Renovatieplan voor Thermae Palace en Gaanderijen: Mu.ZEE verhuist naar Thermen

Mu.ZEE verhuist naar Thermae Palace. Dat werd dinsdag bekendgemaakt op een persconferentie over de renovatie van de Thermen en de Gaanderijen in Oostende.

Na bijna vier jaar onderhandelen is de Stad Oostende erin geslaagd, samen met Participatiemaatschappij Vlaanderen (PMV), om het iconische Thermae Palace Hotel en de Gaanderijen van de ondergang te redden. Er zal alles samen zo’n 134 miljoen euro worden geïnvesteerd, meer dan de helft zijn private middelen. Er is een consortium gevormd met de stad, de PMV, de nv Restotel van de familie Vanmoerkerke, die vandaag het hotel uitbaat. En opvallend: Mu.ZEE verhuist van de Romestraat naar de Thermen, een idee dat burgemeester Bart Tommelein eerder al lanceerde.

Mu.ZEE

“De verhuizing van Mu.ZEE naar het gerenoveerde Thermae Palace verrijkt beide instellingen, het brengt kunst dichter bij het publiek in een historisch betekenisvolle context. De integratie van het museum binnen Thermae Palace creëert een levendige ontmoetingsplaats, die cultuur en gemeenschap samenbrengt in het hart van Oostende”, luidt het.

Voor de financiële haalbaarheid van het project wordt ook ‘een residentieel programma overwogen buiten de contouren van het beschermde monument’. Verkennende studies hiervoor worden uitgevoerd.

Later meer.

The post Renovatieplan voor Thermae Palace en Gaanderijen: Mu.ZEE verhuist naar Thermen is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Stadsfestival ‘Genk on Stage’ tikt dit jaar af op 115.000 bezoekers: “Joost Klein was hét hoogtepunt van deze editie”

Dit jaar zijn er 115.000 bezoekers naar Genk afgezakt voor het gratis stadsfestival ‘Genk on Stage’. Dat is 15 procent meer dan de vorige editie. Volgens burgemeester Wim Dries (CD&V) spreekt de formule van 2 grote en meerdere kleine podia in de stad veel mensen aan. "Met 13.000 toeschouwers was Joost Klein zonder twijfel het hoogtepunt van het weekend." Het

Lees meer »

Gemeente De Haan koopt grond aan om te bebossen

De gemeenteraad keurde de aankoop van 1,8 hectare te bebossen grond goed. De gemeente wil hier de komende drie jaar werk maken van een nieuw bos, dat voor iedereen toegankelijk zal zijn. De aankoop werd in de gemeenteraad wel met de kleinst mogelijke meerderheid goedgekeurd.
The post Gemeente De Haan koopt grond aan om te bebossen appeared first on

Lees meer »

iPhone-herstelservice in voormalig pand Bensport: “Deze nieuwe locatie geeft ons alle ruimte om te groeien”

De iPhone-herstelservice Kraks, sinds 2011 gevestigd in de Smedenstraat, verhuisde onlangs naar een pand in de Dampoortstraat waar voorheen de winkel Bensport gevestigd was. “Deze nieuwe locatie geeft ons de ruimte om nog te groeien”, zegt zaakvoerder Gauthier Top.
The post iPhone-herstelservice in voormalig pand Bensport: “Deze nieuwe locatie geeft ons alle ruimte om te groeien” appeared first on

Lees meer »

Twee comebacks, ongeplande zwangerschap en clash tussen rivalen: dit gebeurt er in het nieuwe seizoen van ‘Familie’

De seizoensfinale van ‘Familie’ blijft nazinderen bij de soapfans. Niet alleen vanwege de verrassende plottwists, ook omdat er enkele nieuwe verhaallijnen in gang werden gezet, die veel onheil en strubbelingen doen vermoeden. Er staat de kijker volgend seizoen sowieso veel te wachten, maar niet alles is nog één grote verrassing. Babygehuil, comebacks of een verhuis: wij zetten alle hints en

Lees meer »

Slapende ambtenaar vecht met succes ontslag aan

Een statutair ambtenaar in dienst van de Vlaamse overheid werd in mei 2022 ontslagen, nadat hij meermaals betrapt was op slapen tijdens de werkuren. De man trok naar de Raad van State en kreeg gelijk, omdat de ontslagprocedure niet correct verliep. Het ontslag werd vernietigd.

Lees meer »

“Ze urineerden op hem en dreigden om hem aan steen in vaart te gooien”: tiener urenlang mishandeld en vernederd tijdens horrornacht in Brugge

Nadat hij de instelling ontvlucht was, zocht een 17-jarige jongen zijn toevlucht in het appartement van Bruggeling Dylan D. (18). Daar wachtten het slachtoffer urenlange vernederingen en mishandelingen waarbij zelfs op hem geürineerd werd. Toen D. en zijn kompaan ermee dreigden de jongen aan een steen in de vaart te gooien, brachten de buren redding. “Het was totale horror”, stelde

Lees meer »

90-jarige vrouw gewond nadat ze door rukwind met bestelwagen op boom botst

De felle rukwinden van zaterdag zorgden in Avekapelle bij Veurne voor een slachtoffer. Een 90-jarige vrouw verloor door de rukwinden de controle over het stuur van haar bestelwagen en botste tegen een boom. Daarna belandde ze in de gracht. Ze werd gewond naar het ziekenhuis gebracht.
The post 90-jarige vrouw gewond nadat ze door rukwind met bestelwagen op boom

Lees meer »