Sint verwent jong en oud met lekkers en theater

Wie er nog aan twijfelt: Sinterklaas is in het land. Zo bracht de algoede man een bezoekje aan de leden van de sociaal-culturele seniorenvereniging Vief. Tijdens hun kaartnamiddag in ontmoetingscentrum Oud Stadhuis kregen de deelnemers speculoos en chocolade toegestopt.

De Sint blijft nog eventjes plakken in Gistel. Op woensdag 6 december om 14.30 uur organiseren buitenschoolse opvang De Zonnebloem, de dienst Jeugd en de Gezinsbond een leuke theatervoorstelling voor klein en groot, vol spanning en gekke momenten. Kinderen betalen 5 euro (gebruikers van de vrijetijdspas genieten 50 procent korting) en volwassenen 2 euro. Tickets vandaag nog te verkrijgen bij De Zonnebloem (Pol Gernaeystraat 2), het Sociaal Huis (Bruidstraat 1) en Zonnewijzer (Bruidstraat 9) en via 059 27 98 71. (TVA/foto PM)

The post Sint verwent jong en oud met lekkers en theater is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Danny Geldof staat al decennialang op de planken: “De stress gaat weg eens ik mijn eerste zin zeg”

Dertig jaar speelde Danny Geldof in de Ieperse Revue. ‘Tjeppen de Stotteraore’ werd het typetje waarmee hij nog steeds aangesproken wordt in de straten van Ieper. Nu staat hij op de planken met Flor Barbry’s Volkstoneel voor Frans-Vlaanderen. “Volkstoneel speel je zoals je thuis spreekt in de keuken”, vertelt Danny.
The post Danny Geldof staat al decennialang op de

Lees meer »

Bergen van zand en zeewier en vis tussen de modder: veel schade na storm Helene in VS, dodental stijgt tot boven de 60

Het dodental in de Verenigde Staten door Helene, de storm die vrijdag als orkaan van de vierde categorie aan land kwam in Florida, is opnieuw verder opgelopen. Het staat vast dat nu minstens 63 mensen om het leven zijn gekomen. Er wordt nog altijd druk gezocht naar overlevenden. Hulpverleners worden daarbij op sommige plekken gehinderd doordat bruggen zijn ingestort als

Lees meer »

‘The Simpsons’ zet kijkers op het verkeerde been met eerste aflevering van 36ste seizoen: “Nee, dit is niet het einde van de reeks”

Fans waren stomverbaasd toen ze op zondag naar de eerste aflevering van seizoen 36 van ‘The Simpsons’ keken. Op hun tv-scherm verscheen namelijk plotseling de melding ‘Final series’. Bovendien gebruikte voormalig schrijver van de serie, Conan O’Brien, de opvallende woorden in zijn speech: “Het is een eer om hier te zijn voor de laatste aflevering.” Maar betekent dit na 35

Lees meer »

Waterfactuur wordt 28 euro duurder onder nieuwe Vlaamse regering

Nu het Vlaamse regeerakkoord er is en de Vlaamse ministers de eed hebben afgelegd, sijpelen de concrete plannen van de nieuwe regering stilletjes aan door. Zo zal de waterfactuur voor een gemiddeld gezin onder de nieuwe Vlaamse regering duurder worden. Dat heeft minister-president Matthias Diependaele (N-VA) gezegd in een interview met onze krant.

Lees meer »

Oud Gemeentehuis in Rumbeke volledig gerestaureerd

In het najaar 2023 startten de restauratiewerken aan het Oud Gemeentehuis op het Kerkplein. De voormalige notariswoning en ook bepaalde binnenelementen zijn beschermd en dus belangrijk om te vrijwaren. Een grondige restauratie van het hoofdgebouw drong zich op. Als onroerend erfgoedstad is Stad Roeselare trots het Oud Gemeentehuis weer in zijn oorspronkelijke staat te herstellen.
The post Oud Gemeentehuis

Lees meer »