Bredene Klinkt brengt kerstsfeer en echte ijspiste

Bredene pakt tijdens de komende eindejaarsperiode uit met een nieuwe editie van Bredene Klinkt. Er komt tegelijk een Kerstkermis op het Duinenplein. Opmerkelijk is dat de gemeente opnieuw voor een echte ijspiste kiest. “Je zult tijdens de kerstvakantie geen kans krijgen om je te vervelen”, belooft schepen Alain Lynneel.

Van 15 december tot en met 7 januari valt er tijdens Bredene Klinkt op het evenementenplein voor het MEC Staf Versluys van alles te beleven. Vanaf 22 december tot en met 7 januari is er tegelijk een Kerstkermis, met meerdere randactiviteiten, op het Duinenplein.

“We zetten sterk in op de komende kerstperiode, want nagenoeg elke dag valt er iets te beleven. We doen dat deze keer op twee locaties: het Duinenplein en het Evenementenplein”, legt toerismeschepen Alain Lynneel uit. “Met de gezellige bar Chez Babette in de grootste almhut van Vlaanderen en omstreken, (openlucht)optredens en een ijspiste wordt Bredene Klinkt de ontmoetingsplaats voor een gezellig samenzijn in Bredene. Schaatsen en ijsstokschieten – verwant aan curling – zullen kunnen op een 350 vierkante meter grote ijspiste.”

Milieuvriendelijke ijspiste

Dat Bredene terugkeert naar een klassieke ijspiste, is opmerkelijk. Daarmee wordt de eerder als ecologisch verantwoorde kunstijspiste naar het vergeetboek verbannen. “Laat ons eerlijk, die kunstijspiste was een absolute miskleun. Kinderen, en daar zijn er veel van in onze jonge gemeente, vroegen om een échte ijspiste.”

Niek Calcoen, brandmanager van organisator Look-i-Like uit Bredene, verzekert dat de nieuwe piste milieuvriendelijker is. “De ijspiste is overdekt waardoor we een veel lagere energieprijs zullen betalen. De koelinstallatie volgt automatisch de KMI-weerberichten en de restwarmte ervan zal gebruikt worden om de almhut te verwarmen.” Nog volgens Calcoen, die onder meer de ijspiste van Oostende en Gent uitbaat, zijn op twee na alle kunstijspistes in de regio intussen verdwenen.

Bredene Klinkt wordt echter meer dan schaatsen volgens schepen Lynneel. “Onder meer Wim Soutaer, Sam Gooris en Yves Segers komen op het evenementenplein een optreden weggeven. Lokale dj’s zullen optreden in Chez Babette en er komt een Foute Party.

Tijdens de familiedag op Ambiance Friday 29 december zullen Bredenaars gratis kunnen schaatsen. Alle leerlingen van de Bredense scholen krijgen in de week van 18 december eveneens een gratis schaatsbeurt.” Bredene Klinkt en de ijspiste worden feestelijk geopend op vrijdag 15 december om 18 uur.

Kerstfoor en kersthappening

De sfeer van het evenementenplein loopt vanaf vrijdag 22 december door richting Duinenplein. Op het Duinenplein komt een Kerstkermis met, op geregelde tijdstippen, randanimatie. “Kinderen zullen er kunnen genieten op de trampoline, de kindermolen, in het funhouse, het lunapark of tijdens het visspel.

De Kerstfoor opent op vrijdag 22 december om 18.30 uur met een spekkenworp door de kerstman. Paw Patrol en de Albert Heijn-hamster komen tijdens de vakantie eens een kijkje nemen. Daarnaast zijn er optredens van Willy en Walter, The Dixie Six en Accor Di Mare. In de Duinenstraat is er op zaterdag 16 en zondag 17 december tussen 10 en 18 uur ook een kersthappening”, besluit schepen Lynneel.

