Club Brugge duikt top zes binnen na zege tegen Standard

Club Brugge heeft zondagavond op de zestiende speeldag van de Jupiler Pro League de punten thuisgehouden tegen Standard. Blauw-zwart won met 2-0. Door de zege duiken de Bruggelingen de top zes binnen. Met 26 punten springen ze van de zevende naar de vijfde plaats. De Rouches zijn negende met 20 punten.

Club wou geen tijd verliezen en greep het team van zijn voormalige trainer Carl Hoefkens meteen bij de keel. Standard wist zich geen raad met de Brugse intensiteit en werd al in de openingsminuten op achtervolgen aangewezen. Igor Thiago (3.) kopte Club op voorsprong.

Naarmate de wedstrijd vorderde ebden de verschillen uit het openingsfase weg. Club kon zijn hoge tempo niet aanhouden, Standard knokte zich stelselmatig terug in de wedstrijd. Echte dreiging wisten de Rouches daarentegen niet te produceren. 1-0 bleef de stand tot aan de rust.

Niet helemaal

De tweede periode bracht meer van hetzelfde. Club was beter, maar wist Standard niet helemaal te kraken. Iets voor het uur viel dan toch de dubbele voorsprong. Philip Zinckernagel (55.), die ook de assist uitdeelde voor het openingsdoelpunt, deed zijn ex-ploeg de das om.

Hij kreeg de bal voor de voeten na een mislukte trap van Ferran Jutgla en twijfelde niet. Via een speler van Standard verdween zijn volley voorbij een ongelukkige Arnaud Bodart. Aan de overzijde voorkwam Simon Mignolet in blessuretijd nog de 2-1 met een prima tussenkomst.

The post Club Brugge duikt top zes binnen na zege tegen Standard is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Axel Daeseleire toont z’n gevoelige kant: “Als ze m’n chihuaha’s mishandelen, sta ik niet in voor de gevolgen”

Drie programma’s op twee zenders: Axel Daeseleire (55) is deze week alomtegenwoordig op uw scherm. Vooral ‘Axel in Amerika’ liet een diepe indruk na, vertelt de tv-maker, die in Texas zag hoe een 10-jarig meisje een wapen gebruikt. “Ik hoop dat die trend niet naar hier overwaait”, zucht hij. Al heeft Axel zelf ook een geheim ‘wapen’ waarmee hij z’n

Lees meer »

“Niet de bedoeling dat Evenepoel weer naar Tourgewicht gaat”: ploegleider Klaas Lodewyck over de laatste “cruciale” weken richting WK

“De twee weken die nu volgen worden cruciaal.” Ploegleider Klaas Lodewyck weet dat de weg naar een nieuwe wereldtitel er een is met uitdagingen voor Remco Evenepoel. “Zijn Tourgewicht zal hij wellicht niet meer halen.” Toch leeft de dubbele olympische kampioen in Engeland zonder druk toe naar zijn laatste grote doel van het jaar.

Lees meer »

Gevecht om staatsbonmiljarden leidt niet tot meer rente op spaarboekjes: “Schijnconcurrentie tussen grootbanken”

De strijd om de staatsbonmiljarden zorgt niét voor hogere rendementen op de spaarboekjes bij de grootbanken. Nochtans staat daar liefst 275 miljard euro van de Belgische spaarder geparkeerd. De huidige competitie om het vrijgekomen geld is slechts “schijnconcurrentie”, zegt consumentenorganisatie Testaankoop en “eerder een marketingoefening dan een oprechte inspanning voor meer rendement”. Hoeveel brengen de spaarboekjes vandaag op? En waarom

Lees meer »

Vrouw (62) dood teruggevonden in mobilhome langs snelwegparking: “Onderzoek naar de feiten loopt”

Op de snelwegparking langs de E40 in Jabbeke werd afgelopen dinsdag het levenloze lichaam van een 62-jarige vrouw uit De Haan aangetroffen in een mobilhome. Het West-Vlaams parket opende een onderzoek naar de feiten. “Ik kan bevestigen dat mijn cliënt in verdenking werd gesteld voor schuldig verzuim”, zegt meester Lawrence Taillaert. “Ondertussen is hij vrijgelaten.”

Lees meer »

Extinction Rebellion-demonstranten bij Rijksmuseum aangehouden

De Nederlandse politie is zaterdagmiddag de actievoerders van Extinction Rebellion (XR) die zich aan het hek bij de ingang van het Rijksmuseum hebben vastgeketend, aan het arresteren. Dat laat een woordvoerder van de veiligheidsdiensten weten. Eerder werden de demonstranten gevorderd om naar een alternatieve demonstratieplek op het Museumplein te gaan.

Lees meer »

Dan toch Landismo: Bask verliest uitgerekend in eigen regio topvijfplaats, “Als er niks meer in de tank zit, is het incasseren”

Net in de rit die in zijn geboorteplaats startte en dat zijn vaste luitenant in de aanval trok, kende Mikel Landa (34) een slechte dag. De Bask verloor meer dan drie minuten. De top vijf, waarvoor T-Rex Quick-Step al de hele Vuelta tegen zijn DNA koerst, is de top tien geworden. “Het was een pijnlijke dag voor ons”, aldus ploegleider

Lees meer »

Duitslandkenner over triomftocht extreemrechtse AfD: “Er zijn zorgwekkende parallellen te trekken met het verleden”

Voor het eerst sinds de Tweede Wereldoorlog is een extreemrechtse partij de grootste geworden in een Duitse deelstaat. Alternative für Deutschland (AfD) haalt in Thüringen liefst een derde van de stemmen. Duitsland­expert Geert Van Istendael maakt zich zorgen: “De geschiedenis herhaalt zich nooit, maar er zijn nu wel zorgwekkende parallellen te trekken.”

Lees meer »