Werknemers Mc Three Carpets reageren op stopzetting: “Wat een triest kerstcadeau”

McThree Carpets & Yarns, het tapijtenbedrijf gevestigd langs de E17 in Waregem, heeft aangekondigd dat het ermee ophoudt. 278 jobs dreigen verloren te gaan en het sociaal overleg is ondertussen opgestart. De arbeiders reageren ontgoocheld: “Wat een triest kerstcadeau!”

Sofiane Zekraoui, Lamir Cheurri, Mahieddine Zekraoui en Enzo Hus carpoolen vanuit Frankrijk naar Waregem voor de avondshift. Lamir opent: “We kwamen gisteren toe op het bedrijf om zoals gewoonlijk te werken. Het was een grote verrassing toen we te horen kregen dat ons kerstcadeau dit jaar een volledige stopzetting van het bedrijf is. Niemand wist hiervan. Te weten dat de mensen hier ook een privéleven hebben… Er zijn collega’s die net leningen aangingen voor auto’s of huizen.”

Sofiane Zekraoui, Mahieddine Zekraoui en Enzo Hus © Rémi Bruggeman

“We bevinden ons nu wel echt in een precaire situatie en weten niet wat de toekomst brengt.” De arbeiders zeggen nog dat ze niet weten wanneer ze zullen moeten stoppen. Er zijn een paar vergaderdata ingepland en vakbondsafgevaardigde Yrida Decroubele van ABVV meldde gisteren dat ze nog voor de kerstvakantie meer info hopen te hebben over de toekomst van Mc Three Carpets.

Gemotiveerd

De arbeiders geven alleszins aan volop te gaan voor een nieuwe job: “We zijn gemotiveerd! Er is niet enkel Mc Three (Carpets & Yarns, red.), hé. We zijn jong en als er werk is, dan zullen we er vinden. We wonen alle vier in Frankrijk en werken graag in België. We zijn het niet anders gewend. We zouden graag opnieuw in de regio werken. Je bent hier beter betaald en je hebt meer premies.”

Emilio De Souza Moreirra (61) is ook arbeider bij het bedrijf. Hij werkte voordien bij Balta in Avelgem, dat in dezelfde sector actief is. “Voordien was er hier al veel tijdelijke werkloosheid (dat gebeurt de laatste tijd wel vakeer in de textiel- en vloerbekledingssector, red.). Een jaar geleden kwam ik hier terecht, nadat Balta in Avelgem stopte. Nu is het weer van dat! Ik ben gemotiveerd om nieuw werk te vinden. Ik heb het de vorige keer ook moeten doen.”

“Een jaar geleden zat ik zonder werk na de stopzetting van Balta in Avelgem. Nu is het opnieuw hetzelfde.” -Emilio De Souza Moreirra

Emilio De Souza Moreirra © Rémi Bruggeman

“Ik zou graag in dezelfde sector blijven, ook al gaat het niet goed. Ik ben 61 jaar oud en zit al 25 jaar in de sector. Ik ga nu niet meer veranderen. Ik werk al heel lang in België en zou nu graag ook hier blijven werken”, besluit De Souza Morreira. PVDA West-Vlaanderen kwam overigens ook hun oor te luister leggen bij enkele mensen van het bedrijf.

The post Werknemers Mc Three Carpets reageren op stopzetting: “Wat een triest kerstcadeau” is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Samenstelling gemeenteraad Lo-Reninge kende voorbije legislatuur amper wissels: twee jonge raadsleden verlaten stad

Op zondag 13 oktober kan je weer kiezen wie jou mag vertegenwoordigen in de gemeenteraad. Maar wie een zitje krijgt, neemt dat niet altijd op… en zeker niet voor de volle zes jaar. Van de 13 kandidaten die in 2018 verkozen raakten in Lo-Reninge, zetelen er vandaag nog 11 in de gemeenteraad.
The post Samenstelling gemeenteraad Lo-Reninge kende voorbije

Lees meer »

Briljant voor Willy en Esther

Willy Dochy (87) en Esther Page (85) uit Lo waren op 7 september 65 jaar getrouwd. Ze zijn allebei in Poperinge geboren, Willy op 20 februari 1937 en Esther op 21 maart 1939. Het koppel leerde elkaar kennen op de kermis in Lo. Ze trouwden op 7 september 1959 en vestigden zich op de boerderij
The post Briljant voor

Lees meer »

Roeselare blijft ongeslagen in Lotto Volley League

Roeselare heeft woensdag op de derde speeldag in de hoogste nationale volleybalafdeling geen steekje laten vallen. De landskampioen versloeg Gent met 3-0. De setstanden waren 25-12, 25-19 en 25-23.
The post Roeselare blijft ongeslagen in Lotto Volley League appeared first on KW.be.

Lees meer »

Britse techondernemer Mike Lynch stierf door verdrinking toen superjacht zonk, doodsoorzaak van andere Britse slachtoffers wordt nog onderzocht

De 59-jarige miljardair Mike Lynch, die in 1996 softwaregigant Autonomy oprichtte, was een van de zeven mensen die stierf nadat het luxejacht Bayesian in augustus voor de kust van Sicilië zonk. Uit het gerechtelijk onderzoek blijkt dat hij verdronk, zo delen Britse media mee. De doodsoorzaak van de drie overige Britse slachtoffers wordt nog onderzocht.

Lees meer »

Gastronomisch menu van sterrenzaak Saint-Nicolas te proeven bij restaurant Molendries

Genieten van een menu dat je in een restaurant met een Michelin-ster vindt? Het kan bij restaurant Molendries in Onledemolen. Het sociaal tewerkstellingsproject vernieuwde namelijk de samenwerking met Hostellerie Saint-Nicolas uit Elverdinge. Sterrenchefs Franky en Michaël Vanderhaeghe stelden samen met de chef van Molendries een exclusief menu samen.
The post Gastronomisch menu van sterrenzaak Saint-Nicolas te proeven bij restaurant

Lees meer »

Minister-president Matthias Diependaele eet 7 tot 10 keer per week frietjes. Hoe ongezond is dat juist?

Dat Matthias Diependaele (45), onze kersverse minister-president, al eens graag een frietje steekt, was al langer geweten. Maar toen hij gisteren aan HLN liet weten dat hij zeven tot tien keer per week een portie verorbert, gingen bij voedingsexperte Sanne Mouha de alarmbellen af. “Dit is zéér ongezond. Ik raad hem dan ook een cold turkey aan.” Hoeveel keer per

Lees meer »