Dyab Abou Jahjah doet mee aan verkiezingen met nieuwe beweging: “Streven naar erkenning van genocide in Gaza”

Dyab Abou Jahjah (52) wil op 9 juni naar de kiezer trekken met een eigen nieuwe “beweging”. Het streefdoel: de oorlog tussen Israël en Hamas laten erkennen als een genocide op het Palestijnse volk.

 

Meer krantenkoppen in België

De beste pizza ter wereld bestel je niet in het land van de pizza

Wie pizza zegt, zegt Italië. En toch komt de beste pizza Margherita of Prosciutto niet uit Italië maar uit Manhattan. Eigenaar Anthony Mangieri van Una Pizza Napoletana werd tijdens de awarduitreiking in Napels uitgeroepen tot ’s werelds beste pizzabakker. Eerste Belg werd La Pizza è Bella in Antwerpen op de 68ste plaats.

Lees meer »

43 bomen van 100 jaar oud gekapt, ondanks vast geketende buren: “Alsof onze oudste en liefste buurvrouwen overleden zijn”

De bewoners van de André Ullenslei in Schoten probeerden gisteren de 43 lindebomen in hun straat te redden van de kaalslag. Oud-schooljuf Judith (73) van huisnummer 34 ketende zich zelfs vast aan één van de honderdjarige reuzen, vergeefs. “Ik ben geen huiler, maar vandaag heb ik als een kind staan jánken, midden op straat. Oude bomen voelen als goeie buren.”

Lees meer »

Studiegenoten van Alec Segaert fietsen in vijf dagen naar WK in Zürich om hem naar de wereldtitel tijdrijden te schreeuwen

Het begon als een zot idee van de supportersclub, maar uiteindelijk zijn het 16 studiegenoten en vrienden van Alec en Ella Segaert per fiets en twee begeleiders in de wagen die de oversteek maken van Leuven naar Zürich om er hun vriend te gaan aanmoedigen. Het was Alec zelf die vijf etappes, goed voor 701 km en 8.700 hoogtemeters, uitstippelde

Lees meer »

Met de kleintjes naar een meerderheid

Er doen weer heel wat partijen mee aan de lokale verkiezingen op 13 oktober. Vele nieuwe partijen zullen slechts enkele procenten behalen. Toch kan dit een immense impact hebben op het vinden van een meerderheid.

Lees meer »

Liesbeth (39), Jaspis (36) en Bjorn (47) ontdekten pas als volwassenen dat ze hoogbegaafd zijn: “Mijn ouders vonden me een betweter”

“Leidinggevenden vinden het doorgaans heel vervelend dat ik slimmer ben dan zij.” Zowel op de werkvloer als in de aula’s gemakkelijker als je hoogbegaafd bent? Niet per se, zo getuigen Liesbeth (39), Jaspis (36), en Bjorn (47) die pas als volwassene het label ‘hoogbegaafd’ opgeplakt kregen. “Ik heb jarenlang aangemodderd en voelde me vreselijk dom.”

Lees meer »

Nike krijgt nieuwe topman

Het Amerikaanse sportartikelenmerk Nike krijgt volgende maand een nieuwe topman. Elliott Hill keert op 14 oktober terug naar het bedrijf en neemt het stokje dan over van John Donahoe. Voor Hill in 2020 bij Nike vertrok, bekleedde hij dertig jaar lang verschillende topposities binnen het Amerikaanse bedrijf.

Lees meer »

Veroordeelde holocaustontkenner Roeland Raes doet na commotie afstand van zijn plaats op lokale verkiezingslijst Vlaams Belang

De 90-jarige Roeland Raes zal dan toch niet deelnemen aan de gemeenteraadsverkiezingen van 13 oktober in Aalter. Dat meldt Vlaams Belang woensdag in een persbericht. Raes zelf zegt dat hij is aangedaan door de “mediastorm” waarin hij terecht is gekomen. “Ik heb het verleden achter mij willen laten, maar dat is duidelijk niet gelukt. Ik doe dan ook vrijwillig afstand

Lees meer »