“Ik ben eigenlijk niet verrast”: doelman Kenny Deré (20) over de goede resultaten van Mandel United

Mandel United zit in de goede flow. Met 15 op 18 is het ook aardig opgeschoven in het klassement. En die mooie reeks valt ook net samen met de intrede van Kenny Deré (20) als eerste doelman. Maar de bescheiden jongeman gaat er niet door zweven. Al is hij zelf wel niet verrast door de resultaten die het team neerzet.

“Je hoopt het niveau aan te kunnen, maar dat weet je pas als je echt eens je kans krijgt”

Kenny Deré begon met voetballen in het dorp waar hij nog altijd woont, bij KSV Moorsele. Maar na de U9 werd hij weggekaapt door KSV Roeselare waar hij twee jaar zou spelen, daarna ging het naar KV Kortrijk waar hij bleef tot de beloften. Ondertussen is hij aan zijn vierde seizoen bij Mandel United toe. “Vorig jaar maakte ik al deel uit van de A-kern”, geeft hij mee. Hij was toen steevast de tweede keeper na Merveille Goblet en kreeg zijn speelminuten bij de beloften en Mandel B. Maar toen Mandel United in het tussenseizoen in moeilijk vaarwater verkeerde, besloot de jonge keeper om te blijven. “Uiteraard denk je daar eens over na, maar ik heb me hier altijd goed gevoeld bij de club.”

Homogene groep

Er kwamen heel wat nieuwe spelers naar de club, met Jorgen Rogiers ook een andere doelman die bij het begin van het seizoen het vertrouwen kreeg tussen de doelpalen. Maar het 4-1 verlies op VK Ninove was het de beurt aan Kenny. “De trainer gaf me toen hetzelfde vertrouwen als Jorgen, benadrukte dat ik niet bij het geringste foutje uit de ploeg zou gaan. En dat geeft toch wel een goed gevoel. Het gaat nu ook goed, ik ben tevreden over mijn eigen prestaties. Je denkt en hoopt ook dat je het niveau aan kunt, maar je weet dat pas natuurlijk als je effectief tussen de palen mag postvatten.”

Het is natuurlijk een collectieve verdienste, maar de jongste zes wedstrijden werd enkel van KSV Oostkamp verloren, de overige vijf matchen leverden drie punten op. Mandel United totaliseert zo 23 punten en staat al netjes zevende. Voor de buitenwereld een verrassing, maar zo ziet Kenny het niet. “Al in de voorbereiding had ik gemerkt dat er toch wel wat kwaliteit schuil ging in deze groep. Met heel wat jonge jongens en enkele anciens, maar we vormen een homogene groep. In het begin van het seizoen zat het overigens minder mee en werden onze foutjes ook meteen afgestraft. Anders hadden we misschien nog iets hoger in het klassement kunnen postvatten. Maar we zijn natuurlijk tevreden met hoe het loopt.”

twee geblesseerden

Kenny studeert chemie in Gent en pendelt op en neer. “We trainen drie keer per week, onze keepertrainingen vinden plaats vlak voor de gewone training. Ik zit nu in mijn derde bachelorjaar, maar voor het eerst voel ik ook dat het zwaar wordt. Maar je hoort me niet klagen”, aldus de jongeman die ook graag gaat fietsen.

Komend weekend neemt Mandel United het thuis op tegen KSC Dikkelvenne dat net onder hen geklasseerd staat. “Het is ook een ploeg die zijn puntjes pakt, makkelijk wordt het alvast niet. Maar we zullen er klaar voor zijn.”

Mandel United moet het nog doen zonder de geblesseerden Jaron Dumortier en Figo Suffys, maar voor de rest heeft coach Angelo Paravizzini een volledige kern ter beschikking.

