Kiwanis Diksmuide IJzer en Pelicano Kinderarmoedestichting slaan handen in elkaar tijdens het allereerste VIP Sinterklaasfeest

Op zaterdag 2 december werd het allereerste VIP Sinterklaasfeest georganiseerd voor kinderen uit bijzondere gezinnen in de regio Diksmuide.

“Op deze speciale dag vermijden we bewust het stempel ‘kansarm’ en benadrukken we het als een VIP-feest, waarvoor deze gezinnen met zorg zijn uitgenodigd”, zegt Bart Cool, voorzitter van Kiwanis Diksmuide. “Als serviceclub uit Diksmuide zetten wij ons in om fondsen te werven en zo financiële steun te bieden aan kinderen en projecten voor kinderen. Onze inspanningen resulteren voornamelijk uit de steun van onze vele sponsors, die jaarlijks ons Valentijnsgala in Saint-Germain ondersteunen. Vorig jaar konden we dankzij deze steun meer dan 50.000 euro toewijzen aan zorgvuldig geselecteerde sociale projecten waar kinderen centraal staan.”

“De afgelopen jaren hebben we ook een vruchtbare samenwerking opgebouwd met Pelicano, een stichting die zich inzet in de strijd tegen kinderarmoede en zo eveneens veel kansarme kinderen in onze regio ondersteunt. Deze samenwerking helpt ons om de juiste kinderen te bereiken en te helpen bij het aanvullen van lege brooddozen. In deze tijd is dat geen vanzelfsprekendheid en ook voor scholen vormt dit een uitdaging”, gaat hij verder.

“Het doel van dit VIP Sinterklaasfeest is om een glimlach op de gezichten van deze kinderen te toveren en hen een onvergetelijke namiddag te bezorgen. Naast cadeautjes ontvangen de kinderen ook een verrassingsdoos met snoep, chocolade en een gezonde snack, uit handen van de Sint.”

Kiwanis Diksmuide Yzer en Pelicano hebben zorgpartners in Diksmuide benaderd, waardoor de uitnodigingen de juiste gezinnen hebben bereikt. In totaal hebben 170 kinderen en 136 ouders zich ingeschreven, afkomstig van 8 verschillende scholen en organisaties. (RVL)

The post Kiwanis Diksmuide IJzer en Pelicano Kinderarmoedestichting slaan handen in elkaar tijdens het allereerste VIP Sinterklaasfeest is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Nieuwe cultuurbrochure Moorslede bevat weer mix van mooie namen: “Interesse wordt elk jaar groter”

In GC De Bunder is de nieuwe cultuurbrochure voorgesteld. De cultuurdienst wist ook voor dit jaar enkele mooie namen vast te leggen. Zo zijn er verschillende theatervoorstellingen, maar komen ook de liefhebbers van comedy volop aan hun trekken. Onder andere Han Solo en Urbanus zakken af naar Moorslede.
The post Nieuwe cultuurbrochure Moorslede bevat weer mix van mooie namen:

Lees meer »

Verdrinkingsdood van Delano roept nare herinneringen op bij Melissa: “Het verdriet om Mereltje gaat nooit meer weg”

Als iemand begrijpt wat de ouders van de kleine Delano (1) doormaken, dan is het Melissa Naeyaert (37) uit Ichtegem. De jongen verdronk nadat hij in een zwembadje in de tuin klauterde. Bijna dag op dag tien jaar geleden verloor Melissa haar dochtertje Merel (3) op een haast identieke manier. “Mijn hart zal nooit meer helemaal helen.”
The post

Lees meer »

ILVO stelt Vlaanderens eerste zaai-drone voor: “Minder druk op de bodem, en ook minder onkruid”

Op termijn kunnen landbouwers een zaai-drone gebruiken in plaats van zware machines, als ze nieuwe gewassen willen zaaien. Zeker op akkers die er slecht bijliggen kan zo’n drone nuttig zijn. ILVO, het Instituut voor Landbouw-, Visserij- en Voedingsonderzoek, heeft de drone uitgetest en spreekt alleen van voordelen. "Het enige nadeel, is het ontbreken van een goed wettelijk kader", zo klinkt

Lees meer »

Man aangehouden na burenruzie in Kruisem die fataal afloopt

In Ouwegem, een deelgemeente van Kruisem, is een man aangehouden door de onderzoeksrechter, na een burenruzie die uit de hand liep. De man zou zijn buurman hebben aangereden. Het slachtoffer overleed een paar dagen later aan zijn verwondingen. De 2 hadden al jaren ruzie over de aanbouw van een nieuw huis, waardoor waterschade was ontstaan. Het parket onderzoekt de zaak

Lees meer »

Alcoholverbod voor Brugse (46) die gewelddadige partner neerstak met aardappelmes

Nadat ze slaag had gekregen met een afstandsbediening ging C.L. haar partner te lijf met een aardappelmes. De 46-jarige Brugse stak de man vier keer, onder meer in de buik. Dat levert haar nu drie jaar voorwaardelijke celstraf op. Het slachtoffer zelf kreeg een jaar voorwaardelijk voor jarenlang partnergeweld.
The post Alcoholverbod voor Brugse (46) die gewelddadige partner neerstak

Lees meer »

Listige Pogacar wilde geel aan Evenepoel laten, die morgen maar 2 plaatsen beter moet doen om leider te worden: “Zou fantastisch zijn”

Na twee etappes heeft Remco Evenepoel (24) zijn eerste trui al beet in de Ronde van Frankrijk. Toen Tadej Pogacar ten aanval trok zat hij te ver, maar na een knappe achtervolging klokte Evenepoel dezelfde tijd in het algemeen klassement. De witte trui is een leuk souvenir, maar als Evenepoel morgen twee plekken voor Pogacar eindigt, pakt hij geel. “Dat

Lees meer »

Dierenrouwplaats is meerwaarde voor baasjes van overleden dieren

Baasjes van gestorven dieren kunnen voortaan op de dierenrouwplaats op de nieuwe begraafplaats in de Groenestraat in Roeselare terecht om er hun geliefde dier te herdenken. “Een erg waardevol initiatief”, aldus Jan Behaeghel die vorige maand afscheid moest nemen van zijn tien jaar oude hond Boris.
The post Dierenrouwplaats is meerwaarde voor baasjes van overleden dieren appeared first on

Lees meer »

Charles De Ketelaere kan verschil niet meer maken in late invalbeurt: Rode Duivels uitgeschakeld op EK voetbal

De Rode Duivels zijn uitgeschakeld in de achtste finales op het EK voetbal in Duitsland. In de Merkur Spiel-Arena in Düsseldorf verloren de Belgen bij de laatste zestien met het kleinste verschil van Frankrijk: 0-1.
The post Charles De Ketelaere kan verschil niet meer maken in late invalbeurt: Rode Duivels uitgeschakeld op EK voetbal appeared first on KW.be.

Lees meer »

Waarom de Britten zo boos zijn dat ze morgen voor politieke aardverschuiving zorgen: “Ze trekken hier hun eigen tanden met nijptang omdat er geen geld is”

14 jaar conservatief beleid heeft de Britten arm, ziek en boos gemaakt. En daarom gaan ze straks massaal stemmen voor oppositiepartij Labour. Volgens de laatste peilingen staat het Verenigd Koninkrijk een heuse politieke aardverschuiving te wachten. “De Britten willen verandering”, zegt correspondente Lia van Bekhoven. Maar zal die er ook komen? En is er een kans dat de Brexit wordt

Lees meer »