‘Desperados’ is het nieuwe stuk van toneelvereniging Albatros

“4 mannen proberen de sleur van het dagelijkse leven te doorbreken, door één keer per week naar een westerndorp te trekken.” De samenvatting van ‘Desperados’, het nieuwe stuk van toneelgroep Albatros, belooft alvast de tristesse van het leven te overgieten met een dosis zwartgallige humor.

Albatros is in Lauwe geen onbekende naam. De toneelvereniging brengt meerdere keren per jaar een voorstelling en wijkt hierbij graag af van de reeds bewandelde paden. “Eens per jaar houden we een grote voorstelling, waarbij heel wat van onze leden deelnemen”, lacht Gudrun Deneckere. Als bestuurslid overziet ze het reilen en zeilen van ook hun nieuwste stuk. “Met de regelmaat van de klok proberen we kleinere toneelvoorstellingen te brengen, die we dan ook in een niet alledaagse setting organiseren. ‘Desperados’ is daar een mooi voorbeeld van. We kozen voor het zaaltje van De Club en dat van Racing Lauwe als podium. Zo blijft het kleinschalig, bijna familiaal zelf. Er staan trouwens ook maar 4 mensen op het podium, wat het geheel erg intiem maakt.”

In ‘Desperados’ gaan de toeschouwers een uur lang ondergedompeld worden in de wereld van 4 mannen, die met de realiteit van het dagelijkse leven worden geconfronteerd. Joris Vanhee, Manuel Lowagie, Luc Stock en Stefaan Vanbiervliet trekken voor de gelegenheid hun mooiste cowboyboots aan. “Het is het verhaal van 4 gasten die een soort van ontsnapping uit het dagelijkse leven zoeken”, horen we van Joris. “Zo vonden ze ontspanning in een wekelijks bezoek aan een westerndorp, waar ze in cowboy outfit aan de toog hangen. Al snel komt de tristesse van het leven naar boven en probeert het viertal het allemaal te overgieten met, vaak zwartgallige humor. Het idee voor het stuk kregen we toen we in Gent naar een gelijkaardig iets gingen kijken. Dat was toen volledig in het Engels maar we werden opgeslorpt door de realistische kant van het geheel.”

Dat de optredens van Albatros gesmaakt worden, blijkt uit de voorverkoop. “Op 15 december treden we op in De Club in Lauwe. Dat is ondertussen al uitverkocht. Voor de voorstelling op 17 december, die doorgaat in de zaal van Racing Lauwe, zijn nog amper kaarten te verkrijgen. We overwegen dan ook om in januari of februari nog extra voorstellingen te organiseren.”

The post ‘Desperados’ is het nieuwe stuk van toneelvereniging Albatros is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

VUB en UZ Brussel willen dat federale regering paus ter verantwoording roept na uitspraak over dokters en abortus

De rector van de Vrije Universiteit Brussel (VUB) en het UZ Brussel vragen de federale regering in lopende zaken om de pauselijke nuntius in België ter verantwoording te roepen na de uitspraak van paus Franciscus dat artsen die abortus uitvoeren “regelrechte huurmoordenaars” zijn. Dat zegt de rector in De Standaard. Met zijn uitspraak zet de paus namelijk aan tot “het

Lees meer »

Struikgewas vat vuur in nieuw stadspark in Brugge

Vrijdagnamiddag even over 17 uur merkten passanten rook en vuur op langs het jaagpad in het nieuwe Katelijnepark in Brugge. Het park dat langs het jaagpad aan het kanaal Brugge-Gent loopt, is nog maar recent geopend.
The post Struikgewas vat vuur in nieuw stadspark in Brugge appeared first on KW.be.

Lees meer »

600 mandala’s fleuren de Grijze Zustersstraat op

Een 50-tal vrijwilligers haakten met het project ‘Daadkracht’ in een half jaar ongeveer 600 mandala’s bij elkaar die nu samenkomen in een adembenemend kunstwerk in de Grijze Zustersstraat.
The post 600 mandala’s fleuren de Grijze Zustersstraat op appeared first on KW.be.

