgerichte taken binnen de gemeente Anzegem in functie van het verzekeren van de lokale verankering in de gemeente.

Zowel voor de burger, de gemeente als de politiediensten is de situatie een verbetering. “Samen met de gemeentelijke dienstverlening bundelen we de krachten in het nieuwe gebouw met moderne uitrusting”, vervolgt de hoofdinspecteur. “Centralisatie heeft voordelen. Op nog wat minieme afwerking na is onze nieuwe stek operationeel vanaf maandag.”

Officiële opening

Ook al kunnen de burgers vanaf 11 december in het Gemeentepunt terecht, de officiële opening is pas voorzien begin februari met een kleine receptie in aanwezigheid van de hoofdcommissaris-korpschef Frederik Vandecasteele.

Openingsuren, afsprakenregeling en andere info: www.pzmira.be

The post Wijkdienst politie Anzegem verhuist naar Gemeentepunt is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Borstklinieken Ieper en Veurne smelten samen

De twee Westhoekziekenhuizen, Jan Yperman en az West, bundelen de krachten voor borstkankerbehandelingen. De recent gewijzigde wetgeving voor de erkenning van borstklinieken heeft de ziekenhuizen ertoe aangezet om een alliantie aan te gaan ten voordele van de patiënten in de Westhoek. De twee bestaande borstklinieken smelten samen tot borstkliniek Westhoek.
The post Borstklinieken Ieper en Veurne smelten samen appeared

Lees meer »

Geen cassatieberoep tegen vrijspraak juwelier die overvaller doodschoot

De vrijspraak door het Gentse hof van beroep van de juwelier die in 2018 een overvaller doodschoot in de Gentse deelgemeente Oostakker, is definitief. Het openbaar ministerie tekent geen cassatieberoep aan tegen de vrijspraak wegens onweerstaanbare dwang, bevestigt het Gentse parket-generaal. De juwelier had in eerste aanleg nog tien maanden cel met uitstel gekregen.

Lees meer »

Flakka-gebruiker pleegt inbraak bij dokter in Poperinge en steelt… cactus

De drug flakka doet blijkbaar vreemde dingen met de gebruikers. De rechter van Ieper veroordeelde een twintiger tot 11 maanden voor onder meer een inbraak bij een arts in Poperinge. De druggebruiker ging er bij de dokter vandoor met een cactus.
The post Flakka-gebruiker pleegt inbraak bij dokter in Poperinge en steelt… cactus appeared first on KW.be.

Lees meer »

“Probeer een eerlijke sprinter te zijn en wil andere renners niet hinderen”: Jasper Philipsen reageert voor het eerst op “onverwachte” declassering

Jasper Philipsen liet dan toch nog van zich horen na zijn tweede plek en latere declassering in de zesde Touretappe. “Ik ben ontgoocheld door de onverwachte declassering”, zegt hij in een statement. De sprinter van Alpecin-Deceuninck was na afloop bijzonder kwaad. Philipsen vloekte er op de ploegbus op los, zijn vriendin Melanie moest hem daar zelfs gaan kalmeren.

Lees meer »

Tweede sneukelwandelroute voor Atreyu Bral (die tien jaar geleden overleed) een groot succes: “We zijn dankbaar”

Zondag 30 juni werd met start en finish aan De Leest een tweede herdenkingswandeling gehouden voor Atreyu Bral. De opbrengt gaat daarbij opnieuw naar het Kinderkankerfonds. “Ik vermoed dat we het bedrag van vorige keer zullen overtreffen.”
The post Tweede sneukelwandelroute voor Atreyu Bral (die tien jaar geleden overleed) een groot succes: “We zijn dankbaar” appeared first on KW.be.

Lees meer »

“Een dag ‘Het eiland’ niet gequoot, is een dag niet geleefd”: fans vieren populaire tv-reeks in coworking op Antwerpse Meir

Trivial time, groene dassen en ‘ne ring op een Düsseldorf’: fans van Het eiland kunnen nog tot eind juli in de voetsporen treden van Guido, Michel, Frankie en Alain en de werksfeer opsnuiven bij Cynaaaal-GOGO. Omdat de reeks 20 jaar bestaat, opende streamingdienst Streamz ‘Coworking Het Eiland’ op de Antwerpse Meir. (En dat is geen) zever, gezever.

Lees meer »

Hele dorp aan Gardameer lamgelegd na virusuitbraak: honderden mensen ziek

In plaats van te genieten van een zorgeloze vakantie in Torri del Benaco aan het Gardameer in Italië zijn honderden mensen ziek geworden. Een uitbraak van het norovirus heeft het hele dorp lamgelegd. De afgelopen dagen zijn veel mensen in het ziekenhuis opgenomen die last hadden van braken, misselijkheid, buikkrampen en koorts, zo meldt ‘La Repubblica’.

Lees meer »

Burgemeester Jan Morbee (Gemeentebelangen) onthult team voor gemeenteraadsverkiezingen in Knokke-Heist… mét steun van Valéry Lippens

Tijdens de officiële opening van de tentoonstelling ‘Photography Exhibition by Valéry Lippens’ stelde burgemeester Jan Morbee de kandidaten van Gemeentebelangen voor die in oktober zullen opkomen in Knokke-Heist. “De lijst bestaat uit ervaren schepenen en gemeenteraadsleden, voor de helft aangevuld met nieuwe mensen uit alle deelgemeenten en van alle leeftijden. De positieve sfeer was duidelijk voelbaar en het viel op

Lees meer »