Abou Jahjah wil in Brussel opkomen met lijst voor erkenning van genocide in Gaza

Dyab Abou Jahjah wil in juni in Brussel aan de verkiezingen deelnemen met een lijst van de 30 maart-beweging. “Onze doelen zijn welomschreven: we willen dat de genocide van Israël op de Palestijnse bevolking in Gaza wordt erkend, en dat de verantwoordelijken worden vervolgd”, stelt hij in een interview met ‘Humo’. Hij weet naar eigen zeggen nog niet of hij de lijst zal trekken. 

Meer krantenkoppen in België

Israëli opgepakt voor beramen moord op premier Netanyahu

Een Israëlische burger is opgepakt omdat hij door de Iraanse inlichtingendiensten zou zijn ingelijfd om premier Benjamin Netanyahu en andere hoge figuren binnen de Israëlische regering te vermoorden. Dat melden de politie en de Israëlische binnenlandse veiligheidsdienst Shin Bet.

Lees meer »

Zangkoor Gloriante zingt … van Broadway tot Parijs

Zangkoor Gloriante is al even aan een nieuw werkjaar begonnen. Begin oktober maken ze zich op voor een prachtig concert. Ze brengen een verrassende avond van Broadway tot Parijs en dat op zaterdag 5 en zondag 6 oktober. Wie er nog bij wil zijn, zal zich om kaarten moeten reppen.
The post Zangkoor Gloriante zingt … van Broadway tot

Lees meer »

Michel Stuypens is team manager bij dames van Eendracht De Haan: “Zoveel bezieling bij onze dames”

De damesploeg van Eendracht De Haan hunkert naar de competitie. Eind augustus speelden ze 3-3 gelijk in een vriendenmatch tegen VC Nazereth-Eke. Op 1 september volgde de wedstrijd in het teken van de Beker van West-Vlaanderen op bezoek bij Fusion Oostende, maar de thuisploeg gaf forfait. De competitie start met een kustderby van formaat: op bezoek bij KRC De Panne.<br

Lees meer »

Man wordt onwel achter stuur, Ulrich (48) start meteen reanimatie: “Moest mijn EHBO-cursus voor het eerst in praktijk brengen”

Een oudere man is donderdagavond achter het stuur onwel geworden in de Stationsstraat in Waregem. Hij ging van de weg af en botste met zijn auto tegen een zijmuur van het Heilig Hart College. Ulrich Maheur (48) uit Zulte zag alles gebeuren en snelde te hulp. “De bestuurder was bewusteloos en ik voelde geen hartslag meer. Gelukkig volg ik elk

Lees meer »

CYCLOON BORIS. Brandweerman sterft tijdens interventie in Oostenrijk – “Al meer regen gevallen in Polen dan bij vernietigende overstromingen in 1997”

In Oostenrijk is een brandweerman tijdens een interventie om het leven gekomen. Dat meldt de gouverneur van de deelstaat Neder-Oostenrijk. De dodentol van cycloon Boris komt zo op zes te staan. Roemenië is voorlopig het zwaarst getroffen met vier doden. In het zuiden van Polen overstroomde een dam. Op verschillende plekken is al meer regen gevallen dan bij de zogenaamde

Lees meer »

Glennis Grace brengt fenomenale Whitney Houston-tribute op 30 mei 2025 in Trixxo Theater Hasselt

Nadat de Nederlandse nachtegaal Glennis Grace eerder al aankondigde op zaterdag 8 maart 2025 met haar onder superlatieven bedolven Whitney Houston-tribute terug te keren naar Antwerpen (Stadsschouwburg), mag ook Limburg zich vanaf nu opmaken voor een avondje ‘WHITNEY, a tribute by Glennis Grace’. Op vrijdag 30 mei 2025 strijkt de ‘America’s Got Talent’-finaliste (2018) met dit unieke muzikale eerbetoon neer

Lees meer »

Bakkerij Vlamynck in Knokke-Heist bestaat 50 jaar en dat wordt gevierd: “Onze manier om de klanten te bedanken”

Het is wellicht een van de bekendste bakkerijen van Knokke-Heist, bakkerij Vlamynck in de Paul Parmentierlaan. En woensdag was het feest, want de bakkerij bestaat exact 50 jaar. “In vergelijking met vroeger is er véél meer concurrentie van supermarkten. De jeugd koopt en denkt vaak ook anders. Maar wij zijn overtuigd dat onze kwaliteit het verschil maakt”, zeggen Christophe (48)

Lees meer »