Lees meer »

Hond leeft op worst en brood met koffie omdat baasje ‘geen geld heeft voor hondenbrokken’: “Maar in zijn woonkamer stond wel een Playstation 5 van 500 euro”

De Leuvense rechtbank hield woensdagvoormiddag een themazitting over dierenwelzijn, naar aanleiding van Werelddierendag. De slachtoffers bij die zaken waren dus geen mensen, maar konijnen, honden en een schaap. Zo kwam er onder andere een zaak voor van een Leuvenaar die zijn hond geen brokken geeft, maar brood en worst met koffie. “Dat dier zou op die leeftijd zo’n 25 kilo

Lees meer »

Na sloop verloederde hoek bouwt woonmaatschappij zes sociale woningen voor budgethuren in Menen

Het Chinees restaurant op de hoek van de Kortrijkstraat met de Aug. Debunnestraat in Menen is verdwenen, net als vijf aanpalende woningen. In de plaats bouwt Woonmaatschappij Impuls begin volgend jaar zes eengezinswoningen. “We blijven inzetten op stadkernhernieuwing”, klinkt het.
The post Na sloop verloederde hoek bouwt woonmaatschappij zes sociale woningen voor budgethuren in Menen appeared first on KW.be.

Lees meer »

Cirque du Soleil lanceert nieuwe digitale ervaring exclusief voor België in samenwerking met Imagien

Cirque du Soleil werkt samen met Imagien om zijn wereldberoemde show KURIOS: Cabinet of Curiosities naar het digitale podium te brengen. Deze exclusieve, interactieve ervaring laat kijkers Cirque du Soleil op een geheel vernieuwende manier beleven. De digitale voorstelling is exclusief te zien in België. De opnames werden gemaakt tijdens de live shows van KURIOS: Cabinet of Curiosities in Brussel.<br

Lees meer »

Israël zet meer grondtroepen in Libanon in – Deense politie onderzoekt “explosies” bij Israëlische ambassade in Kopenhagen

De zuidelijke buitenwijken van Beiroet zijn in de vroege uren van woensdag minstens vijf keer getroffen door Israëlische aanvallen, nadat Iran gisteravond 200 raketten heeft afgevuurd op Israël. Het is momenteel onduidelijk of er slachtoffers gevallen zijn bij de aanvallen van deze ochtend. Het Israëlische leger is Libanon maandag binnengevallen voor een “beperkte grondoperatie”. Volg alle ontwikkelingen over de oorlog

Lees meer »

Blankenberge scoort hoogste activeringscijfer: “Jobkracht 10 zet leefloners massaal aan het werk”

Jobkracht 10 scoort hoge toppen binnen het lokaal activeringspact: Blankenberge blijkt in de regio Brugge een voorbeeldstad op het vlak van activering van leefloongerechtigden. “Werk is de sleutel tot sociale inclusie, én een van de belangrijkste hefbomen om uit armoede te geraken”, meent schepen Annie De Pauw.
The post Blankenberge scoort hoogste activeringscijfer: “Jobkracht 10 zet leefloners massaal aan

Lees meer »

Burgemeester Gwendolyn Rutten niet bang voor afrekening na stoelendans tussen Aarschot en Brussel: “Voel me sterker dan 6 jaar geleden”

Voormalig Open VLD-voorzitter en burgemeester van Aarschot Gwendolyn Rutten trekt zelfzeker naar de lokale verkiezingen. "Ik voel me vandaag sterker dan 6 jaar geleden", zegt ze tijdens een lokaal lijsttrekkersdebat. Eind 2023 keerde Rutten de nationale politiek de rug toe om zich volledig op het burgemeesterschap te werpen, maar een maand later trok ze alsnog terug naar Brussel als minister.

Lees meer »

Karl schrijft een brief naar Jo De Meyere: “Je verdient geen plek in de Vlaamse canon, je bént de Vlaamse canon”

Karl Vannieuwkerke schrijft elke week een brief. Deze week richt hij zich tot Jo De Meyere, die op zijn 85ste zijn afscheid aankondigde als acteur. Jo mag altijd antwoorden: [email protected]
The post Karl schrijft een brief naar Jo De Meyere: “Je verdient geen plek in de Vlaamse canon, je bént de Vlaamse canon” appeared first on KW.be.

Lees meer »