Piet Delrue wordt lijsttrekker voor Lokaal Liberaal in Roeselare, partij wil aantal zetels verdubbelen

Twee maanden na de aankondiging van de lijstnaam Lokaal Liberaal hebben de Roeselaarse liberalen hun lijsttrekker aangeduid voor de gemeenteraadsverkiezingen van oktober 2024.

Het afdelingsbestuur koos unaniem voor Schepen Piet Delrue. “Piet is gepokt en gemazeld in de Roeselaarse politiek. Eerst binnen onze afdeling, daarna als gemeenteraadsvoorzitter en sinds enkele maanden als schepen. Zijn ervaring is belangrijk voor ons en vormt de basis voor een sterke lijst”, aldus gemeenteraadsvoorzitter Liselot De Decker.

De lijsttrekker is ambitieus en stelt een verdubbeling van het aantal zetels voorop (van 2 naar 4). “Vier zetels voor Lokaal Liberaal is ons doel. We voerden heel wat punten van ons verkiezingsprogramma uit en we zitten opnieuw vol goeie ideeën voor een volgende periode”, stelt Piet.

Bij de realisaties noemt men de afschaffing van enkele belastingen zoals de terrasbelasting voor de horeca, deze op de brandstofslangen, de belasting op riolen en voetpaden. Daarnaast ook de maximale kansen voor Roeselaarse ondernemers om aan de stad te leveren, de promotie die onze stad met succes voert, de burgerbegrotingen, de actie ‘ken je wijkagent’, de oprichting van de kwaliteitskamer voor grote bouwprojecten, de veiligere schoolomgevingen, de elektrische pendelbus bij grote evenementen, de uitgebreide werking van 1788, de bootjes en beleving in het stadspark, de investeringen in zonnepanelen op eigen stadsgebouwen, de verdere aanleg van kunstgrasvelden voor onze sportclubs, enzovoort.

“We maken werk van een stevige kandidatenlijst. De verkiezingen naderen snel, we gaan de wijken en straten in, spreken met de Roeselarenaars, de verenigingen, de ondernemers. Ambitieuze mensen die zich volop willen inzetten voor onze stad geven we graag een kans.”

The post Piet Delrue wordt lijsttrekker voor Lokaal Liberaal in Roeselare, partij wil aantal zetels verdubbelen is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Hij was bij de eerste lichting afgestudeerden van de Antwerpse modeacademie, nu dreigt zijn merk te verdwijnen: de man achter Gigue

Nu de Duror Fashion Group de boeken heeft neergelegd, verdwijnt mogelijk ook een echt Antwerps merk: Gigue. Oprichter Jo Wyckmans was in 1968 bij de eerste lichting afgestudeerden van de Antwerpse modeacademie, en werkte in de jaren 80 en 90 de ‘preppy’ look uit, vanaf 1991 met Gigue. Dochter Audrey bleef tot nu aan boord, zelf koos Jo Wyckmans jaren

Lees meer »

Prefinanciering Vlaamse subsidie voor tennisloods in Veurne

De bouwwerken voor de nieuwe indoortennishal met padel op het Will Tura-sportpark in Veurne schieten goed op, maar toch blijkt er ineens een onverwachte kink in de kabel te zijn. De toegekende Vlaamse subsidie voor sportinfrastructuur ten bedrage van 533.160 euro zal pas worden uitbetaald na de voorlopige oplevering van de sportinfrastructuur. Daardoor zit de bouwheer even met een liquiditeitsprobleem.<br

Lees meer »

De tijdritparel van wereldkampioen Remco Evenepoel ontleed: “Dit koop je als gewone mens niet. Tenzij je superrijk bent”

Kleren maken de man. Maar in een individuele tijdrit is dat toch vooral de fiets. Met dit exemplaar doet Remco Evenepoel vandaag in de Bourgogne een gooi naar zijn allereerste Touretappezege ooit. Exclusief voor ons ontleedt Nicolas Coosemans, Technical & Development Manager bij Soudal Quick-Step, het pareltje tot in detail. Component per component.

Lees meer »

Kunstenfestival Watou trekt de kaart van de verbeelding

Van 6 juli tot 1 september is Kunstenfestival Watou er terug met een nieuwe editie, ‘Landscape of the Imagination’. Kunstenaars en dichters tonen er de kracht van verbeelding en gaan in dialoog met elkaar én met bijzondere plekken in en rond het dorp en Kasteel De Lovie. Ervaar kunst op unieke locaties, fiets langs klimaatpoëzie
The post Kunstenfestival Watou

Lees meer »

Vlaams minister van Binnenlands Bestuur Gwendolyn Rutten schorst burgemeester van Moorslede Ward Vergote (Visie)

Ward Vergote, burgemeester van Moorslede, is geschorst voor de resterende duur van de huidige gemeentelijke bestuursperiode, zo besloot Vlaams minister van Binnenlands Bestuur Gwendolyn Rutten, gebaseerd op een hoorzitting, het tuchtverslag van de gouverneur en een eerder vonnis van de rechtbank van eerste aanleg in december 2023. “Ward Vergote heeft als burgemeester een bewezen tuchtfeit gepleegd door privébelangen te vermengen

Lees meer »