Dames Avanti Brugge mikt op top drie

Het gaat uitstekend bij de dames van Avanti Brugge in tweede landelijke. Vorig seizoen was het een pak lastiger in eerste landelijke, en binnen de club werd besloten om een stapje terug te zetten. Coach Nathalie Ingelbrecht kwam over van Blankenberge en zette de ploeg weer op het juiste spoor.

Vorig weekend werd de maat genomen van Gentson en gingen de Brugse dames met drie punten naar huis, na een 46-51 overwinning. MVP werd ditmaal Jienke Struyve, met elf punten.

“O, maar daarmee ben ik echt niet zo erg bezig”, lacht ze. “Trouwens, ook Hayley Coopman en Eline Verbeest haalden de dubbele cijfers. Het is wel een vreemde match geworden. Toen we aankwamen, een uurtje voor aanvang van de match, stond iedereen buiten. Blijkbaar was er een brandje geweest in de sportzaal en was het niet duidelijk of de wedstrijd kon doorgaan. Gelukkig voor ons dus wel.”

“Het liep toch niet helemaal van een leien dakje”, stelt Aude Bernaert vast. “Gentson is een jonge en snelle ploeg die het ons knap lastig heeft gemaakt. Maar de warrige start van de match heeft zeker ook niet in hun voordeel gespeeld, en door onze ervaring hebben we toch het laken naar ons toe kunnen trekken.”

“In tegenstelling tot vorig seizoen staat er nu een hechte ploeg op het parket. We draaien mee aan de top, en daarin heeft onze coach zeker een hand. De sfeer is uitstekend en mentaal zit het helemaal snor. Dat zie je ook op training: er zijn bijna geen afwezigen en iedereen gaat voluit.”

“We zijn natuurlijk nog niet halfweg de competitie, maar iedereen is ervan overtuigd dat een topdrieplaats onze ambitie moet worden”, zegt Aude Bernaert. “Daarvoor zijn de thuismatchen tegen Roeselare en Houtem heel belangrijk. Als we de focus kunnen blijven houden en die twee wedstrijden tot een goed einde brengen, zijn we bijna halfweg”, besluit ze lachend. (GD)

Zaterdag 2 december om 19 uur in De Varens: Avanti Brugge Dames – Wytewa Roeselare

The post Dames Avanti Brugge mikt op top drie is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

En plots testen we massaal op covid: wat is er aan de hand?

Sinds vorige week zitten we opnieuw in een covidgolf en die is hoger en ingrijpender dan verwacht. De voorbije week steeg de vraag in apotheken naar 3.800 tests per werkdag. In september werden in totaal al 40.000 tests in apotheken verkocht, acht keer meer dan in coronaluwe maanden. Viroloog Marc Van Ranst waarschuwt: “In de ziekenhuizen kan dat weer voor

Lees meer »

Het nieuwe strijdtoneel van de supermarktoorlog is de zondagsopening: hoe Delhaize concurrent Colruyt pijn doet

De nieuwste veldslag in de supermarktoorlog in ons land wordt uitgevochten op zondagvoormiddag. Steeds meer supermarkten openen dan de deuren. Met resultaat: want ook de consument vindt massaal de weg op de dag des Heren. Een goudmijn voor de ene, een pijnlijk nadeel voor de ander. Of hoe Delhaize op zijn beurt grote concurrent Colruyt pijn doet. Wij gingen na

Lees meer »

KIJK. Joe Jonas schrapt verwijzing naar Diddy uit bekend nummer, ook in Sportpaleis zingt hij aangepaste versie

Joe Jonas (35) van de Jonas Brothers distantieert zich van Sean ‘Diddy’ Combs, nadat de Amerikaanse rapper is gearresteerd op verdenking van sekshandel en afpersing. De songtekst van de megahit ‘Cake By The Ocean’ is daarom aangepast. Wat eerst klonk als ‘I’ll be Diddy, you’ll be Naomi’, wordt nu gezongen als ‘I’ll be Watts, you’ll be Naomi’. Ook in het

Lees meer »

Eerste van drie politieke debatten Jess FM vanavond in GC Gilwe

Jess FM, de regioradio voor groot Menen, Wevelgem, Wervik en Ledegem, pakt in het vooruitzicht van de gemeenteraadsverkiezingen op zondag 13 oktober, driemaal uit met een politiek debat met de lijsttrekkers van Wervik, Wevelgem en Menen. ‘Het Groot Debat Wervik’ is vanavond vanaf 19 uur live in de theaterzaal van het GC Gilwe in de Wervikstraat in Geluwe.
The

Lees meer »

Fenomenale Pogacar brengt aanval van 100 kilometer tot een goed eind en schrijft wielergeschiedenis, Evenepoel eindigt vijfde

Superlatieven schieten tekort. Een fenomenale Tadej Pogacar (26) heeft zich na een geweldig nummertje tot wereldkampioen gekroond. Op 100 kilometer van de finish gooide de Sloveen een bommetje op de Bergstrasse en Remco Evenepoel en co zagen hem niet meer terug. Ben O’Connor en Mathieu van der Poel werden respectievelijk tweede en derde. Evenepoel bolde als vijfde over de streep.

Lees meer »

NBA-legende Dikembe Mutombo (58) overleden aan hersentumor

De Congolese NBA-legende Dikembe Mutombo is op 58-jarige leeftijd overleden aan kanker, zo maakte de Noord-Amerikaanse basketbalcompetitie maandag bekend via sociale media. Mutombo kwam tijdens zijn roemrijke carrière in de NBA uit voor zes verschillende clubs en kampte met een hersentumor.

Lees meer »