Studenten Vives hogeschool Roeselare ontwikkelen groenteburger

Jaarlijks worden heel wat groenten weggegooid. Velen van hen halen de winkelrekken niet omdat ze er net iets anders uitzien of te klein zijn. Dat inspireerde zes studenten van Vives Roeselare om een duurzame groenteburger Burgerzin te ontwikkelen.

Yentl Gruyaert: “Burgerzin is de naam van onze duurzame groenteburger op basis van vergeten groenten. De hoofdingrediënten zijn witloof en koolraap. Het resultaat: een smaakvolle plant based burger. Onze burger kopen kan voor slechts 6 euro per verpakking. Je kan het team volgen via Instagram en Facebook. (Instagram: Burger_zin en Facebook: burgerzin). We zien: Yentl Gruyaert, Simon Deman, Jari Demeulenaere, Helena Van Nieuwenhuyse, Amber Van Hyfte en Arthur Annendyck. (RV/gf)

The post Studenten Vives hogeschool Roeselare ontwikkelen groenteburger is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Jotka Bauwens leert dans aan op Oostendse zeedijk

Theater aan Zee gaf choreografe Jotka Bauwens de opdracht een dans te maken rond het thema generaties. Het resultaat is een mooi duet met haar moeder. Elke dag om 15 uur leert ze de dans aan en op de slotdag van het festival is er een groepsuitvoering op het strand. Dansers en kijkers zijn welkom.
The post Jotka Bauwens

Lees meer »

Mysterieuze weldoenster laat al haar huizen na aan huurders: “Dat er in deze tijd zulke lieve mensen bestaan, is hartverwarmend”

Bram Brekelmans kan zijn geluk niet op. De eigenares van zijn woning, die in februari op 87-jarige leeftijd overleed, heeft hem zijn huurwoning geschonken. Over twee weken bevestigt hij met een handtekening het legaat en mag hij zich eigenaar noemen van de twee-onder-eenkapwoning in het Limburgse Vaals. En hij is waarschijnlijk niet de enige in het dorp die een complete

Lees meer »

“Er zijn geen woorden voor de ontreddering”: drie meisjes die omkwamen bij mesaanval tijdens Taylor Swift-dansles krijgen gezicht

De politie van Merseyside heeft de namen vrijgegeven van de drie slachtoffertjes die gisteren omkwamen bij een mesaanval in een dansschool in het Engelse Southport. Het gaat om Bebe King (6), Elsie Dot Stancombe (7) en Alice Dasilva Aguiar (9). Bebe en Elsie overleden gisteren aan hun verwondingen, Alice vanmorgen. Volgens een tante van Alice zijn haar ouders “ontroostbaar”.

Lees meer »

Fietsers verkennen landbouwbedrijven van Rekkem en Lauwe

Op zondag 25 augustus kunnen fietsers, voor de 16de keer ondertussen, op verkenning trekken langs de landbouwbedrijven van Rekkem en Lauwe. Het evenement, een organisatie van verschillende verenigingen, is al jaar en dag een succesverhaal. “En afsluiten doen we met een heerlijk stukje beenhesp.”
The post Fietsers verkennen landbouwbedrijven van Rekkem en Lauwe appeared first on KW.be.

Lees meer »

EXCLUSIEF. Van uithoudingsrace tot oldtimerrally: dit is de Mille Miglia. “Eigenlijk komen we hier 5 dagen het varken uithangen”

Vorig jaar in de cinema en nu op Amazon Prime: ‘Ferrari’. De film over het leven van Enzo Ferrari, de man achter het befaamde automerk, focust zich op het jaar 1957. Hoofdgebeurtenis daarin? De Italiaanse uithoudingsrace Mille Miglia die toen in zijn originele vorm voor het laatst plaatsvond. “Eén van de meest tot de verbeelding sprekende (en decadente) auto-evenementen ter

Lees meer »