Amerikaans Congres niet akkoord met 106 miljoen dollar steun aan Oekraïne en Israël

De Amerikaanse president Joe Biden heeft het Congres niet kunnen overtuigen van een nieuwe steunschijf van 106 miljoen dollar (100 miljard euro) aan onder andere Oekraïne en Israël.

 

Meer krantenkoppen in België

Belgen willen niet langer dan een uur per dag pendelen

Belgen willen liefst maar een halfuurtje van hun werk wonen waardoor hun totale pendeltijd maximaal één uur per dag is. Dat blijkt uit een onderzoek van SD Worx naar aanleiding van de Internationale Week van de Mobiliteit van volgende week. West-Vlamingen en Vlaams-Brabanders zijn het meest tevreden over hun pendeltijd, Limburgers zijn het meest ontevreden.

Lees meer »

Drie jaar cel voor jonge Nederlandse drugskoerier die politievoertuig langs E17 ramde: “Er hadden twee doden kunnen vallen”

“Dat manoeuvre op de snelweg was echt crimineel.” De Kortrijkse openbare aanklager vorderde 8,5 jaar cel voor een 22-jarige Nederlandse drugskoerier die op de E17 in Kortrijk een politievoertuig ramde in een poging om te ontsnappen. In zijn auto lag maar liefst 10 kilo drugs en een geladen wapen. De rechter hield het op drie jaar effectieve celstraf.
The

Lees meer »

Zelensky legt deze maand “overwinningsplan” voor aan Biden: “Offensief in Koersk had verhoopt effect”

De Oekraïense president Volodymyr Zelensky zal deze maand nog zijn Amerikaanse ambtgenoot Joe Biden ontmoeten. Hij zal hem dan “het overwinningsplan” van Oekraïne op Rusland voorstellen. “De oplossingen zijn allemaal met elkaar verbonden en zullen Oekraïne voldoende kracht geven op het pad richting vrede”, klonk het op een persconferentie in Kiev. Volg alle ontwikkelingen rond de oorlog in Oekraïne in

Lees meer »

De boeken van de week: Arthur Japin in Sarajevo, troostrijke Ottolenghi-recepten en verhalen in een levendige moestuin

Arthur Japin volgt in zijn nieuwe roman de Amerikaanse filosoof en activist Susan Sontag, van haar jeugd tot haar verblijf in Sarajevo tijdens de Joegoslavische burgeroorlog. Topchef Yotam Ottolenghi serveert verhalen bij gerechten die troost bieden. Libris-winnares Mariken Heitman duikt in de microkosmos van een biologische moestuin. Basje Boer onderzoekt in een essay de maakbaarheid van vrouwelijkheid en de Franse

Lees meer »

‘Will Smith’ kwam in vrede en ‘Sh?gun’ schrijft geschiedenis: alles wat je moet weten over de Emmy’s

‘Baby Reindeer’, ‘The Bear’ en ‘Sh?gun’ zijn de grote winnaars van de Emmy Awards die zondagavond in Los Angeles in aanwezigheid van de genomineerden werden uitgereikt. De serie rond het waargebeurde verhaal van de stalker haalde vier awards op, de reeks ‘Sh?gun’ schreef geschiedenis en ook Jeremy Allen White viel in de prijzen met de reeks ‘The Bear’.

Lees meer »

Opnieuw roept een fietsfabrikant bakfietsen terug om breekbare frames

De Nederlandse fietsfabrikant Vogue roept twee typen bakfietsen terug om veiligheidsrisico’s. Het gaat om de Vogue Troy en de Vogue Journey. De fabrikant roept eigenaren op de fietsen niet meer te gebruiken en ze gratis te laten aanpassen. Vogue moet per direct stoppen met de verkoop van al zijn bakfietsen van toezichthouder de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA).

Lees meer »

Bodycambeelden tonen arrestatie van verdachte verijdelde aanslag op Trump

Bodycambeelden van de politie van Martin County in Florida tonen het moment waarop Ryan Wesley Routh wordt gearresteerd. Routh (58) zou een moordaanslag hebben willen plegen op presidentskandidaat Donald Trump, die op dat moment aan het golfen was. Een alerte veiligheidsagent kon dat voorkomen. De verdachte kon snel aangehouden worden op de snelweg in een naburige gemeente. Het is al

Lees meer »

LIVE MIDDEN-OOSTEN. Israëlisch leger zegt commandant van Islamitische Jihad gedood te hebben

Het Israëlische leger (IDF) heeft naar eigen zeggen in de humanitaire zone in Khan Younis een belangrijke commandant van de Palestijnse terreurorganisatie Islamitische Jihad gedood. Ahmed Aish Salame al-Hashash was verantwoordelijk voor raketaanvallen vanuit de humanitaire zone op Israëlisch grondgebied, zegt het IDF. Volg alle ontwikkelingen over de oorlog in deze liveblog.

Lees meer »

Geschorste burgemeester van Moorslede mag niet deelnemen aan verkiezingen

Ward Vergote, de wegens belangenneming geschorste burgemeester van Moorslede, mag bij de gemeenteraadsverkiezingen van 13 oktober niet op de lijst staan. Dat heeft het gemeentelijk hoofdbureau beslist. Vergote werd in december vorig jaar veroordeeld wegens belangenneming en voldoet daardoor niet meer aan de voorwaarden om zich verkiesbaar te stellen.
The post Geschorste burgemeester van Moorslede mag niet deelnemen aan

Lees meer »

Aili Deweerd (17) is de nieuwe Wieltjesambassadeur: “Menen is niet marginaal! We hebben hier zoveel”

Aili Deweerd is sinds zaterdag 31 augustus de nieuwe Wieltjesambassadeur van Menen. De 17-jarige is trots op haar stad en gaat een mooi jaar tegemoet. Zelf denkt ze dat ze de overwinning in de wacht sleepte met haar parodie op ‘Europapa’ van de Nederlandse sensatie Joost Klein. ‘Mjinde City’ zal je voorlopig nog niet op je radio horen, maar Aili

Lees meer »