Zaterdag 9 december om 20 uur: Mandel United – KSC Dikkelvenne

The post “Ik ben eigenlijk niet verrast”: doelman Kenny Deré (20) over de goede resultaten van Mandel United is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Boezinge op z’n zondags leidt je langs bijzondere plekjes

Op zondagnamiddag 30 juni kun je Boezinge op z’n Zondags beleven. Wandel 4 of 7 km en geniet tussendoor van allerlei animatie. Of vaar met de kajak of waag je aan het suppen. Fietsers verkennen de omgeving langs 19 km autoluwe paden. Vanaf 16.30 uur strijkt Streekgenot neer met muziek op het Katspel in Boezinge en is
The post

Lees meer »

LIVE RODE DUIVELS. Tedesco ziet België niet als favoriet, maar gaat vol voor kwalificatie: “Moeten er van bij de start in geloven”

Matchdag min één voor de Rode Duivels. Maandag wacht de clash met Frankrijk, deze voormiddag werd er getraind in het Team Base Camp in Freiberg. Met de volledige groep, want ook Axel Witsel was van de partij. Na de korte afreis naar Düsseldorf zullen om 17u45 bondscoach Tedesco samen met Orel Mangala de pers te woord staan in de Düsseldorf

Lees meer »

Werd Marc Olbrechts in verzwaarde kist gedumpt in zee? Spaanse speurders leggen vader en zoon vermoedelijk eerstdaags op de rooster

Ons land zet de vader en zoon die opgepakt zijn in het onderzoek naar de vermoorde en vermiste Laura Trappeniers (67) en Marc Olbrechts (71) binnen een tiental dagen wellicht op een vliegtuig richting Tenerife. Opvallend: de Guardia Civil vermoedt dat Marc in een verzwaarde kist op de bodem van de zee ligt en hoopt de man nog te vinden.

Lees meer »

Ondanks toenemende druk, blijft Amerikaanse president Biden vastberaden: “Ik blijf in de race en ga de verkiezingen winnen”

De Amerikaanse president Joe Biden heeft nogmaals gezegd dat hij in de race blijft voor een nieuwe termijn als president van de Verenigde Staten. Dat heeft hij verkondigd in een campagnebijeenkomst in de Amerikaanse staat Wisconsin. Eerder op de dag had een groep van prominente Democratische donoren een brief gestuurd naar de 81-jarige Biden waarin ze hem oproepen om zich

Lees meer »

Snelheidsduivel rijdt weg van politie aan 220 km/uur

De politie van Heusden-Zolder moest afgelopen weekend een laagvlieger uit het verkeer halen. Toen de chauffeur aan hoge snelheid over de Vogelsancklaan reed en de politie daarbij kruiste, zetten de agenten de achtervolging in. Daarbij moesten ze 220 km/uur rijden om de vluchter te kunnen volgen.

Lees meer »

Nieuw welzijns- en zorgpad ‘Samen op Weg’ ondersteunt personen met dementie en hun mantelzorgers

Dinsdag 2 juli werd in Kortrijk het ‘Welzijns- en Zorgpad Dementie: Samen op Weg’ gelanceerd, bedoeld om personen met dementie te ondersteunen bij het navigeren door het complexe zorg- en welzijnslandschap. Niet alleen personen met dementie, maar ook hun mantelzorgers kunnen gebruik maken van het nieuwe welzijns- en zorgpad.
The post Nieuw welzijns- en zorgpad ‘Samen op Weg’ ondersteunt

Lees meer »

Kijkers denken het mysterie van de seizoensfinale van ‘Thuis’ nu al te hebben ontrafeld: “De makers gaven een duidelijke hint”

Het is nog wachten tot de start van het nieuwe seizoen van ‘Thuis’ op 2 september om te weten te komen hoe de schietpartij in de seizoensfinale precies in elkaar stak, maar op fansites wordt daar nu al druk over gespeculeerd. Eén schijnbaar onopvallend detail leidde daar tot een hele reeks aan puzzelstukjes, die vlot in elkaar leken te vallen.

Lees meer »

Al vanaf hun 16de worden ze voorbereid op de online bagger: waarom vooral tennissers uitgescholden en bedreigd worden

Weinig sporten zijn gevoeliger aan digitale terreur dan de wereld van game, set en match. Op de topsportschool worden talentvolle tieners, vanaf 16 jaar, voorbereid op de haatberichten en dreigementen die ze zullen ontvangen eens ze het internationale circuit betreden. Het gif tegenhouden is moeilijk. Tennis Vlaanderen probeert de jongeren vooral weerbaar te maken.

Lees meer »