Derdejaarsstudenten VIVES organiseren NextGen Event Shapers: “Namiddag vol kennis en entertainment”

De 15 VIVES-studenten in de afstudeerrichting eventmanagement met als specialisatie Business Events organiseerden op 4 december NextGen Event Shapers. “De eerste- en tweedejaarsstudenten krijgen een exclusieve eventervaring met congres om de nieuwste trends in de evenementensector te ontdekken”, zegt Hélène Verfaillie (20), aangeduid als CEO van de groep.

De vijftien derdejaarsstudenten business eventmanagement VIVES organiseren dit semester – onder het vak meeting management – een congres voor de eerste- en tweedejaarsstudenten. Dit jaar was het thema vip. “Door dergelijke evenementen te organiseren maken we onze jongere medestudenten warm om voor de afstudeerrichting eventmanagement te kiezen en meer specifiek de specialisatie Business Events. De sector is heel breed en bestaat uit meer dan alleen festivals en muziek”, vertelt Hélène.

“NextGen Event Shapers is een namiddag vol kennis, culinaire verwennerij en entertainment, zoals onze dansende mascotte of quizvragen waarbij de mensen in de zaal een bon van escaperoom Lockdown kunnen winnen. Met enkele vooraanstaande sprekers van onder meer de Kortrijkse Festor, Panama en Iconic Events leerde de volgende generatie eventmanagers – vandaar de naam – over de nieuwste trends in de sector en de do’s en don’ts. De mensen in de zaal zijn uiteindelijk de volgende generatie die de eventwereld zullen vormen.”

De ruimtes in gebouw Onderwijs op de Kortrijkse campus werden feestelijk ingekleed voor NextGen Event Shapers, een event waarop de jongere medestudenten verplicht moeten aanwezig om vervolgens een verslag te schrijven. “We vertrokken vanuit het idee dat eventmanagers ook vip zijn, in die zin dat er zonder ons geen vip zou bestaan. We laten eerste- en tweedejaarsstudenten voelen wat voor een vipbeleving wij kunnen creëren. Onze gasten krijgen een receptie met gratis hapjes en drankjes en ontvangen na het congres – waar het vipthema ook wordt aangekaart – een goodiebag. Er was ook een mogelijkheid om met de sprekers na te praten”, vertelt Hélène. “Daarnaast is het voor ons een leerrijke ervaring. Je werkt in team, je leert samenwerken en ontdekt de praktische moeilijkheden van het organiseren. Domme fouten die we op onze stage volgend semester niet meer zullen maken.”

The post Derdejaarsstudenten VIVES organiseren NextGen Event Shapers: “Namiddag vol kennis en entertainment” is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

“Ik hou van Eddy! Een record is maar een nummer”: Cavendish boekt historische Tour-zege en steekt Merckx voorbij

Mark Cavendish (39) heeft na lang wachten zijn 35e Tour-overwinning beet. Hij reed overtuigend naar de zege na andermaal een valpartij, waar Mads Pedersen bij betrokken was. Door deze zege steekt hij Eddy Merckx voorbij en wordt hij alleen recordhouder. Na de finish had Cavendish ook een boodschap voor ‘De Kannibaal’: “Eddy Merckx blijft voor altijd Eddy Merckx. Het is

Lees meer »

Braziliaanse oud-president Bolsonaro aangeklaagd voor witwassen en ontvangen van geheime diamanten

De voormalige president van Brazilië, Jair Bolsonaro, wordt door de federale politie beschuldigd van witwassen van geld en criminele betrokkenheid bij geheime diamanten die hij tijdens zijn ambtsperiode uit Saoedi-Arabië heeft ontvangen. Dit is de tweede juridische procedure tegen de extreemrechtse politicus sinds zijn aftreden. In maart werd hij al aangeklaagd van het vervalsen van zijn COVID-vaccinatiecertificaat.

Lees meer »

Reis omboeken of annuleren in geval van bosbranden? “Geen terugbetaling als je niet vertrekt omdat je je niet veilig zou voelen”

Als gevolg van de bloedhete temperaturen woeden er opnieuw bosbranden in Athene, op de Griekse eilanden Kos en Chios en in delen van Turkije. Maar kunnen je vakantieplannen hierdoor ook in rook opgaan? Wie bepaalt of er wordt afgereisd? En dekt een annulatieverzekering wel de kosten als je thuisblijft? Enkele experten geven antwoord. “Het gaat enkel in zeer uitzonderlijke gevallen.”

Lees meer »

Triatlete Jonie Vanhoutte voor het eerst op de lange afstand

Jonie Vanhoutte staat zondag in Roth voor haar vuurdoop in een triatlon op de lange afstand. “Ik heb mij laten vertellen dat dit na Hawaï de tweede mooiste wedstrijd is. Qua beleving of op de berg staan is vergelijkbaar met de Tour de France.”
The post Triatlete Jonie Vanhoutte voor het eerst op de lange afstand appeared first on

Lees meer »

Dreigingsniveau in België blijft volgens OCAD ernstig: “Motieven van daders zijn vager en diverser geworden”

OCAD, het Coördinatieorgaan voor de dreigingsanalyse, schaalt de algemene dreiging voor België nog zeker tot het einde van de zomer in op niveau 3 of ‘ernstig’. Dat zegt Gert Vercauteren, directeur ad interim van OCAD, donderdag bij de publicatie van het activiteitenverslag van 2023. Niveau 3 is al acht maanden kracht, sinds de aanslag op Zweedse voetbalsupporters in Brussel.

Lees meer »

63ste editie van Koekuit-in-Feest in Menen is weer een voltreffer, rommelmarkt op zaterdag is absolute publiekstrekker

Het staat te boek als een van de oudste kermissen van Menen en blijft, jaar na jaar, heel wat mensen lokken. Koekuit-in-Feest wist ook dit jaar de wijk van heel wat animo te voorzien, met een reuze rommelmarkt als absolute publiekstrekker.
The post 63ste editie van Koekuit-in-Feest in Menen is weer een voltreffer, rommelmarkt op zaterdag is absolute publiekstrekker

Lees meer »