Tieltse scholengemeenschap kan rekenen op 150.000 euro subsidies voor nieuw samenwerkingsverband tegen kinderarmoede

Scholengemeenschap vzw PoelbergOmmeland, die in Tielt vijf basisscholen onder de vleugels heeft, krijgt een Vlaamse subsidie van 150.000 euro om een bondgenotennetwerk tegen kinderarmoede op poten te zetten. Dat maakt het kabinet van minster van Armoedebestrijding Benjamin Dalle (CD&V) bekend.

De subsidie is het resultaat van een projectoproep van afgelopen zomer, met de bedoeling om bestaande initiatieven en organisaties die werken rond welzijn en armoedebestrijding beter op elkaar af te stemmen.

151 organisaties dienden een dossier in. Daarvan werden er 45 uitgekozen om van start te gaan. Ook het project van scholengemeenschap vzw PoelbergOmmeland, die basisscholen Het Spoor, De Heilige Familie, ‘t Nieuwland, De Wijzer en De Vlinder onder de vleugels heeft in Tielt, werd geselecteerd.

Kansarme kinderen

De 45 geselecteerde projecten hebben een werkingsperiode van 2 tot 3 jaar. Nadien is het de bedoeling dat de goede praktijken van het project in de werking van de organisatie geïntegreerd worden.

Samen met Vrij CLB Trikant, het lokaal bestuur en het Huis van het Kind van Tielt wil de scholengemeenschap een stabiel samenwerkingsverband tussen school en welzijnsactoren opzetten. “We richten ons op de kansarme kinderen die school lopen in het Tieltse kleuter- en basisonderwijs.”

Maximale kansen

“Het gemeenschappelijke doel is ervoor te zorgen dat alle kinderen maximale kansen krijgen om op te groeien en ook aanspraak kunnen maken op hun sociale rechten. We zorgen onder meer voor toeleiding naar vrijetijdsactiviteiten en volgen het recht op tegemoetkomingen op, terwijl we ook het schoolteam willen steunen inzake kennis en mogelijkheden binnen het welzijnslandschap, zodat zij deze info kunnen doorgeven aan de ouders. Daarnaast willen we de participatie van ouders in het schoolgebeuren bevorderen.”

The post Tieltse scholengemeenschap kan rekenen op 150.000 euro subsidies voor nieuw samenwerkingsverband tegen kinderarmoede is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Veel wissels, zelfs coalitiewissel in Blankenberge

Op zondag 13 oktober kan je weer kiezen wie jou mag vertegenwoordigen in de gemeenteraad. Maar wie een zitje krijgt, neemt dat niet altijd op… en zeker niet voor de volle zes jaar. Van de 27 kandidaten die in 2018 verkozen raakten in Blankenberge, zetelen er vandaag nog 18 in de gemeenteraad.
The post Veel wissels, zelfs coalitiewissel in

Lees meer »

Nooit uitgezonden interview met pedoseksueel kan Axel Daeseleire zuur opbreken

Acteur en tv-presentator Axel Daeseleire riskeert voor de rechtbank te komen voor een interview dat hij naar aanleiding van het tv-programma ‘Axel gaat binnen’ heeft afgenomen. Dat meldt HLN. Volgens het parket maakten de makers van het tv-programma, waaronder dus ook Daeseleire, onder meer “misbruik van de zwakbegaafdheid” van de persoon, die een IQ van 67 zou hebben.

Lees meer »

Tegen alles wat woke is: wie is ‘postergirl’ Els van Doesburg, de gedoodverfde opvolgster van burgemeester Bart De Wever?

‘De Wever Van Doesburg 24’ prijkt op een witte sweater die ze op tv draagt. “Heel mijn team heeft er één, maar ik denk dat Bart die vooral in zijn vrije tijd aantrekt.” Els van Doesburg (35) is De Wevers ‘running mate’. Ze kan met haar Hollandse roots burgemeester van Antwerpen worden. En dat zal een conservatieve en vlotgebekte zijn

Lees meer »

“Voor een gemeente van zo’n 6.000 inwoners casht de burgemeester 58.726 euro bruto per jaar”: een overzicht van alle lonen

Ze moeten op 13 oktober eerst verkozen raken, maar de lonen van de Vlaamse burgemeesters liggen vast. En ‘size does matter’, want hoe meer inwoners in hun gemeente of stad, hoe hoger hun wedde. Dus als Bart De Wever het haalt, wordt hij de absolute grootverdiener onder de burgervaders. Hoeveel brengt de Antwerpse sjerp hem op? En wat krijgen zijn

Lees meer »

Groen en Vooruit sluiten coalitie met PVDA niet uit, drie burgemeesters niet tegen besturen tegen Vlaams Belang

Voorzitters Nadia Naji (Groen) en Conner Rousseau (Vooruit), sluiten coalities op gemeentelijk niveau met PVDA niet uit. Dat hebben ze donderdagavond gezegd tijdens Het Grote Gemeentedebat van VTM NIEUWS tussen de zeven grote partijen . Met Vlaams Belang samenwerken ziet geen van de partijen zitten, al was zes procent van de aanwezige burgemeesters wél voorstander.

Lees meer »