Bredenaar ontkent messteek in buik bovenbuur, maar advocaat slachtoffer is formeel: “Hij wou mijn cliënt vermoorden”

Tijdens een zware ruzie over drugs kreeg een Bredenaar in september vorig jaar een keukenmes in de buik. Volgens het slachtoffer probeerde zijn onderbuur – en dealer – hem te vermoorden, maar Boudjemaa A. ontkent dit met klem. “Hij verweerde zich enkel, en uit wettige zelfverdediging”, aldus zijn advocaat.

Het slachtoffer kocht af en toe cannabis bij zijn Marokkaanse onderbuur Boudjemaa A. in een appartementsgebouw in Bredene. Maar op 12 september vorig jaar besloot de verstandelijk beperkte man cannabis aan te schaffen bij zijn bovenbuur. Dat viel bij A. evenwel niet in goede aarde. Volgens het slachtoffer stond A. hem daarom met een keukenmes op te wachten toen hij terugkeerde naar zijn appartement.

Over wat zich daarna afspeelde lopen de versies uiteen. Het slachtoffer rende naar eigen zeggen naar buiten waarop A. hem achterna kwam en met het mes in de buik stak. “Daarna nam hij mijn cliënt ook nog in een wurggreep, tot twee buren tussenbeide kwamen”, stelde advocaat Daniël Crabeels. “De beklaagde veranderde zijn versie van de feiten meermaals, maar voor mij was dit duidelijk een poging tot moord. Hij mag van geluk spreken dat mijn cliënt het overleefde.”

Forse schadevergoeding

Meester Crabeels vroeg een totale schadevergoeding van 17.000 euro. “Mijn cliënt heeft naast een groot litteken ook een zwaar trauma opgelopen. Hij dacht dat hij dood zou gaan en durft amper nog buiten te komen. Intussen kwam hij de beklaagde al eens tegen op de fiets. Die riep toen dat hij mijn cliënt nog eens ging steken.”

Procureur Frank Demeester hield een bloemlezing uit het uitgebreide strafregister van Boudjemaa A., die al sinds 1991 de veroordelingen voor drugs en diefstallen aaneenrijgt. Hij vroeg een effectieve celstraf voor A., die momenteel opnieuw achter tralies zit op verdenking van diefstal. “Zijn DNA zat op het mes”, stelde hij. Demeester hield het wel op poging tot doodslag. Zonder voorbedachtheid dus.

De verdediging ging opmerkelijk genoeg voluit voor de vrijspraak. “Mijn cliënt had een mes vast, maar liet dit vallen toen het slachtoffer hem tegen de grond sloeg”, pleitte de advocate van A. “Hij heeft zich vervolgens verweerd, uit wettige zelfverdediging. Wie er stak weten we niet, maar het was alvast mijn cliënt niet. Het mes werd trouwens pas ’s anderendaags door de bovenbuur teruggevonden in een berghok.”

De rechtbank doet uitspraak op 17 januari. (AFr)

The post Bredenaar ontkent messteek in buik bovenbuur, maar advocaat slachtoffer is formeel: “Hij wou mijn cliënt vermoorden” is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

DJ Bobalicious speelt zondag weer thuismatch op Festival Dranouter

Voor dj Bobalicious is de zomeragenda steeds goed gevuld. Een jaarlijkse passage op Festival Dranouter kan daarbij niet ontbreken. Zondagavond draait hij twee sets, eerst in Bar Rouge en vanaf 22 uur in de Palace. “Dranouter voelt als thuiskomen”, zegt dj Bobalicious.
The post DJ Bobalicious speelt zondag weer thuismatch op Festival Dranouter appeared first on KW.be.

Lees meer »

“Ik ben geklopt door een kampioen”: mirakelman Ganna legt zich neer bij nederlaag, pechvogel Tarling barst in tranen uit

Waar er winnaars zijn, zijn er natuurlijk ook verliezers. Terwijl Remco Evenepoel zich in Parijs tot olympisch kampioen tijdrijden kroonde, moest Filippo Ganna zich tevreden stellen met zilver – al was dat nog een mooie troostprijs, aangezien de Italiaan ei zo na ten val kwam. En wat dan gezegd van Joshua Tarling? Het brons voor twee seconden gemist na een

Lees meer »

Dieven veroorzaken immense ravage in café De Klokke in Ooigem terwijl uitbaatster op vakantie is

Terwijl uitbaatster Viviane Cecat (53) van een welverdiende vakantie geniet, hebben inbrekers haar café De Klokke volledig overhoopgehaald. Ze namen onder meer een kluis met cash geld en juwelen mee. “Ik probeer nog het beste te maken van mijn vakantie maar het is erg emotioneel”, zegt Viviane.
The post Dieven veroorzaken immense ravage in café De Klokke in Ooigem

Lees meer »

Bedwantsen op kamp met West-Vlaamse jongeren

In een jeugdverblijfscentrum in Westmalle zijn zaterdag bedwantsen gevonden, zo melden diverse media. Net op dat moment stond een groep West-Vlaamse jongeren klaar om huiswaarts te keren richting Kortrijk en Brugge.
The post Bedwantsen op kamp met West-Vlaamse jongeren appeared first on KW.be.

Lees meer »