Hof van Cleve zal na nieuwjaar ineens fors goedkoper zijn: “Ik wil niet horen dat ik te duur ben”

Nog drie weken is Peter Goossens de baas van Hof van Cleve. Na nieuwjaar neemt zijn keukenchef Floris Van der Veken (34) de zaak over. En kost het menu geen 490 euro meer, maar een heel pak minder. “Maar ik ga niet inbinden op de kwaliteit.”

 

Meer krantenkoppen in België

Rob en Billy bouwen zorgwoning voor mama Nadine in hun tuin: “Bij de stadsdienst zeiden ze: hier nog niet meegemaakt”

“Het was niet eenvoudig, want er bleek hier nog geen voorbeeld voorhanden.” Rob Jonckheere (44) en zijn partner Billy Loix (43) bouwden in hun tuin in Oostende een indrukwekkende zorgwoning voor Nadine Deketelaere (73), de moeder van Rob. Een win-winoplossing waar weliswaar wat werk aan was, noemen zij het. “Ik woon zelfstandig, maar met een gerust hart”, zegt Nadine.

Lees meer »

Muggenlarven op overschot? Scienscano komt ze bij je thuis halen om te testen of ze binnenkort ook in België tropische ziektes kunnen verspreiden

Op één plaats zijn muggen wel van harte welkom deze zomer: gezondheidsinstituut Sciensano. Om komende winter genoeg muggen over te houden tijdens proeven om na te gaan of de insecten in tijden van klimaatopwarming ook in België tropische virussen zullen overdragen, komen wetenschappers zelfs muggenlarven ophalen bij mensen in de tuin.

Lees meer »

Bloemencorso moet het door nat voorjaar met helft minder bloemen doen

Zondag gaat in Blankenberge het Bloemencorso weer uit, maar door het extreem natte voorjaar waren er nog nooit zo weinig dahlia’s. “Van de 800.000 die we er besteld hadden, hebben we er maar 450.000 geleverd gekregen”, zegt regisseur Davy De Wolf.
The post Bloemencorso moet het door nat voorjaar met helft minder bloemen doen appeared first on KW.be.

Lees meer »