Kortrijk Spurs doet met zege in Luik goede zaak voor top vijf in BNXT League

Op de twaalfde speeldag heeft Kortrijk Spurs vrijdag een goede zaak gedaan in de strijd om de top vijf in het Belgische luik van de BNXT League. Kortrijk ging met 83-85 winnen in Luik.

Bij de rust keek Kortrijk nog tegen een 42-35 achterstand aan. In het derde kwart (25-27) knabbelden de Spurs daar wat van af en in het slotkwart (16-23) gingen ze op en over de Luikenaars. Dat gebeurde wel pas in money time. Met minder dan een halve minuut op de klok had Luik nog altijd drie punten voorsprong (81-78). Nadat de bezoekers op 81-82 waren gekomen, nam Luik weer heel even het voortouw (83-82 op acht seconden van het einde), maar met een driepunter besliste Brevin Pritzl het duel in het voordeel van Kortrijk. Met 20 punten was Pritzl topscorer van de partij. Jayden Gardner (13 ptn, 9 rbds, 3 assists) was de andere sterkhouder van Kortrijk.

Kortrijk derde

Met 18 punten is Kortrijk in de stand derde, op gelijke hoogte van Oostende en Antwerp, die een wedstrijd minder speelden. Brussels, Mechelen en Luik nemen met 17 punten de plaatsen vier tot zes in. Ze hebben wel maar een punt voorsprong op Limburg United, dat twee wedstrijden minder speelde. Zaterdag spelen de Limburgers op verplaatsing bij Bergen. Antwerp ontvangt dan Aalst en ook een Clasico tussen Oostende en Charleroi staat op het programma.

The post Kortrijk Spurs doet met zege in Luik goede zaak voor top vijf in BNXT League is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

“120.000 euro privégeld verloren en huwelijk op de klippen gelopen”: zowel Ina (39) als Pieter-Jan (32) moesten hun bedrijf failliet laten gaan

In de eerste helft van dit jaar zijn in Vlaanderen 3.537 ondernemingen failliet gegaan, een record. Steeds meer ondernemers laten zich bijstaan in hun zoektocht naar een nieuwe professionele activiteit, zoals Ina De Quint (39) uit Hoevenen (Stabroek) en Pieter-Jan Wouters (32) uit Boom. “Ik heb 120.000 euro privégeld in mijn zaak gestoken en dat geld is nu weg”, zegt

Lees meer »

Gerdy Haes stopt als algemeen directeur van Zorgbedrijf Harelbeke

Zorgbedrijf Harelbeke zette een maand geleden de samenwerking stop met algemeen directeur Gerdy Haes. Dat raakte nu pas bekend. Dat het volgens sociale media wegens ‘toxisch leiderschap’ zou zijn, ontkent voorzitter Lynn Callewaert met klem. “Dat klopt absoluut niet. Er waren meningsverschillen rond de aansturing van het zorgbedrijf.”
The post Gerdy Haes stopt als algemeen directeur van Zorgbedrijf Harelbeke

Lees meer »

Agressor (37) slaat brandweerman hersenschudding op kerstmarkt

Een 37-jarige man uit Nieuwpoort riskeert een effectieve celstraf van zes maanden nadat hij een vrijwillig brandweerman aanviel op de kerstmarkt. Hij sloeg de man een hersenschudding. K.D., die al 21 veroordelingen op zijn palmares heeft, minimaliseerde de feiten. “Hij had me eerst uitgedaagd”, klonk het.
The post Agressor (37) slaat brandweerman hersenschudding op kerstmarkt appeared first on KW.be.

Lees meer »

‘Turkse investeerders’ van Eendracht Aalst laten weer van zich horen: “Zelfs al zetten ze ons buiten, vinden we een manier om onze wedstrijden te spelen”

Een dag nadat de stad Aalst de sloten van het Pierre Cornelisstadion liet vervangen en de Turkse ‘investeerders’ samen met hun Eendracht Aalst dus op straat staan, sturen die opnieuw een communiqué de wereld in. Aan blufpoker ook deze keer opnieuw geen gebrek. “Het faillissement van de SC Eendracht Aalst is dit jaar, volgend jaar en op geen enkel moment

Lees meer »

Van zeepje in de badkamer tot een portier aan de deur: volgens deze criteria krijgen Vlaamse hotels hun sterren

Hotel La Réserve in Knokke behoort tot de weinige hotels in ons land met de allerhoogste classificatie: vijf sterren superior. Maar wat houdt dat precies in? En worden hotels in het buitenland net zo streng beoordeeld? Wij geven een overzicht van de specifieke voorwaarden per sterrenniveau. Professor Toerisme Jan van der Borg schat in wat deze sterren nog waard zijn.

Lees meer »