AV Jabbeke scoort dankzij jeugdopleiding op BK veldlopen

Hermes Club Oostende heeft in Jabbeke een afdeling waar vooral de jeugd actief is. Op het BK veldlopen in Hulshout behaalde de club knappe prestaties. Scholier Willem Renders won goud. Zilver was er voor kadet Roel Damman en pupil Jérome Doom.

De drie jongeren doen het zowel op de piste als in de cross goed, vooral op de langere afstanden. Ze toonden eerder dit jaar al wat ze in hun mars hebben. Willem Renders uit De Haan werd in februari nationaal kampioen bij de eerstejaarsscholieren, nadat hij dat eerder als tweedejaarskadet was. Roel Damman uit Stalhille behaalde toen goud bij de eerstejaarskadetten. Jérome Doom uit Jabbeke was de sterkste pupil in het CrossCup Criterium.

Dat zij met zijn drieën op het BK opnieuw goed presteerden, is een pluim voor de werking van AV-Jabbeke. “We zijn bijzonder trots dat we voor een kleine club met zo’n 180 leden drie podiumplaatsen konden behalen”, zegt trainer Bram Damman. “We proberen zoveel mogelijk in te zetten op onze jeugdwerking. Veel volwassenen zijn er niet. Ouder dan zestien zijn er dat misschien een twintigtal. De andere atleten zijn jonger. Vanaf het tweede leerjaar is er bij de benjamins vooral een goede instroom. We proberen de jongeren ook zoveel mogelijk te stimuleren om aan wedstrijden mee te doen, al is dat geen verplichting.”

Nieuwe accommodatie

Bij AV-Jabbeke doet men alle atletiekdisciplines. Wekelijks zijn er trainingen op de sintelpiste nabij het Bogaertstadion, waar ook het clublokaal is gevestigd. “Een polsstokstand hebben we niet. Maar we zijn alvast uiterst blij dat onze accommodatie vernieuwd wordt”, aldus Bram Damman. “Volgend jaar starten de werkzaamheden aan de vernieuwde piste in kunststof en aan de spring- en werpstand. Dat kan onze trainingen alleen maar bevorderen.”

Nu zondag 3 december organiseert HC Oostende Jabbeke de eerste Drie Zwanencross, nabij het Vrijetijdscentrum in Vlamingveld in Jabbeke. Inschrijven kan via atletiek.nu. (ACR)

The post AV Jabbeke scoort dankzij jeugdopleiding op BK veldlopen is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Woonzorgcentrum in Wommelgem lanceert eigen vervoersservice: “Makkelijker om van en naar ons dagcentrum te komen”

In Wommelgem lanceert woonzorgcentrum Hof ten Dorpe haar eigen vervoersservice. Mensen die naar het dagcentrum gaan, kunnen voortaan thuis opgehaald en afgezet worden via aangepast vervoer. "Het ontzorgt de familie en het geeft de bezoekers de mogelijkheid om langer thuis te kunnen wonen, maar toch een zinvolle dagbesteding te hebben", zegt directeur Paul Stevens.

Lees meer »

’t Ferm viert zesde verjaardag met volledig nieuwe huisstijl: “Producten in de kijker zetten”

‘t Ferm, de organisatie die zinvolle dagbesteding aanbiedt aan vijftien mensen met een beperking, bestaat zes jaar. Die verjaardag wordt gevierd met een nieuwe huisstijl en een nieuw logo. “Met de nieuwe huisstijl en het logo zetten we ook de verschillende producten die we maken in de kijker”, aldus Danny Demeersseman, coördinator van ’t Ferm.
The post ’t Ferm

Lees meer »

Toestand van Franse serieverkrachter Dominique Pelicot “verergerd”, keert “in het beste geval pas maandag” terug naar rechtbank

Dominique Pelicot, de Franse zeventiger die zijn vrouw Gisèle Pelicot jarenlang heeft gedrogeerd en liet verkrachten door tientallen mannen, zal “in het beste geval” pas maandag voor de strafrechtbank van Vaucluse kunnen verschijnen. De man is al drie dagen op rij ziek en afwezig en zijn toestand is nog “verergerd”, meldt de voorzitter van het hof, Roger Arata.

Lees meer »

“Wat als ik niet Tyreek Hill was? Was dan het ergste gebeurd?”: bodycambeelden tonen hoe NFL-ster hardhandig wordt geboeid en wat de aanleiding was

De politie van Miami heeft bodycambeelden vrijgegeven die meer duidelijkheid brengen over de confrontatie van American Football-vedette Tyreek Hill (30) met de politie. De speler van Miami Dolphins werd zondag op weg naar het stadion voor de openingsmatch staande gehouden omdat hij zijn gordel niet droeg en te snel reed. Al snel escaleerde de situatie. “Wat als ik niet Tyreek

Lees meer »

Politie Polder houdt nieuwe actie om overlast in station Diksmuide in te perken

Politiezone Polder hield dinsdag een nieuwe gerichte controleactie aan het station van Diksmuide om daar overlast in te perken. Het station staat er al langer om gekend. Uiteindelijk ging het om een ontradende actie en konden er geen inbreuken of drugsbezit worden vastgesteld.
The post Politie Polder houdt nieuwe actie om overlast in station Diksmuide in te perken appeared

Lees meer »

53-jarige fietser komt om bij aanrijding

In Kontich is vrijdagavond een 53-jarige man om het leven gekomen toen hij op de fiets in aanrijding kwam met een wagen. Dat bevestigt de lokale politiezone Hekla. De 24-jarige bestuurder van de wagen bleef ongedeerd.

Lees meer »

Charlot (53) verhuurt tentjes voor slaapfeestjes: “Maak je slaapfeestje compleet”

Charlot Senesael (35) uit Pollinkhove ontwikkelde een leuk concept voor slaapfeestjes. Ze verhuurt namelijk slaaptentjes in verschillende thema’s. “Het zijn kant-en-klare pakketten”, zegt Charlot. “We komen de tentjes zelf opzetten indien gewenst.”
The post Charlot (53) verhuurt tentjes voor slaapfeestjes: “Maak je slaapfeestje compleet” appeared first on KW.be.

Lees meer »

Opnieuw stijging in aantal inschrijvingen bij Howest: hogeschool verwelkomt dit jaar 11.000 studenten

Howest kan opnieuw knappe inschrijvingscijfers voorleggen voor het academiejaar 2024-2025. De hogeschool verwelkomt dit jaar 11.000 studenten op haar campussen in Brugge, Kortrijk en Oudenaarde. Deze groei van 10% bevestigt de aantrekkingskracht van Howest bij studiekiezers, die kiezen voor de innovatieve en praktijkgerichte opleidingen van de hogeschool.
The post Opnieuw stijging in aantal inschrijvingen bij Howest: hogeschool verwelkomt dit

Lees meer »