Dagverzorgingshuis NOAH Anzegem pakt uit met ‘Winteravond’

Familiehulp baat over heel Vlaanderen veertig dagverzorgingshuizen uit onder de naam NOAH. Dat staat voor Nabijheid, Ontmoeting, Aandacht en Huiselijkheid. Eén hiervan bevindt zich in de Berkenlaan in Anzegem en blaast in januari vier kaarsjes uit. Maar eerst is er nog hun Winteravond op zaterdag 16 december.

Mensen met een zorgbehoefte op een laagdrempelige manier de kans geven om sociale contacten te hebben en deel te nemen aan activiteiten, dat is waar NOAH kort voor staat. NOAH in Anzegem viert in januari 2024 reeds haar vierde verjaardag. “In januari 2020 kon Familiehulp dit dagverzorgingshuis in Anzegem opstarten dankzij de goede samenwerking met wzc Ter Berk en de kloostergemeenschap Sint-Vincentius à Paulo”, vertelt Fien Sabbe.

“Dagelijks kunnen er een tiental mensen terecht voor activiteiten, een maaltijd en verzorging. Een belangrijke maatschappelijke functie van de NOAH’s is een dam te vormen tegen het toenemende probleem van eenzaamheid”, zegt verzorgende Dorine. “Mensen die naar het verzorgingshuis komen, kunnen een babbeltje slaan met andere bezoekers. Het brengt ook gemoedsrust bij de kinderen en mantelzorgers omdat ze weten dat hun dierbare goed en veilig is bij ons.”

Winteravond

In aanloop naar de eindejaarsfeesten organiseert NOAH Anzegem op zaterdag 16 december een ‘Winteravond’. Er is kinderanimatie, een tombola en een geschenkkraam met hebbedingetjes die tijdens de activiteiten in de NOAH gemaakt werden.

“Ook de familie en dierbaren van onze bezoekers willen we kennis laten maken met onze organisatie. En we hopen ook op wat extra middelen in functie van het organiseren van een onvergetelijke daguitstap met onze bezoekers.”

Het verloop van het winteravondgebeuren op 16 december ziet er als volgt uit: om 15.30 uur houdt Noah Anzegem opendeur in de Berkenlaan 1 in Anzegem. Om 16.30 uur start dan de Winteravond op de speelplaats van het Sint-Vincentiusinstituut met tal van activiteiten. Het einde is voorzien om 22 uur.

The post Dagverzorgingshuis NOAH Anzegem pakt uit met ‘Winteravond’ is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Automobiliste dringt zelf aan op alcoholslot na nieuwe alcoholintoxicatie, maand na veroordeling: “Ik wil me bewijzen”

Amper een maand na een vorige veroordeling kon een 34-jarige automobiliste in Moen bij Zwevegem opnieuw met een glas teveel achter het stuur geklist worden. Alhoewel het niet nodig was, drong ze samen met haar advocaat zelf aan op een alcoholslot.
The post Automobiliste dringt zelf aan op alcoholslot na nieuwe alcoholintoxicatie, maand na veroordeling: “Ik wil me bewijzen”

Lees meer »

Bewoner (26) van huis dat getroffen werd door vuurwerkbom blijft in cel: man ontkent betrokkenheid in cocaïnehandel

De 26-jarige bewoner van het huis in Brugge dat eind februari getroffen werd door een explosie, blijft in de cel. De twintiger werd vorige week opgepakt en wordt ervan verdacht al jarenlang cocaïne te verkopen, al is daar volgens de man niets van aan. “Hij blijft ontkennen”, zegt zijn advocaat Ellen Eneman.
The post Bewoner (26) van huis dat

Lees meer »

N-VA stelt lijst gemeenteraadsverkiezingen voor en start campagne: “Wij zijn de enige centrumpartij en willen geen lokale Vivaldi-regering”

N-VA trekt naar de gemeenteraadsverkiezingen met op de lijst veel zelfstandigen, ondernemers en mensen uit de zorgsector. Bij gewezen parlementslid Manu Beuselinck kriebelt het want hij keert terug als lijstduwer. En er zijn pittige woorden voor de huidige coalitie waarvan N-VA deel uitmaakt. “De doorsnee Oostendenaar voelt zich vergeten”, luidt het.
The post N-VA stelt lijst gemeenteraadsverkiezingen voor en

Lees meer »

Orbán ontmoet president Poetin in Moskou voor omstreden gesprek over oorlog in Oekraïne: “Vrede komt er niet zomaar, je moet ervoor werken” 

De Hongaarse premier Viktor Orbán heeft in Moskou met de Russische president Vladimir Poetin over de oorlog in Oekraïne gesproken. Orbán heeft het over een "vredesmissie", maar het bezoek stuit op heel wat kritiek bij Europese leiders. Zij benadrukken dat de Hongaarse premier niet kan spreken in naam van de Europese Unie, zelfs niet nu Hongarije voorzitter is van de

Lees meer »

Hilde neemt na 42 jaar afscheid van ’t Mozaïek in Eernegem

Op 28 juni trekt Hilde Lesaffre uit Oudenburg voorgoed de deur van Gemeentelijke Basisschool ’t Mozaïek in Eernegem achter zich dicht. Na 42 jaar dienst kan ze gaan genieten van haar welverdiend pensioen, en van haar kinderen en kleinkinderen.
The post Hilde neemt na 42 jaar afscheid van ’t Mozaïek in Eernegem appeared first on KW.be.

Lees meer »

Staat ziet inkomsten van niet-opgeëiste erfenissen met de helft dalen, en daar zit Axel Daeseleire voor iets tussen

De overheid heeft vorig jaar ‘maar’ 8,9 miljoen euro geërfd van overledenen van wie geen wettelijke erfgenamen werden gevonden of omdat die de nalatenschap hadden verworpen. Dat is ongeveer de helft minder dan het jaar voordien. Notaris Bart Van Opstal ziet meerdere redenen voor die terugval. Het tv-programma ‘Erfgenaam gezocht’ met Axel Daeseleire speelt onrechtstreeks ook een rol.

Lees meer »