The post Bredene Klinkt brengt kerstsfeer en echte ijspiste is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Strandloop Zeebrugge opent Loopcriterium van de Kust: “Het zou mooi zijn weer 400 lopers te mogen verwelkomen”

De Vlaamse kustgemeenten slaan ook dit jaar weer de handen in elkaar voor de organisatie van het Loopcriterium van de Kust. In juli en augustus zullen tien wedstrijden op en naast het strand plaatsvinden. Zeebrugge bijt de spits af op vrijdag 5 juli met de traditionele Strandloop.
The post Strandloop Zeebrugge opent Loopcriterium van de Kust: “Het zou mooi

Lees meer »

Staande ovatie voor afscheidnemend schepen Hedwig Kerckhove in Wingene: “Dubbel gevoel, want de politieke ‘goesting’ is er nog”

Een van de headlines tijdens de jongste gemeenteraad was de kwartaalrapportering van het fusietraject tussen Wingene en Ruiselede, dat door technisch falen een presentatie werd in mineur. Maar het talrijk opgekomen publiek – voor de gelegenheid in CC De Wissel – zag een emotionele schepen Hedwig Kerckhove afscheid nemen. De charmante, ervaren politicus werd geëerd door meerderheid en oppositie en

Lees meer »

Politie vindt menselijke resten na verdwijning van twaalfjarige in Australië: “Meisje aangevallen door krokodil”

De Australische politie zegt menselijke resten te hebben gevonden die zouden kunnen overeenkomen met een twaalfjarige tiener die eerder deze week als vermist was opgegeven. Het is niet duidelijk hoe het lichaam van het meisje eraan toe is, maar de politie spreekt van een “gruwelijke” vondst. Mogelijk werd het kind aangevallen door een krokodil tijdens een zwempartij in het noorden

Lees meer »

Biden blundert opnieuw en beschrijft zichzelf als zwarte vrouw

De Democraten hebben Bidens prestatie tijdens het eerste presidentiële debat naar aanloop van de Amerikaanse verkiezingen nog maar nauwelijks kunnen verteren, of de president blundert opnieuw. Op Independence Day struikelt hij meermaals over zijn woorden, tot het punt dat hij zichzelf een zwarte vrouw noemt.

Lees meer »

‘Langs de Promenade’ viertjarige wandelpromenade

Tijdens het weekend van 5, 6 en 7 juli pakt Nieuwpoort uit met een gloednieuw cultuurfestival. Onder de noemer ‘Langs de Promenade’ vindt het evenement, zoals de naam al aangeeft, plaats langs de Havengeulpromenade die Nieuwpoort-Stad met Nieuwpoort-Bad verbindt. De bekende wandel- en fietsweg, die zijn twintigste verjaardag viert, wordt voor de gelegenheid omgevormd tot
The post ‘Langs de

Lees meer »

Er komt einde aan 14 jaar conservatief bewind in Groot-Brittannië: “Het VK zal anders voelen, daar ben ik van overtuigd”, reageert expert

14 jaar conservatief beleid heeft de Britten arm, ziek en boos gemaakt. En daarom gaan ze straks massaal stemmen voor oppositiepartij Labour. Volgens de laatste peilingen staat het Verenigd Koninkrijk een heuse politieke aardverschuiving te wachten. “De Britten willen verandering”, zegt correspondente Lia van Bekhoven. Maar zal die er ook komen? En is er een kans dat de Brexit wordt

Lees meer »

Zware botsing met twee personenwagens in Alveringem

Zondagavond kwam het tot een zware botsing tussen twee personenwagens ter hoogte van de Lampernissesteenweg en de Steendamstraat op het grondgebied van Alveringem.
The post Zware botsing met twee personenwagens in Alveringem appeared first on KW.be.

Lees meer »

“Probeer een eerlijke sprinter te zijn en wil andere renners niet hinderen”: Jasper Philipsen reageert voor het eerst op “onverwachte” declassering

Jasper Philipsen liet dan toch nog van zich horen na zijn tweede plek en latere declassering in de zesde Touretappe. “Ik ben ontgoocheld door de onverwachte declassering”, zegt hij in een statement. De sprinter van Alpecin-Deceuninck was na afloop bijzonder kwaad. Philipsen vloekte er op de ploegbus op los, zijn vriendin Melanie moest hem daar zelfs gaan kalmeren.

Lees meer »

“Ik, een blauwe Conner Rousseau? Ik geloof niet in showpolitiek”: wie is Vincent Verbeecke (29), de nieuwe kandidaat-voorzitter van Open Vld?

Hij kan het goed uitleggen, een das laat hij thuis én hij woonde ooit één vergadering bij van de Jongsocialisten. De jongste kandidaat-voorzitter ooit, Vincent Verbeecke (29), zou zomaar eens de ‘blauwe Conner Rousseau’ kunnen worden, al ziet hij dat zelf anders. Dit is de onbekende woordvoerder van Gwendolyn Rutten, die Open Vld wil redden van de ondergang: “De clans

Lees meer »