Jeugdhuis Jakkedoe voor onbepaalde duur dicht door tekort aan vrijwilligers

Het bestuur van Jakkedoe meldt dat het jeugdhuis voor onbepaalde duur de deuren sluit. De oorzaak is een tekort aan vrijwilligers. Dinsdag 12 december houden ze een brainstormmoment waarop iedereen welkom is. Sommige activiteiten waaronder de LAN party op 9 december worden geannuleerd, andere gaan wel nog door.

“De barwerking ligt vanaf vandaag volledig stil”, klinkt het bij de drie beroepskrachten van Den Jak. “Ons team telt op vandaag slechts twee vrijwilligers, zo is het onmogelijk om de bar goed te laten draaien. Met vijf tot tien zijn er al meer mogelijkheden. Maar het liefst verwelkomen we een twintigtal vrijwilligers. Zo hoeft iedereen slechts een keer per maand achter de bar te staan”, verduidelijkt Sil Seynaeve.

Samen brainstormen

“Op dinsdagavond 12 december organiseren we vanaf 18.30 uur een denkmoment, over hoe we het tekort aan vrijwilligers kunnen aanpakken, en hoe we nieuw volk naar ons jeugdhuis kunnen lokken. Iedereen is welkom om mee te brainstormen.”

Eind september werd de vijftigste verjaardag nog gevierd met een groot feestweekend. Van 22 tot en met 24 september vonden er drie dagen vol livemuziek en vertier plaats, met als absoluut hoogtepunt het uitverkochte optreden van de Compact Disk Dummies.

Wijzigingen agenda

De vaste barwerking op woensdag, vrijdag, zaterdag en zondag valt vanaf heden weg. Ook de LAN Party van zaterdag 9 december en de DJ Contest Project XL op 15 december verdwijnen.

Het repetitielokaal, makerslab en Den Bazaar blijven wel geopend. De Sip & Paint in het makerslab op 13 december gaat ook nog door, net als de speeddates op 23 december in samenwerking met cc De Schakel.

Scholieren inschakelen

De komende dagen zetten de medewerkers hard in op het werven van nieuwe leden en vrijwilligers. “We hebben al enkele plannen om de middelbare scholieren warm te maken. Wie de Jakkedoe wil ondersteunen – als losse vrijwilliger, stuurgroepslid of lid van de raad van bestuur – kan steeds bij ons terecht”, besluiten de beroepskrachten Kayleigh, Marieke en Sil.

Het Desselgemse jeugdhuis kan je bereiken via [email protected].

The post Jeugdhuis Jakkedoe voor onbepaalde duur dicht door tekort aan vrijwilligers is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

ZOMERREEKS. Tinne Terneven woont met haar gezin in Toscane: “Ik maak me niet meer druk in kleine dingen, net als een echte Italiaanse”

Op haar 19de trok Tinne Terneven (45) vanuit Schilde naar Italië om vrijwilligerswerk te doen, vandaag organiseert ze in hartje Toscane wandelvakanties en trektochten met ezels. Een klein toeval, want na de geboorte van haar kinderen moest ze haar glamoureuze carrière in de mode opbergen. “Moeders liever aan de haard, zo gaat dat in Italië. Maar dit is ook het

Lees meer »

N-VA stelt lijst gemeenteraadsverkiezingen voor en start campagne: “Wij zijn de enige centrumpartij en willen geen lokale Vivaldi-regering”

N-VA trekt naar de gemeenteraadsverkiezingen met op de lijst veel zelfstandigen, ondernemers en mensen uit de zorgsector. Bij gewezen parlementslid Manu Beuselinck kriebelt het want hij keert terug als lijstduwer. En er zijn pittige woorden voor de huidige coalitie waarvan N-VA deel uitmaakt. “De doorsnee Oostendenaar voelt zich vergeten”, luidt het.
The post N-VA stelt lijst gemeenteraadsverkiezingen voor en

Lees meer »

Ultraloper Wannes Wylin vestigt wereldrecord buddylopen (maar moet daarna zelf in rolstoel geduwd worden om 24 uur te halen)

Ultraloper Wannes Wylin (48) uit Landegem, bij Deinze, heeft een nieuw wereldrecord buddylopen of rolstoelduwen op zak. Over 100 kilometer deed hij 12 uur en 2 minuten, een uur sneller dan het vorige wereldrecord. Voor de 2 andere wereldrecords die hij wou breken, moest hij passen. Hij was te uitgeput. Toch is hij niet teleurgesteld. "Ik ben superblij. Ik heb

Lees meer »

“De Tour is alleen maar voor witte renners, zei hij. En zie nu”: deze Belg is de beste vriend van Biniam Girmay, de eerste zwarte Tourritwinnaar ooit

“Zo emotioneel als gisteravond aan de telefoon heb ik hem nog niet vaak geweten”, zegt Lieven Corthouts (49). Onze landgenoot heeft het over Biniam Girmay (24), zijn beste vriend én de man die gisteren als eerste zwarte renner ooit een rit in de Tour de France won. Hun bijzondere vriendschap ontstond toevallig op weg naar een koffiebar: “‘Lieven, ik vertrouw

Lees meer »

Plectrumfestival in Ichtegem viert 20ste editie

Dit jaar gaat de 20ste editie van het Plectrumfestival door begin juli. Wat in 2003 begon als een podium voor lokaal talent, is ondertussen uitgegroeid tot een vaste waarde in het lijstje van gekende zomerfestivals. Tijd dus voor een babbel met een van de ‘founding fathers’ Ben Mispelon en huidig (ontslagnemend) voorzitter Ives Deprez.
The post Plectrumfestival in Ichtegem

Lees meer »

De tijdritparel van wereldkampioen Remco Evenepoel ontleed: “Dit koop je als gewone mens niet. Tenzij je superrijk bent”

Kleren maken de man. Maar in een individuele tijdrit is dat toch vooral de fiets. Met dit exemplaar doet Remco Evenepoel vandaag in de Bourgogne een gooi naar zijn allereerste Touretappezege ooit. Exclusief voor ons ontleedt Nicolas Coosemans, Technical & Development Manager bij Soudal Quick-Step, het pareltje tot in detail. Component per component.

Lees meer »