LIVE EUPEN-KORTRIJK. Aftrap! Wie wint kelderkraker Am Kehrweg?

De terugronde begint voor Eupen en KV Kortrijk met een heuse kelderkraker. De Panda’s staan momenteel 13de, de Kerels allerlaatst. Wie doet een goeie zaak onderin? Volg alles op de voet in onze liveblog! Voorlopig staat het nog 0-0. 

Meer krantenkoppen in België

Niemand minder dan Vincent Kompany bezoekt 200 jeugdspelertjes van KSV Bornem: “Als de kinderen lachen, dan weet je dat het goed zit”

Hoog bezoek in Bornem, waar niemand minder dan Vincent Kompany zondag een bezoekje bracht aan voetbalclub KSV Bornem. Liefst 200 spelertjes konden hun kunnen tonen aan de huidige coach van Bayern München. Maar hoe belandde de gewezen kapitein van de Rode Duivels en Manchester City nu bij een ploeg uit de Antwerpse provinciale reeksen?

Lees meer »

Collega’s uit ‘Thuis’ reageren fel op uitspraken van actrice Lynn Van den Broeck: “Geen sprake van angstcultuur bij ‘Thuis’”

Het Thuishuis, het productiehuis achter de VRT 1-soap ‘Thuis’ reageert op de uitspraken van actrice Lynn Van den Broeck over de angstcultuur die heerst op de set. Ook collega-acteurs Katrien De Ruysscher en Wim Stevens zijn fel voor de uitspraken van Van den Broeck: “Ik wil met klem tegenspreken dat er op de set van ‘Thuis’ een angstcultuur heerst.”

Lees meer »

Oxfam Wereldwinkel Kortrijk organiseert opnieuw SWAP & Cocktails

Op zaterdag 5 oktober organiseert Oxfam Wereldwinkel Kortrijk in samenwerking met Stad Kortrijk, Howest en Maria’s corner terug een SWAP & Cocktails. Dit jaar gaat de SWAP door in de Deelfabriek in de Rijkswachtstraat, van 11 tot 17 uur. Van 16 september tot en met 28 september (en ter plaatse) kan jij jouw oude kledij binnenbrengen bij de deelnemende partners.<br

Lees meer »

Politie Hageland kan voortaan ook kleine diefstallen meteen beboeten

Daders van kleine winkel- of fietsdiefstallen krijgen in het Hageland voortaan een geldboete die ze meteen moeten betalen. Agenten kunnen zo’n ‘Onmiddellijke Minnelijke Schikking’ (OMS) al uitschrijven bij festivals of fuiven als jongeren bijvoorbeeld drugs op zak hebben. Dat wordt nu uitgebreid naar andere kleine misdrijven.

Lees meer »

Ambachtendag De Klondiker overtreft alle verwachtingen

De eerste editie van de Ambachtendag, georganiseerd door huisbrouwerij Klondiker, was meteen een schot in de roos. Een twintigtal ambachtslieden demonstreerden zaterdag 31 augustus de passie voor hun vak. Zo’n 800 bezoekers wandelden geïnteresseerd door de Spoorweglaan. Ze hadden oog voor: de hoedenmaakster, de imker, de pottendraaiers, de smeden, de schaliedekker, de juwelenontwerpers, de kantklossers,
The post Ambachtendag De

Lees meer »

Eerste plannen voor Pittems lokaal dienstencentrum bekend

Tijdens de gemeenteraad van maandagavond 2 september werd tijdens de variaronde een tipje van de sluier rond een toekomstig lokaal dienstencentrum opgelicht. De oppositie bracht ook de proefopstelling met verkeersremmers in de Kasteeldreef en Kolonel Naessensstraat ten berde.
The post Eerste plannen voor Pittems lokaal dienstencentrum bekend appeared first on KW.be.

Lees meer »

Voorstel drastische verhoging toeristenbelasting zaait onrust in Italië: “Dit is paniekzaaien”

Italië kampt al jaren met overtoerisme. In Venetië, Florence en de Cinque Terre werden al maatregelen zoals entreegeld ingevoerd en nu overweegt de regering Meloni ook een aanzienlijke verhoging van de toeristenbelasting om “toeristen verantwoordelijker te maken”. Het voorstel wekt woede op bij toerismeorganisaties, die vrezen dat buitensporige verhogingen toeristen zullen afschrikken: “Laten we toeristen niet wegjagen met buitensporig hoge

Lees meer »

Gratis trainingen om kennis te maken met waterpolo

Op vrijdag 13 en 20 september houdt de Roeselaarse Zwemvereniging twee gratis kennismakingstrainingen om de jeugdwerking een nieuwe boost te geven. De laatste jaren zag de club namelijk een dalend aantal inschrijvingen.
The post Gratis trainingen om kennis te maken met waterpolo appeared first on KW.be.

Lees meer »

Lichaam gevonden in Anderlecht: wetsdokter komt ter plaatse

De hulpdiensten werden zondagmorgen opgeroepen omdat passanten een lichaam opmerkten in het kanaal langs de Nijverheidskaai in Brussel. De brandweer kwam ter plaatse en bracht het levenloze lichaam aan wal. Een wetsdokter kwam ter plaatse en moet uitsluitsel geven over de doodsoorzaak.

Lees meer »

Gloednieuwe Franse kerncentrale van Flamanville dag na opstart stilgelegd

Welgeteld één dag nadat de Franse kerncentrale van Flamanville is opgestart, meldt elektriciteitsproducent EDF dat de installatie “automatisch is uitgeschakeld”. Er worden nu technische controles en analyses uitgevoerd, alvorens de kerncentrale opnieuw wordt opgestart. “Het gaat om een complex proces dat tot onderbrekingen kan leiden en dat talloze tests vereist”, luidt het bij EDF.

Lees meer »

KIJK. “Mijn tijd? I don’t care, ik heb gewonnen”: polsstokspringer Mondo Duplantis wint gehypet duel van hordeloper Warholm op 100m

Mondo boven. In een fel gehypete tweestrijd op 100 meter met de Noor Karsten Warholm (28), wereldrecordhouder op de 400 meter horden, heeft de Zweedse polsstokspringer Duplantis (24) nogmaals zijn uitzonderlijke klasse getoond. De wereldrecordhouder in het polsstokspringen haalde het in een straffe tijd van 10.37. De aanleiding van het ludieke duel in Zürich, aan de vooravond van de Diamond

Lees meer »