Tien jaar geleden opende Het Heilig Genot de deuren in Westvleteren: “De lokale priester wou ons hotel niet inzegenen”

In november 2013 opende Sandie Descamps (53) in de oude pastorie het allereerste hotel in Vleteren. De naam alleen al, Het Heilig Genot, deed bij velen hun fantasie op hol slaan en werd er hier en daar al het Geilig Genot van gemaakt. Nu, tien jaar later, is Het Heilig Genot een vaste waarde geworden in Vleteren en zelfs ver buiten de landsgrenzen.

“Tien jaar geleden werd er inderdaad wat geroddeld hier in het dorp. Een hotel, in de pastorie, alleen voor volwassen en dan nog die naam! Toen ook de lokale priester ons hotel niet wou komen inzegenen, riep ik paters uit het Brusselse naar Vleteren en Hotel Het Heilig Genot werd waardig ingezegend”, lacht Sandie.

Veel veranderd

“Ik heb er nog geen moment spijt van gehad en ben superblij dat ik mijn droom heb kunnen waarmaken. In die tien jaar is er wel veel veranderd bij de hotelgasten. Mensen willen steeds meer en meer en ook de manier van reizen is anders geworden. Luxe voor weinig geld, maar dat gaat meestal niet samen. Er komen hier zeer veel buitenlanders. Uit Afrika, Mexico, Australie en zelf uit het verre Hawaï. De internationale gasten komen voor de Belgische en vooral de Vleterse bieren, de Europeanen meestal om te fietsen, de rust, het oorlogsverleden en ook wel de bieren natuurlijk. De samenwerking met de restaurants, de brouwerijen en ook de fietsenhandelaars uit de streek verloopt super. Ik breng de mensen naar het restaurant en zij brengen mijn gasten dan veilig terug naar het hotel”, besluit Sandie, die van plan is om er zeker nog eens tien jaar bij te doen.

Info: [email protected] – 0485 20 52 18 – Westvleterendorp1, Vleteren.

The post Tien jaar geleden opende Het Heilig Genot de deuren in Westvleteren: “De lokale priester wou ons hotel niet inzegenen” is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Spermadonor die 550 kinderen verwekte, overweegt juridische stappen tegen Netflix: “‘The Man With 1000 Kids zit vol onwaarheden”

Het gespreksonderwerp van dit moment is ongetwijfeld de nieuwe Netflix-docu ‘The Man with 1000 Kids’. De reeks vertelt het verhaal van de Nederlander Jonathan Meijer, die maar liefst 550 kinderen heeft verwekt met zijn zaad. Jonathan is het echter niet eens met het beeld dat van hem wordt neergezet. In een interview met ‘Veronica Superguide’ beweert hij dat de documentaire

Lees meer »

“We zijn niet specifiek op zoek naar de nieuwe Pommelien of Camille”: de eerste details over nieuwe ‘#LikeMe’

“We voelden aan alles dat het verhaal nog niet op was.” De muzikale jeugdreeks ‘#LikeMe’ krijgt een doorstart mét een gloednieuwe cast. Vers talent zal Vlaamse klassiekers in een modern jasje steken en de nodige liefdesperikelen beleven. Staan de nieuwe Camille en Pommelien Thijs al klaar? Annemie Gulickx, de netmanager van Ketnet, onthult de eerste details over de vernieuwde ‘#LikeMe’.

Lees meer »

Zanger en schilder Henk Stevens onverwacht overleden

Henk Stevens (01/12/1967 – 28/06/2024) is op vrijdag 28 juni onverwacht op 56-jarige leeftijd overleden. Henk laat drie kinderen Nona, Lou en Roef en zijn partner Sofie achter.
The post Zanger en schilder Henk Stevens onverwacht overleden appeared first on KW.be.

Lees meer »

Elke Bleyaert, vrouw van wielrenner Jasper Stuyven en oprichtster van The Women Peloton, verliest rechtszaak tegen Amerikaans fitnessbedrijf

Een opmerkelijke zaak: Elke Bleyaert, de vrouw van wielrenner Jasper Stuyven en oprichtster van The Women Peloton, is door een Amerikaans fitnessbedrijf voor de rechter gedaagd. “Het bedrijf heeft het woord ‘peloton’ gemonopoliseerd”, reageert Bleyaert. Na maanden procederen heeft Bleyaert de rechtszaak verloren. The Women Peloton is de grootste vrouwelijke fietscommunity in ons land.

Lees meer »