Sportertjes scoren selfie met “peter die tegen Messi speelt”: “Zijn truitje kon ik nog niet krijgen”

Voetballer Brecht Dejaegere (32) ruilt de Amerikaanse competitie voor wat welverdiende winterrust bij zijn West-Vlaamse roots. In Ieper trainde hij met een groep kinderen uit de sportopleiding waarvan hij peter is. De jeugd vroeg hem uit over zijn match en gesprek met voetbalgod Messi.

“Amai, min boln zin of gevroren.” De temperatuur schommelde vrijdagvoormiddag rond het vriespunt tijdens de training van Brecht Dejaegere op het kunstgrasveld van KVK Westhoek in Ieper. De international die een carrière opbouwde bij Kortrijk, Gent en Toulouse, dolde als een klein kind tussen tientallen leerlingen van de sportafdeling Campus Minneplein GO! Ieper.

Getuige

“Brecht is peter van onze sportafdeling en hij is méér dan een peter op papier: elk jaar komt hij eens mee trainen”, vertelde voetballeerkracht Davy Durant (33). “We kennen mekaar van ’t schole”, aldus Brecht. “Davy en ik hebben allebei ‘regent’ Lichamelijke Opvoeding gestudeerd in Torhout. Hij was zelfs getuige op mijn trouw.”

Charlotte

“Op het einde van het voetbalseizoen kom ik telkens naar Ieper”, vervolgde Brecht, die in ‘zijn’ Kortemark ereburger werd en nu in Zedelgem woont. “De laatste training met deze schoolkinderen was in mei en nu lukt het weer om erbij te zijn.”

Nadat hij met Toulouse de beker pakte en met een onsterfelijke schorpioentrap de wereld verbaasde, verkaste Dejaegere naar de States om voor Charlotte FC te spelen.

“Welke taal sprak je tegen Messi?” Tijdens een selfie- en signeermoment na de training gaat het vaak over de match die Dejaegere in Amerika speelde tegen Miami, de club waar Lionel Messi sinds dit jaar speelt.

Mierda

“We spraken Spaans, ik heb vooraf nog vlug een beetje geoefend”, verklapte Brecht aan de 13-jarige Poperingenaar Merric Knockaert. Frankrijk was mierda, zou de Argentijnse superster aan Dejaegere gezegd hebben over zijn vorige club Paris Saint-Germain. “Je ziet dat Messi zich veel beter voelt bij Miami. Ik kon zijn ?truitje nog niet krijgen, maar wel dat van Sergio Busquets. Dat is ook niet slecht, hé. Moet ik nog iets tekenen matje?”

Hand voor mond

“Messi houdt steeds zijn hand voor zijn mond zodat niemand zou weten wat hij op het veld zegt”, duidde Davy terwijl hij enkele foto’s van het gesprek aan de kinderen toonde op zijn smartphone.

“I?k vind het geestig om voeling met de jeugd te hebben”, aldus Brecht die zijn 174 centimeter even vergeleek met de lengte van een 13-jarige leerling. “Ik was te klein”, zei hij. “De dag van vandaag moet je een zekere lengte hebben: minstens één meter tachtig. Allé grootn, ook nog een fotootje?”

Droomclub?

“De kleine mannen vinden dit super. Dat vond ik zelf ook toen ik zo oud was: ik keek op naar profvoetballers. Tijdens mijn carrière begon ik nooit te zweven dankzij mijn opvoeding en afkomst, dat typsich West-Vlaams nuchter boerenverstand. Geweune doen is al moeilijk genoeg. Ik ben graag terug in West-Vlaanderen, het bloed kruipt waar het niet gaan kan. Ik ben trots op mijn roots.”

In het grootste geheim verklapte Dejaegere nog zijn “droomclub”, toen leerlingen vroegen waar hij nog wil spelen. “Knip dat maar uit je artikel, het ligt nogal gevoelig!” (TP)

The post Sportertjes scoren selfie met “peter die tegen Messi speelt”: “Zijn truitje kon ik nog niet krijgen” is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

KIJK. Passagiers getuigen nadat hun vlucht noodlanding moest maken na hevige turbulentie: “Het leek alsof het vliegtuig was neergestort”

Afgelopen maandag moest een Boeing 787-9 Dreamliner van Air Europe een noodlanding maken in het Braziliaanse Natal nadat het toestel werd geteisterd door hevige turbulentie. “Mensen waren aan het schreeuwen en aan het rondlopen. Ik zag iemand vastzitten in het bagagevak!”, getuigt een vrouwelijke passagier. Het toestel was onderweg van Madrid naar Montevideo (Uruguay). “Maar van het ene op het

Lees meer »

Spermadonor die 550 kinderen verwekte, overweegt juridische stappen tegen Netflix: “‘The Man With 1000 Kids zit vol onwaarheden”

Het gespreksonderwerp van dit moment is ongetwijfeld de nieuwe Netflix-docu ‘The Man with 1000 Kids’. De reeks vertelt het verhaal van de Nederlander Jonathan Meijer, die maar liefst 550 kinderen heeft verwekt met zijn zaad. Jonathan is het echter niet eens met het beeld dat van hem wordt neergezet. In een interview met ‘Veronica Superguide’ beweert hij dat de documentaire

Lees meer »

Nieuw vrijetijdsaanbod voor jongeren in De Lovie vzw: “We willen zorg op maat bieden aan wie er nood aan heeft”

De Lovie vzw is een sociale organisatie actief in heel de Westhoek. Ze ondersteunen kinderen, jongeren en volwassenen met een verstandelijke handicap, andere beperking of verhoogde kwetsbaarheid. Om tegemoet te komen aan de nood aan vrijetijdsbesteding voor jongeren met ASS of een gedragsproblematiek en voor jongeren met een beperking werd een nieuw aanbod uitgewerkt onder de noemer JokiFun en Tjsakut

Lees meer »

Zemst plaatst kooien om duivenplaag aan te pakken

In Elewijt bij Zemst gaat de gemeente kooien plaatsten om duiven te vangen. De gemeente kampt al een tijdje met een duivenplaag. De gevangen duiven worden naar een opvangcentrum in Limburg gebracht. Aan de inwoners wordt ook gevraagd om de duiven niet voederen.

Lees meer »

Ex-Red Flame geeft eerste interview na bekendmaking anorexia: “Ik vlucht van het idee dat ik kan overlijden”

“Een tegenspeler zei dat ik er ziek uitzag. Mijn kleren zakten af. Vanaf dan werd het enkel erger.” Heel Vlaanderen leeft mee met voormalige Red Flame Tine Schryvers (31) die vanochtend heeft bekendgemaakt dat ze al acht jaar met een eetstoornis worstelt. Nu geeft ze voor het eerst een openhartig interview waarin ze dieper ingaat op haar ziekte, én de

Lees meer »

Peuter verdrinkt thuis in kinderzwembad

Het West-Vlaamse parket is een onderzoek gestart naar de dood van een peuter van 1 jaar. Het jongetje verdronk in een zwembadje bij hem thuis in de tuin. “Alles wijst op een tragisch ongeval”, zo zegt parketwoordvoerster Griet De Prest.

Lees meer »

JV Lo-Reninge mikt komend seizoen op de top drie

Na het behalen van de eindronde afgelopen seizoen wil JV Lo-Reninge dit seizoen nog een tikkeltje beter doen in vierde provinciale A. Het bestuur en de spelers spraken op de ploegvoorstelling hun ambities uit. Maxim Loontjens is een van de nieuwkomers.
The post JV Lo-Reninge mikt komend seizoen op de top drie appeared first on KW.be.

Lees meer »