Geslaagd eerste grootouderfeest bij Pinokio

Naar aanleiding van zijn 35ste verjaardag heeft kinderdagverblijf Pinokio in Meulebeke vorige week woensdag voor het eerst een grootouderfeest georganiseerd.

137 grootouders tekenden present, samen met de 48 kinderen, de vijf begeleiders van Pinokio en veertien vrijwilligers. De kapoentjes brachten een welkomstdansje, waarna de opa’s en de oma’s konden genieten van een stuk taart met koffie. Voor alle grootouders was er ook een gouden plaat voorzien.

Kinderdagverblijf Pinokio werd opgericht in 1989 in de Rijselstraat 4, en opende na drie decennia een tweede vestiging, in de Marialoopsteenweg 28. Het wordt geleid door Elke, Fangio, Romy, Elien en Liselotte. (LB/foto Luc)

The post Geslaagd eerste grootouderfeest bij Pinokio is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Golfbiljartclub De Transstekkers komt feestelijk bijeen

In café Transit aan de Torhoutsesteenweg is golfbiljartclub De Transstekkers feestelijk bijeengekomen. De laureaten van het voorbije seizoen werden figuurlijk in de bloemetjes gezet. Patrick Vanbelle toonde zich de sterkste en werd kampioen vóór Kevin Daenekindt en Wim Devos. De rode lantaarn ging naar Nico Baert. Het bestuur van de vereniging bestaat uit voorzitter Tom
The post Golfbiljartclub De

Lees meer »

Streekproductenfestival Da’Smakt viert jubileum: “Blij dat Damme er staat als culinair merk op deze twintigste editie”

Het streekproductenfestival Da’Smakt viert een mooi jubileum. Op zondag 6 oktober is het evenement, dat voor de derde keer plaatsvindt in de Zustertuin, aan de twintigste editie toe. Naast de lokale lekkernijen van meer dan dertig standhouders kun je er ook genieten van een streepje livemuziek.
The post Streekproductenfestival Da’Smakt viert jubileum: “Blij dat Damme er staat als culinair

Lees meer »

KIJK. Oeps: topje van ‘Modern Family’-actrice zakt af tijdens virale Tiktok-trend

Wie op TikTok zit zal ongetwijfeld deze trend al hebben zien passeren: koppels die op het nummer ‘Upside Down’ van Jack Johnson hun wederhelft ondersteboven draaien. Ariel Winter, vooral bekend als Alex Dunphy in de sitcom ‘Modern Family’, wou hetzelfde doen met haar vriend Luke Benward. Al draait het dansje eerder uit op een striptease, want Ariels borsten worden ontbloot

Lees meer »

Zeldzame ringvormige zonsverduistering te zien op zuidelijk halfrond

Op het zuidelijk halfrond was woensdag een zeldzame ringvormige zonsverduistering te zien. De eclips wordt ook wel ‘ring van vuur’ genoemd door zijn rode kleur. Bij een ringvormige zonsverduistering bedekt de maan de zon op de buitenste ring na omdat de maan op dat moment te ver van de aarde staat om de zon volledig te bedekken.

Lees meer »

Lo-Reninge legt sterretjesweide en -register aan: “Als kleine gemeente mogen we fier zijn op deze realisatie”

Lo-Reninge heeft voortaan een sterretjesweide. Die werd op maandag 30 september ingehuldigd op de begraafplaats in Pollinkhove. Het is een rustige, groene plek waar ouders en familieleden hun overleden sterrenkindje kunnen herdenken.
The post Lo-Reninge legt sterretjesweide en -register aan: “Als kleine gemeente mogen we fier zijn op deze realisatie” appeared first on KW.be.

Lees meer »

KIJK. Miraculeuze redding: tweejarig jongetje vanonder puin gehaald in Nepal, dodentol na overstromingen loopt op tot 200

In Nepal zijn nu al minstens 200 mensen omgekomen door de overstromingen en aardverschuivingen veroorzaakt door zware regenval, vooral in de hoofdstad Kathmandu. Dat zegt het Nepalese ministerie van Binnenlandse Zaken maandag. Volgens de laatste cijfers zouden er ook 127 gewonden zijn gevallen en zijn nog 26 mensen vermist, zei de woordvoerder van het ministerie, Rishi Ram Tiwari.

Lees meer »

Israël wist exact waar hij zat en hoe groot zijn bunker was: dood van Hezbollah-leider Nasrallah is resultaat van jarenlang inlichtingenwerk

De Israëlische luchtmacht heeft de afgelopen week binnen 36 uur ongeveer 2.000 doelen getroffen in Libanon. Met als kers op de taart de dood van Hezbollah-leider Hassan Nasrallah (64). Zijn dood en die van andere kopstukken van Hezbollah blijken het resultaat te zijn van jarenlang inlichtingenwerk door de Israëlische geheime dienst.

Lees meer »

Nijzeke-Kermis in Sint-Denijs viert 40-jarig bestaan

Tijdens het eerste weekend van oktober zijn ze op Den Dries in Sint-Denijs toe aan de 40ste editie van Nijzeke-Kermis. “Toen ik samen met mijn echtgenote, Magda, in 1985 begon met café Driwiski, bliezen we samen met enkele enthousiaste buren nieuw leven in de plaatselijke wijkkermis. Deze was toen gereduceerd tot een nieuwelingenkoers”, vertelt Guy Thibaut.
The post Nijzeke-Kermis

Lees meer »

Beerschot annuleert verjaardagsfeest voor 125-jarig jubileum van zondag: “Door huidige sportieve situatie niet juiste moment”

Na de stopgezette derby Antwerp-Beerschot bestaat het risico dat de Beerschotfans vrijdagavond op Westerlo ook amok zullen maken. Westerloburgemeester Guy Van Hirtum heeft na overleg met de politie en club over het risicogehalte beslist dat Beerschotfans toegelaten zijn in het uitvak: “We kregen een gunstig advies en gaan ervan uit dat de wedstrijd sportief en correct zal verlopen.”

Lees meer »

Conner Rousseau na het Vlaamse regeerakkoord: “Dat incident met Annick De Ridder vond ik kei-ambetant, maar we gaan binnenkort iets drinken”

Historisch. Zo noemt Vooruit-voorzitter Conner Rousseau het Vlaamse regeerakkoord. “Wacht maar tot je ziet waar we allemaal geld in pompen.” Maar of de sfeer goed zit? Voor de Vlaamse regering goed en wel begonnen is, joeg hij N-VA al met enkele pittige uitspraken de gordijnen in. “Ik vond dat kei-ambetant. Ik heb meteen naar Annick De Ridder gebeld. We gaan

Lees meer »

Hier kan je genieten van de stilte in Roeselare

STIL RSL, zo heet een kleine brochure die een aantal stilte- en prikkelarme plekken in de stad beschrijft. “We hebben er nu 29 maar hopen bij een volgende druk nog nieuwe plekjes te vinden”, zegt schepen Michèle Hostekint.
The post Hier kan je genieten van de stilte in Roeselare appeared first on KW.be.

Lees meer »