Politiezone Grensleie boekt indrukwekkende resultaten tegen criminaliteit

De politiezone Grensleie (Menen-Wevelgem-Ledegem) boekte dit jaar indrukwekkende resultaten in de strijd tegen de criminaliteit.

Er werden maar liefst 37 voertuigen in beslag genomen. Er zijn in totaal 528 processen-verbaal opgesteld. Onder deze indrukwekkende cijfers bevinden zich 183 gevallen van drugsbezit, 25 gevallen van drugshandel en 40 seiningen. Daarnaast werden 30 verboden wapens in beslag genomen, waaronder drie vuurwapens, twee alarmpistolen en 15 blanke wapens.

“Politiezone Grensleie heeft opmerkelijke resultaten behaald in z’n voortdurende inspanningen om verschillende vormen van criminaliteit aan te pakken”, zegt Mégane Coussaert van de communicatiedienst Politiezone Grensleie. “Met een doortastend ‘lik op stuk-beleid’ heeft het team aanzienlijke vooruitgang geboekt, zoals blijkt uit de recente gegevens.”

Tot op heden is er een bedrag van maar liefst 43.219 euro in beslag genomen. “Deze financiële acties zijn gericht op het verstoren van criminele netwerken en het ontnemen van financiële middelen aan criminelen”, aldus Mégane. “Er zijn 41 gsm-toestellen in beslag genomen, die vervolgens technisch werden uitgelezen en geanalyseerd om waardevolle informatie te verkrijgen.”

Een aanzienlijke hoeveelheid verdovende middelen is uit de samenleving. “In totaal werd er 3, 644 kilo drugs in beslag genomen, waaronder 2,2 kilo marihuana, 270 gram hasj, 100 gram cocaïne, 650 gram speed, 270 gram heroïne, en andere soorten verdovende middelen.”

“Doordat de criminaliteitscijfers aanzienlijk verminderen, bewijzen we dat een proactieve aanpak en doortastende maatregelen effectief zijn in het handhaven van de openbare veiligheid en het beschermen van de samenleving. We slagen hierin dankzij de gecoördineerde inzet van ons personeel.”

The post Politiezone Grensleie boekt indrukwekkende resultaten tegen criminaliteit is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Jeremy (29) en Maité (28) kunnen weer in woning na trouwcadeau van 2.000 bierbakken: “We ruimen 360 bakken per uur”

“We ruimen in etappes.” Jeremy Desmet (29) en Maité Beernaert (28) zijn druk in de weer om hun huis in Zandvoorde bij Zonnebeke te bevrijden uit de burcht van 2.000 bierbakken, een trouwcadeau van hun vrienden. “We hadden geluk: bij onze thuiskomst was de voorgevel al omgewaaid.”
The post Jeremy (29) en Maité (28) kunnen weer in woning na

Lees meer »

De eerste reacties op de zware nederlaag van de Tories en winst voor Labour en Reform in Britse verkiezingen: van “vreselijke avond” tot “bijna ongelofelijk”

Volgens exitpolls en de eerste resultaten lijdt de Conservatieve partij van premier Rishi Sunak een ongeziene nederlaag in de Britse parlementsverkiezingen, terwijl Labour een ruime meerderheid van de zetels behaalt. Ook de Liberal Democrats en Reform UK gaan er sterk op vooruit. Dit zijn de eerste reacties.

Lees meer »

Gratis zomeropenluchtbioscoop ophet strand van Zeebrugge

In juli en augustus verandert het strand van Zeebrugge in een gratis openluchtbioscoop. Telkens op donderdag wordt er een verrassend filmaanbod getoond. In de namiddag om 14 uur en 16 uur kan er genoten worden van eerst een kinderfilm en daarna een jeugdfilm. ’s Avonds speelt een avondfilm. Het volledige aanbod is te ontdekken op
The post Gratis zomeropenluchtbioscoop

Lees meer »

EXCLUSIEF. Vlaams gezin met baby ontsnapt nipt aan Italiaanse modderstroom: “Eén seconde later en ik werd meegesleurd. Ik kon niet meer”

De beelden van hun terreinwagen die verzwolgen wordt door een kolkende rivier gingen deze week de wereld rond. Maar Ameline (28), haar man Fady (24) en hun baby’tje van drie maanden uit het West-Vlaamse Menen kunnen het nog navertellen vanuit Italië, waar hun vakantie eindigde in de Orco-rivier. Ze vertellen hoe hun leven plots, vanuit het niets, in gevaar kwam:

Lees meer »

Drie nieuwe fietsroutes langs historische locaties in Maldegem

In samenwerking met de gemeente werkte Maldegemnaar Robin Van Kerschaver drie nieuwe fietsroutes uit, die fietsers langs historische locaties op Maldegems grondgebied loodsen. Elke route start aan het Sint-Annazwembad in de Gidsenlaan en is 40 kilometer lang.
The post Drie nieuwe fietsroutes langs historische locaties in Maldegem appeared first on KW.be.

Lees meer »