Diamant voor Gabriël en Marie-Jeanne

Gabriël Callewaert en Marie-Jeanne Van Gampelaere zijn naar aanleiding van hun zestigste huwelijksverjaardag ontvangen in het gemeentehuis.

Gabriël werd in Roeselare geboren op 27 september 1938, Marie-Jeanne op 2 november 1941 in Dentergem. Ze leerden elkaar kennen tijdens een opendeurdag in de landbouwschool in Tielt, en later op de kermis. Ze trouwden in Dentergem op 22 november 1963. Nu wonen ze in de Melkerijstraat 4 in Ardooie.

Gabriël en Marie-Jeanne kregen twee kinderen. Geert is getrouwd met Sandra Vancoillie, Kris met Katrien Goemare. Geert en Sandra zijn de ouders van Kimberly en Angelo, en van Robbe en Justine. Kris en Katrien zijn de ouders van Alexy en Mathieu, van Victor, en van Leonie. Alizée is als achterkleinkind het oogappeltje van de familie.

Gabriël heeft zijn hele leven op de boerderij gewerkt, een gemengd landbouwbedrijf, met koeien en varkens en groenteteelt. Zijn hobby vond hij bij de paarden. Gabriel had zijn paard voor het werk op het land. Maar ook de paardensport interesseerde hem. Zelf rijden was niet aan hem besteed, maar hij was – net als zijn vrouw – een fan van zijn kleinkinderen. Hij is een actief lid van de Landelijke Rijvereniging. Hij is ook lid van de seniorenvereniging Vief. (foto JM)

The post Diamant voor Gabriël en Marie-Jeanne is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Koningin Elizabeth verkozen tot grootste Britse culturele icoon

Koningin Elizabeth is gekozen tot het grootste “culturele icoon” van het Verenigd Koninkrijk in de afgelopen negentig jaar. Dat is de uitkomst van een onderzoek waar verschillende Britse media over schrijven. De British Council, de internationale culturele instelling die de taal en cultuur van het land promoot, had het onderzoek laten uitvoeren ter ere van het 90-jarig bestaan.

Lees meer »

Nathan Verheule wil met SV Moorsele promoveren naar derde provinciale

SV Moorsele B speelde vorige speeldag 0-0 op FC Marke B en krijgt komende zaterdag buur FC Dadizele B over de vloer. Moorsele doet het met een gedeelde zesde plaats niet onaardig en is op eigen veld favoriet tegen de Dadizeelse buren. “Of die derby leeft? Tegen Menen stonden de zenuwen meer gespannen”, weet speler Nathan Verheule (21).
The

Lees meer »

Robin Ramaekers en Stijn De Smet zien elkaar terug na aanval in Beiroet: “Wat tijd nodig om te plaatsen en te verwerken”

De Zonhovense VTM-oorlogsjournalist Robin Ramaekers heeft een foto gedeeld op sociale media waarop hij te zien is met cameraman Stijn De Smet. De twee werden aangevallen toen ze een reportage wilden maken in de Hezbollah-wijken in Beiroet. “Kogelwonde, gebroken oogkas, gekneusde ribben doen pijn, maar vooral aan de binnenkant wat tijd nodig om te plaatsen en te verwerken”, schrijft hij.

Lees meer »

Boomhut en spannende kabelbaan maken Pastoorsbos in Beveren de plek voor speelplezier en avontuur

Het vernieuwde speelplein in het Pastoorsbos is dé plek waar speelplezier en avontuur hand in hand gaan. “Na een grondige renovatie, gebaseerd op de ideeën van de jeugdbewegingen in Beveren, is dit groene speelparadijs weer helemaal klaar om bezocht te worden”, aldus schepen Matthijs Samyn. Op zaterdag 28 september werd het vernieuwde speelplein feestelijk geopend.
The post Boomhut en

Lees meer »

Koreaanse Miss Universe-kandidaat: “Ik wil de wereld verbluffen, hoe kan een 80-jarige zo gezond zijn?”

Ze werd bijna een decennium voor de eerste Miss Universe-verkiezing in 1952 geboren: Choi Soon-hwa, de Zuid-Koreaanse kandidaat van 80 jaar oud. Eerder deze maand werd bekend dat ze maandag een van de finalisten in eigen land is. Maandag strijdt ze met 31 andere deelnemers voor een kans Zuid-Korea te vertegenwoordigen bij de finale van Miss Universe in Mexico.

Lees meer »

Nyrstar buiten vervolging gesteld in Brussel

De beursgenoteerde vennootschap Nyrstar, de vroegere ­eigenaar van de gelijknamige zinkgroep, is buiten vervolging gesteld door de raadkamer van de Franstalige rechtbank van eerste aanleg van ­Brussel. Dat schrijft De Tijd donderdag.

Lees meer »

“Simone is heel lief, ik behoud volste vertrouwen in hem”: partners blijven pal achter verdachten in Frans verkrachtingsproces staan

In het Franse verkrachtingsproces zijn de partners van zeven medeverdachten aan het woord gekomen. Opvallend: stuk voor stuk blijven ze achter hun man staan. De lieftallige echtgenoot die zij kennen, kan in hun hoofd niet gerijmd worden met de griezel die een bewusteloze vrouw misbruikt. “Simone is heel lief, ik blijf het volste vertrouwen in hem behouden”, getuigde een 28-jarige

Lees meer »

Seksueel roofdier dat telkens aan de val wist te ontsnappen: de vele controverses rond Sean ‘Diddy’ Combs

‘It’s bad boy for life.’ De tekst van z’n grootste hit krijgt een bijzonder wrange nasmaak. Want Sean ‘Diddy’ Combs (54) blijkt niet simpelweg een bad boy, wel een seksueel roofdier van het ergste allooi. De rapper kijkt aan tegen meer dan honderd aanklachten voor seksueel misbruik, waarbij zelfs een kind van amper 9 jaar betrokken zou zijn. En zo

Lees meer »