Speelpleinen in Slijpe en Middelkerke preventief gesloten: speeltoestellen zijn niet meer veilig

Het gemeentebestuur van Middelkerke heeft beslist om preventief twee speelpleinen op zijn grondgebied te sluiten. De beslissing kwam er na advies van externe preventiefirma’s die de speeltoestellen controleren.

De 23 jaar oude speeltuigen aan de Gistelstraat in Slijpe worden in het voorjaar van 2024 vervangen door een nieuw en veilige speeltuin. Na controle besloot het gemeentebestuur om het huidige speelplein af te sluiten wegens verregaand houtrot aan één van de speeltoestellen.

Na inspectie van de dijkglijbanen aan de Middelkerkse zeedijk is besloten om die na preventieve sluiting weg te nemen. “Op zich zijn de dijkglijbanen structureel nog in orde, maar het gebrek aan dempende ondergrond en ophoping van zand aan het einde van de glijbaan zorgen voor onveilige situaties”, klinkt het.

The post Speelpleinen in Slijpe en Middelkerke preventief gesloten: speeltoestellen zijn niet meer veilig is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Zesde oldtimerrit langs nieuw parcours in Koolskamp

Oldtimerfreak Philippe Claeys organiseert voor de zesde keer een rit voor oldtimers en exclusieve wagens. Hij tekende een nieuw parcours uit van 90 km. De bolides rijden dit op zondag 14 juli af vanuit de Kortekeer op de grens van Ardooie en Beveren. .
The post Zesde oldtimerrit langs nieuw parcours in Koolskamp appeared first on KW.be.

Lees meer »

Lieva (55) moest net als slachtoffer van Nick Bril met prothesen leren stappen na ongeval: “Het is echt niet gemakkelijk, het lijkt wel steltlopen”

Een half jaar nadat Nick Bril met zijn terreinwagen over hem reed en hij zijn twee benen verloor, mag Joe Claridge (37) het ziekenhuis verlaten. Hij gaat rechtstreeks naar het befaamde revalidatiecentrum in Pellenberg. Om er te leren stappen op beenprothesen. Lieva Vervoort (55) moest zes jaar geleden hetzelfde doen en heeft goeie raad voor Joe: “Zorg dat je er

Lees meer »

“Ik had diarree en legde daarom mijn GSM weg”: geen straf voor voyeur (35) die dames filmt in toiletten, wel vijf jaar burgerrechten kwijt

Een 35-jarige man uit Nieuwpoort die verschillende dames stiekem heeft gefilmd in toiletten op het strand van Nieuwpoort en Koksijde is schuldig bevonden door de rechter. De man krijgt evenwel geen straf, maar de gunst van de opschorting. Hij is wel voor 5 jaar zijn burgerrechten kwijt en moet één slachtoffer 1.000 euro schadevergoeding betalen. “Het was een bijzonder vies

Lees meer »

Rik Gadeyne (61) met pensioen als directeur van Sint-Martinusinstituut in Koekelare: “Het was een plezier dit te mogen doen”

Torhoutenaar Rik Gadeyne is zopas met pensioen gegaan als directeur van het Sint-Martinusinstituut in Koekelare, het zogenoemde SMIK. Hij oefende die functies halftijds uit. De andere helft werd bekleed door Wim Mattheus, die de school nu fulltime leidt. Voor Rik breekt er een zee van vrije tijd aan.
The post Rik Gadeyne (61) met pensioen als directeur van Sint-Martinusinstituut

Lees meer »