Treinverkeer tussen Kortrijk en Roeselare onderbroken door auto op de sporen

Het treinverkeer tussen Kortrijk en Roeselare is maandagavond sinds iets na 19 uur onderbroken in beide richtingen doordat een autobestuurder zich heeft klemgereden op een overweg in Heule. Dat meldt spoornetbeheerder Infrabel.

De treinbestuurder kon nog net op tijd remmen, waardoor een botsing werd vermeden.

Op het moment dat de auto zich vastreed, was de overweg gesloten. Uit de eerste vaststellingen blijkt ook dat de overweg correct functioneerde.

De takelwerkzaamheden zijn volop bezig. Eens de auto verwijderd is, moet ook de spoorinfrastructuur nog worden onderzocht.

De NMBS legt vervangbussen in tussen beide stations. Wanneer het treinverkeer zal kunnen hernemen, is nog onduidelijk.

The post Treinverkeer tussen Kortrijk en Roeselare onderbroken door auto op de sporen is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Nu ontploffen ook de walkietalkies van Hezbollah: dag na bieperaanval opnieuw drie doden en tientallen gewonden

Op verschillende plaatsen in de Libanon zijn woensdagnamiddag opnieuw explosies gehoord. Volgens ooggetuigen zijn deze keer walkietalkies ontploft, daarbij zouden zeker honderd gewonden zijn gevallen. Gisteren raakten zeker 2.800 mensen gewond en vielen er twaalf doden verspreid in heel het land toen plots massaal en gelijktijdig duizenden Hezbollah-biepers ontploften. De machtige Libanese militie gebruikt die toestellen, waarmee je iemand een

Lees meer »

K3 zit 5 weken op Malta, wij brachten hen een bezoek: “Het feit dat ik Louis zo mis, is een teken dat het goed zit”

“Mensen hebben hier totaal geen besef van wie we zijn. ‘We’re a Belgian popgroup’, moeten we tientallen keren per dag uitleggen.” Maar liefst vijf weken brengen Hanne, Marthe en Julia van K3 door op Malta voor hun allereerste film samen. Omringd door 55 crewleden, 60 figuranten, 12 Belgische en 16 Maltese dansers, en… schildpadspotters. Want de natuur wil niet echt

Lees meer »

Verdachte van steekpartij in Oostende geïdentificeerd

In het onderzoek naar een steekpartij in juli 2023 in Oostende is een verdachte geïdentificeerd. Dat bevestigt het parket van West-Vlaanderen, afdeling Brugge. Een 41-jarige man uit Nieuwpoort werd neergestoken toen hij drugs wilde kopen van een vermoedelijk Nederlandse dealer.

Lees meer »

Trisha stelt nieuwe vriend Orlando voor: “Samen hebben we 5 dochters, maar een liefdesbaby sluiten we niet uit”

Zangeres Trisha (41), de ex-partner van Miss Belgian Beauty-organisator Ignace Crombé zaliger, heeft opnieuw de liefde gevonden. Bij Orlando (33) uit Izegem. “We kennen elkaar al twee jaar.” Maar het was absoluut geen liefde op het eerste gezicht, verklapt Trisha in ‘TV Familie’. “Telkens ik iets te veel had gedronken, belde ik naar hem.” Ondertussen laait de passie wel hoog

Lees meer »

Dexter-prequel verschijnt op 13 december

De serie ‘Dexter: Original Sin’, die zich afspeelt voor de gebeurtenissen van de serie ‘Dexter’, verschijnt in december. Dat heeft Paramount donderdag aangekondigd. De eerste aflevering is vanaf 13 december te streamen op Paramount+.

Lees meer »

Vlaamse gemeenten halen recordbedrag van 124 miljoen euro op met boetes

De Vlaamse steden en gemeenten hebben vorig jaar in totaal een recordbedrag van 124 miljoen euro opgehaald aan boetes. Het gaat vooral om GAS-boetes. Ter vergelijking: aan het begin van de bestuursperiode, in 2019, werd een dikke 43 miljoen euro opgehaald met gemeentelijke boetes. Dat meldt VRT op basis van cijfers van Statistiek Vlaanderen.

Lees meer »

NPE is klaar om het beleid zelf in handen te nemen in Pittem: “Communicatie en dienstverlening staan bij ons op één”

Op vrijdagavond 13 september stelde NPE officieel haar kandidaten en programma voor waarmee ze naar de gemeenteraadsverkiezingen op 13 oktober trekken. Met een lijst met heel wat nieuwe gezichten en een goed onderbouwd programma beweren ze klaar te zijn om het heft in eigen handen te nemen.
The post NPE is klaar om het beleid zelf in handen te

Lees meer »

Storm Boris kost leven aan vijf mensen in Roemenië, bergwandelaar in Oostenrijk bedolven door lawine

In verschillende landen in Centraal-Europa houden inwoners hun hart vast voor cycloon Boris. In enkele dagen tijd valt ongeveer net zoveel regen als gemiddeld in vier maanden. Tienduizenden huishoudens zitten zonder stroom en verschillende dorpen zijn al geëvacueerd. In Roemenië zijn zeker vijf mensen omgekomen en Polen, Slowakije, Hongarije, Oostenrijk en Duitsland bereiden zich voor op het hoge water. Volg

Lees meer »